Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky jaké máte zkušenosti s blokurimou před dvěma dní sem cítila že mě to pálí při čůrání tká sem si ji hned vzala a myslela sem že budu doma na neschopence ale doktor mi řekl že se na tohle neschopenka nedává pokud nemám horečky chodila sem často na WC a pálí to jako prase (o tom nemá cenu mluvit můj doktor stojí za prd) a dostala sem teda jednorázové antibiotika urisof takže včera večer sem si ho vzala a teď teda beru jako preventivně tu blokurimu a urologické čaje a oproti včerejšku je to jako lepší ale furt chodím vícekrát na záchod 😊tká mě jen zajímá jestli vám ta blokurima pomáhá beru tu normální a teď sem si koupila tu uro+ tak sem zvědavá 😊
Ta blokurima uro mi zachránila mocak, hrozně jsem na to trpěla, několikrát za rok. Od té doby, co jí beru tak mám klid.
Ale doktora bych rovnou změnila, zánět mocaku není žádná sranda a je třeba to vyléčit doma v klidu, neschopenka se na to normálně dává a měla by se dávat
@Asiina píše: VíceÚplně třeba to není. I s krví v moči chodím do práce, opravdu se na to běžně neschopenka nedává.
@Serpentini píše: Více
To ale děláš někde v kanclu, ne?
Neumím si představit s tím dělat někde u pásu, nebo třeba řidiče…
V bývalé práci jsem na močák neschopenku normálně měla, nikdo se nad tím nepodivoval a doktor bez problémů napsal… ![]()
Taky jsem teď měla ten Urifos a dolecila jsem to Blokurimou uro+ a fakt je dobrá. Naštěstí jsem to tentokrát neměla tak rozjetý. Já si pak ještě vždycky dávám na noc ledvinový pás, abych měla záda i podbřišek v teple, taky mi to pomáhá. A hlavně opravdu hodně pít. Ať tě to brzy přejde ![]()
@sagwa píše: Více
Manuální práci nedělám. Jsem THP, ale úplně čistě jen v kanceláři na zadku taky celý den nesedím.
Můžu taky doporučit ledvinový čaj od Grešíka. Dá se užívat i preventivně. Hodně pít, po vyléčení důsledná hygiena, ať se ti to nevrátí.
Blokurima je dobrá hlavně v začátcích, než se zánět rozjede, dokáže to občas i rozehnat.
@Asiina já ho mám jednou za rok ted je to třetím rokem tká vyzkouším třeba to zmizí jako je to lepší dneska ale už aby to bylo fajn úplně,😀
@sagwa píše: Více
Já ji právě začala hned brát když sem na Wc pociťovala že mě to pálí další den ti bylo horší to sem zůstala doma a dneska je to takový že to ještě cítím ale je to lepší ale furt chodím na záchod tká jednou za půl hoďku ale je to 2 den
@Serpentini píše: Více
Jo tak to asi ještě jde.
Já bych v minulé práci asi chcípla, nemít tu neschopenku. A to to fyzicky náročné nebylo, ale stát celý den někde u měření v chladu, kde ani navíc nebyl záchod
To ne, díky. Tam, kde jsem teď, by to šlo.
Jinak mám známého bývalého praktika a na močák psal neschopenky furt, ani neřešil, co kdo dělá. Zakladatelka má divného doktora.
Tak ja blokurimu uzivam jako prevenci ci v pripade ze mam pocit ze by se mohlo zacit neco dit (nachlazeni, divne pocity odspod), jak se mi rozjede zanet tak uz sama blokurima bohuzel nestaci, to uz pak ATB, ale zas beru ji i u toho, prece jen to pomaha…
ad neschopenka, to bych rekla ze je individualni, znam osoby co ani nevedely ze nejaky zanet maji, pro me samotnou je kritichych prvnich 24h, jak ATB zacnou zabirat tak jsem cajk a zbyle dny uz funguji v poradku… ale naposled mi bylo fakt hodne neprijemne, dostala jsem i algifenovy kapky (nikdy predtim nebyly potreba)… takze asi tak… podle me by mel lekar postupovat aspon individualne kdyz uz nedava neschopenky plosne…
@sagwa jo ano mám divného doktora chci jo změnit protože vám ani neřekne pak nemoci jestli už je to dobre nebo ne moč ní vzít taky nechtěl protože prý mám měsíčky 🙈já naštěstí mám práci kde běhám kolem mašiny ale tady na mě vedoucí bere ohled a dala mě práci kde sedím 😊
@Daniela 42023 píše: Více
Jestli sis vzala antibiotika včera, tak ještě vydrž, ještě budou působit.
Já jsem si brala blokurimu už ve chvíli, kdy jsem cítila diskomfort, v kombinaci s vyšším příjmem tekutin, to většinou zabralo.
Když jsem měla už vysloveně velké pálení, bylo to na antibiotika.
@maminaAJ já právě dejme tomu když to tak řeknu tak nemám nějak extra nijaký bolesti krom toho pálení při čůrání dnes už teda ne ale včera hodně a jinak jako občasné pobolivani v podbřišku a časté chození na WC ale o proti včerejšku je to 5o to procent lepší žádné paleni jen to časté čůrání ale naštěstí jako v práci mám záchod hned kousíček takže se to nějak dá
Příspěvek upraven 13.03.24 v 21:02
@sagwa jo já už to pak asi měla více rozjeté protož v noci sem vůbec nespala chození na WC a furt no stejně je zvláštní že jednorázové antibitoka by na to měly pomoct