Zánět močových cest a blukorima

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42081
16.3.24 16:35
@Liska69 píše: Více

Dostala URIFOS, což je antibiotikum. Jak nakazíš ostatní cystitidou by mne opravdu zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 16:43

@Serpentini
Při menstruaci se moč neodebírá, pokud se nejedná o život ohrožující stav. I s tamponem se může do moči dostat krev, co je už indikace k zánětu močových cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 16:45
@Havlova píše: Více

Záleží, čím je způsobená. Když se jedná o infekci, je přenos i kapénkami, pohlavním stykem, špatně umytou rukou, např. na wc. Nebo jak si myslíš, že se infekce šíří? Např. klepsiella a podobná sviňstva? Nemusí to být pouze Escherichia coli, jak se všude píše. I po vybrání ATB. je třeba opakovaná kontrola.

Příspěvek upraven 16.03.24 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
16.3.24 16:47

Já poměrně dobře vím, jak se šíří. A je to Klebsiella.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 16:52

@Havlova Tak to je hodně velký problém, říká se jí superbakterie a je odolná vůči hodně ATB. Stačí si sednout na prkénko, kde byl před tebou někdo nakažený… Dělali ti citlivost na ATB? Mně citlivost dělali, vždy mi dali ta správná ATB, na které měla být citlivá, ale vždy se vrátila. Nakonec mi udělali autovakcínu, ještě nevím jestli zabrala…mimo to beru ještě léky na posílení imunity od imunologa. I tak nevím, jestli se jí zbavím. Hloupé na tom je, že může napadnout i další orgány, takže bych to nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
16.3.24 16:59

Klebsiella je to cela běžná bakterie primárně rezistentní jen k ampicilinu a nitrofurantoinu. Rezistenci na ostatní ATB získává přenosem z jiných bakterií - většinou v nemocnici, LDN atd., ale to i Escherichia, Proteus a další. Běžně se vyskytuje ve stolici. Má ji v sobě hodně lidí. Z prkénka, pokud na něm sedím standardním způsobem, tj. opírám se stehny a ne genitálem, cystitidu ani gynekol. zánět nechytím. U žen je největším problémem blízkost řitního otvoru k ústí vaginy a močové trubice.
Jinak držím palce, ať léčba zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 17:01

@Havlova No když myslíš… tak proč se ptáš? Komu není rady, tomu není pomoci… Mám k dispozici nejnovější výzkumy a tato informace, co popisuješ, je už dost zastaralá. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
16.3.24 17:06

No, už skoro 30 let pracuju jako mikrobiolog. Mě jen zajímala tvá teorie, jak chytit cystitidu na WC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 17:58

@Havlova Bavime se o Klebsiolle, že? Jako mikrobiolog máš možnost přístupu do vědeckých databází v Lékařské knihovně, tak si to prosím dostuduj poslední vědecké články hlavně z Velké Británie, kde se tímto výzkumem dost zabývají. To, co platilo před 30 lety dnes už neplatí. Předpokládám tedy, že jako mikrobiolog máš všechny rezistence vyšetřené a používáš léky, po kterých se nebudeme být jít na záchod, kde jsi byla ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
16.3.24 18:01

Tohle snad nestojí ani za komentář. Už více reagovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
16.3.24 20:47

Tak u mě není nic jednoduché. :mrgreen: Mívám svědění, pálení, lítám na záchod co 10 minut. V moči cévkované nic. Pošlou mě na gyndu. Tam že to na kvasinky nevypadá, ale něco mi dají. A že pak mám jít na urologii na pořádné vyšetření. Tak jsem byla, lahůdka, zase cévkování, měření močáku, fakt důkladné vyšetření a výsledek: nic nenalezeno. Takže se nějak pozoruju a léčím tím, co mi zabírá. Jakmile mám oslabenou imunitu, začnou tyhle problémy. Léčím to Blokurimu, brusinkami, Tea tree gelem. Když je to horší, tak nasadím Canesten na kvasinky, když ještě horší, poprosím doktorku o Urifos. A je klid. Teď beru. dlouhodobě na posílení imunity Uro-Vaxom a Blokurimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42081
16.3.24 21:18

@ambruše Něco nekultivovatelného standardní metodou? Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
16.3.24 21:22
@Havlova píše: Více

Chlamydie jsem kdysi měla, přeléčeno. Pak jsem na ně vždy upozorňovala, takže ty kontrolovali. Nic. Ten zbytek nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.24 11:38

@Liska69 můj Doktor mě neudělal vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat