Zánět močových cest a blukorima

Napsat příspěvek
Velikost písma:
423
13.3.24 21:04
@Daniela 42023 píše: Více

Já nevím, no. Vždycky jsem dostala atb na týden :nevim: Ale je to teda už 5 let zpátky, tak třeba doba pokročila. Ale pokud budeš mít ještě po víkendu problémy, tak bych se nenechala odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750
13.3.24 21:04

Mně blokurima nepomohla, byla nutná atb. Neschopenku jsem si na močák brala jednou na 3 dny,.když jsem měla horečky, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.24 21:05

@sagwa no já sem říkala že si kdyžtak dojdu na gyndu kdyby něco 🙈sice me má příští týden že mi vezme krev a jestli nemám zánět někde 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
13.3.24 21:15
@sagwa píše: Více

Doba nepokročila. Dávají se pořád i ATB na týden, jen loni jsem měla třikrát Furolin. Urifos jsem dostala až teď při mírnějším zánětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.3.24 21:16
@sagwa píše: Více

ja dostavala ATB na 5dni vetsinou, je pravda ze jsem klusavala hned z kraje (rychly neprijemny rozjezd, nebylo na co cekat), tak jsem to nemela asi nejak zle rozjety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.24 21:19

@Serpentini no mě doktor nechtěl vzít ani moc a tohle mě předepsal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
13.3.24 21:31

Nevím, nejsem doktor, ale při menstruaci mi to přijde celkem logické. To by sis musela vzít tampon, pak se důkladně umýt a až pak se vymočit a to ti asi nemusí věřit, že budeš takhle důsledná, tak to pro něj asi není vypovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.24 21:38

@Serpentini jo mě to dosli proto mi udělá za týden odběr krve moci a budu vědět výsledky z celého těla jestli není nějaký zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.3.24 09:59

Zdravím, já jsem dostala pn teda i bez horeček. Pokud to u zaměstnání nejde neustále odbíhat na záchod, tak bohužel. :( Blokurima je dobrá. Já beru ještě takové kapky od N-Medical. Jmenuje se to Uro Neo. U nás to mají i v lékárně jinak se dají objednat na webu a to mě teda taky pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2246
14.3.24 10:04

Tak hlavně Urifos se dá jednou na lačno na noc, aby tam působil dlouho a za cca 3 dny se to opakuje. Blokurimu ber pak dlouhodobě. Na gyndu na stěr bych zašla, rádo se to spolu kombinuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.24 10:08

Blokurimu beru dlouhodobě jako prevenci a jsem OK. Jakmile třeba týden vynechám, tak se zaručeně něco dostaví. Když je to chycené na začátku, tak více Blokurimu a brusinky a Tea tree gel to zachrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
14.3.24 10:10
@Asiina píše: Více

Mně jeden doktor kladl na srdce, že při zánětu močáku nejlíp ležet a rozhodně nikam nechodit, jinak se to dostane do ledvin. A to jsem nechtěla neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.24 11:35

@Okta dlouhodobě max těch 6 měsíců ne?
No já ten urifos už znovu nedostanu 😀jdu akrobat na krev příští týden takže budu aspoň vědět jestli už tam ten zánět není 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 16:27

A udělal Vám aspoň vyšetření cévkované moči? (tedy pokud to byl urolog). Pokud jde o infekční zánět, měli by udělat kultivaci a citlivost na ATB a ty také aspoň 2 týdny užívat. Blokurima je OK, aspoň 2× denně, brusinky, doporučuji přírodní preparát UROXIN, obsahuje mj. i blokurimu, při akutním stavu jsem brala 2×2 a zabírá to. Může se brát i dlouhodobě, ale je třeba dodávat nějaké minerály a stopové prvky. Dále bych si nechala udělat u gyndu stěry a kontrolu infekcí. Když se infekce neléčí ATB, stává se chronickou a bude se v různých kombinacích vracet. Jo, a vyměnila bych doktora, něž napáchá nevratné škody…

Příspěvek upraven 16.03.24 v 16:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.3.24 16:30
@ambruše píše: Více

Pokud se jedná o infekci, blokurima nestačí. Jsou nutná ATB a znovu kontrola cca 14 dnů po dobrání. Podle druhu infekce léčba může trvat i několik měsíců a rozhodně v akutní fázi je nutný klid na lůžku. Jinak můžete nakazit další a sebe ohrozit i gynekologickými problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí