Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Daniela 42023 píše: Více
Já nevím, no. Vždycky jsem dostala atb na týden
Ale je to teda už 5 let zpátky, tak třeba doba pokročila. Ale pokud budeš mít ještě po víkendu problémy, tak bych se nenechala odbýt.
Mně blokurima nepomohla, byla nutná atb. Neschopenku jsem si na močák brala jednou na 3 dny,.když jsem měla horečky, jinak ne.
@sagwa no já sem říkala že si kdyžtak dojdu na gyndu kdyby něco 🙈sice me má příští týden že mi vezme krev a jestli nemám zánět někde 🙈
@sagwa píše: Více
Doba nepokročila. Dávají se pořád i ATB na týden, jen loni jsem měla třikrát Furolin. Urifos jsem dostala až teď při mírnějším zánětu.
@sagwa píše: Více
ja dostavala ATB na 5dni vetsinou, je pravda ze jsem klusavala hned z kraje (rychly neprijemny rozjezd, nebylo na co cekat), tak jsem to nemela asi nejak zle rozjety
@Serpentini no mě doktor nechtěl vzít ani moc a tohle mě předepsal
Nevím, nejsem doktor, ale při menstruaci mi to přijde celkem logické. To by sis musela vzít tampon, pak se důkladně umýt a až pak se vymočit a to ti asi nemusí věřit, že budeš takhle důsledná, tak to pro něj asi není vypovídající.
@Serpentini jo mě to dosli proto mi udělá za týden odběr krve moci a budu vědět výsledky z celého těla jestli není nějaký zánět
Zdravím, já jsem dostala pn teda i bez horeček. Pokud to u zaměstnání nejde neustále odbíhat na záchod, tak bohužel.
Blokurima je dobrá. Já beru ještě takové kapky od N-Medical. Jmenuje se to Uro Neo. U nás to mají i v lékárně jinak se dají objednat na webu a to mě teda taky pomohlo.
Tak hlavně Urifos se dá jednou na lačno na noc, aby tam působil dlouho a za cca 3 dny se to opakuje. Blokurimu ber pak dlouhodobě. Na gyndu na stěr bych zašla, rádo se to spolu kombinuje.
Blokurimu beru dlouhodobě jako prevenci a jsem OK. Jakmile třeba týden vynechám, tak se zaručeně něco dostaví. Když je to chycené na začátku, tak více Blokurimu a brusinky a Tea tree gel to zachrání.
@Asiina píše: Více
Mně jeden doktor kladl na srdce, že při zánětu močáku nejlíp ležet a rozhodně nikam nechodit, jinak se to dostane do ledvin. A to jsem nechtěla neschopenku.
@Okta dlouhodobě max těch 6 měsíců ne?
No já ten urifos už znovu nedostanu 😀jdu akrobat na krev příští týden takže budu aspoň vědět jestli už tam ten zánět není 😀
A udělal Vám aspoň vyšetření cévkované moči? (tedy pokud to byl urolog). Pokud jde o infekční zánět, měli by udělat kultivaci a citlivost na ATB a ty také aspoň 2 týdny užívat. Blokurima je OK, aspoň 2× denně, brusinky, doporučuji přírodní preparát UROXIN, obsahuje mj. i blokurimu, při akutním stavu jsem brala 2×2 a zabírá to. Může se brát i dlouhodobě, ale je třeba dodávat nějaké minerály a stopové prvky. Dále bych si nechala udělat u gyndu stěry a kontrolu infekcí. Když se infekce neléčí ATB, stává se chronickou a bude se v různých kombinacích vracet. Jo, a vyměnila bych doktora, něž napáchá nevratné škody…
Příspěvek upraven 16.03.24 v 16:39
@ambruše píše: Více
Pokud se jedná o infekci, blokurima nestačí. Jsou nutná ATB a znovu kontrola cca 14 dnů po dobrání. Podle druhu infekce léčba může trvat i několik měsíců a rozhodně v akutní fázi je nutný klid na lůžku. Jinak můžete nakazit další a sebe ohrozit i gynekologickými problémy..