Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Jen by me zajimalo jestli jsem jen ja divna nebo to tak ma vic lidi. Kdyz si lehnu na bricho, podepiram se lokty a divam se dopredu tak hned dostanu takovy tlak do hlavy, jde to od patere az do hlavy, citim jak se to stupnuje a pak to v hlave tlaci par sekund ; usi zalehnou a v pravem mi to pulzuje, trochu toceni, takove neprijemne no. Vetsinou to potom prejde (kdyz dam hlavu na zem tak to prejde hned ) ;ale jako ze bych v takove pozici treba cetla knizku to ne, coz hodne lidi dela. Kdyz ale cvicim, treba kobru tak je to v pohode. Ma to nekdo taky tak? Je mozne, ze je to oder krcni patere? Dekuji ![]()
Příspěvek upraven 14.03.24 v 10:28
Mě nemám. Na břiše usínám každý večer. Moje oblíbená pozice na spaní.
Ráda usínám na břiše.
Nerada usínám na zádech.
Nemáš křivou páteř?
@kocourGarfield ale leh mi nevadi, jen kdyz mam tu hlavu nahore
Já ne brise lezim radši, než na zádech
většinou i na brise spim
ale číst mi na brise nejde, to mám pak moc zalomeny krk a za chvíli mě bolí krční pater ![]()
Na břiše to je nejlepší, tlaky v hlave máš od krční páteře pokud ležíš na břiše a máš pozvedlou hlavu tak to je krční páteř včera jsem to měla taky
@kocourGarfield no prave, ze nevim, proto se ptam. Ja uz to mam roky, ale proste jsem si na bricho nelehala protoze Mi to nedelalo dobre. Ale ted by me i zajimalo z ceho to je..m
@Adela802 hmm, a jako jaky konkretni Problem? Tlaci to nejak na neco? Da se tomu nejak pomoct? Uz to mam leta..
Žádný tlak nemám. Ale na břicho si teda lehnu, když si chci číst a neusnout. Při čtení pravidelně usnu, když ležím na zádech. Už se mi tolikrát stalo, že knížka mi spadla na pusu, jak jsem zachrápla
. Takže čtení leda na břiše. Pak opalování a v bazénu se ráda válím na břichu.
@Kelsey to je fajn
no ted jsem to zase zkusila, a jak ten tlak zmizi tak to je taky prijemne tak lezet. Jen nevim, jestli pokud mam opravdu Problem s krcni pateri tak jestli mam vubec tak lezet a ji vic zatezovat…
No, tlaky v hlave nemam, ale je mi to uprimne taky neprijemne. Tlaci me zaludek?, zavazi mi prsa a kdyz zvednu hlavu, tak me bolu zada. Tuto pozici nevyhledavam. ![]()
@Kelsey píše: Více
Knížka ještě dobrá, pokud to není Bílá velryba od Melvilla
Já si takto dal párkrát do obličeje čtečkou
Čtení na břiše je fajn, člověk se u toho krásně protáhne. Se čtečkou se čte dobře i na boku, na rozdíl od knížek. I když papír je papír, co si budeme povídat…
Problem v krční páteři. Jindy se ti to určitě nedělá? Neblokuje se ti krk? Když krouzis hlavou 360 stupňů, děla to něco? Když se zaklonis vestoje (nebo raději vsedě)?
@Lily-of-the-valley delalo mi to ted v poslednich tydnech jak jsem vstala, taky takovy tlak a nekdy zatahlo i do rukou ;ale uz prestalo, myslim, ze to bylo od nemoci. Jinak ne, kdyz kroutim hlavou tak mi to jen v krku krupe. V sede kdyz se zaklonim tak to trochu tahne ale ne tak jako na tom brise…A ani necitim, ze bych mela Krk nejak ztuhly nebo okolni svaly, i kdyz doktorka mi na kontrole rekla, ze ztuhle mam dost, at si cvicim cviky na krcni pater…