Noční úzkosti

9185
13.3.24 23:19

Noční úzkosti

Ahojte,

chtěla jsem se zeptat, jestli nezažíváte někdo něco podobného. Úzkosti mám celý den, ale nejhorší jsou právě v době, kdy se chystám jít si lehnout. Lehnu do postele a udělá se mi zle, bušení srdce, dušnost, tuhnutí končetin, divné vnímání… do toho se mi v noci zhoršuje trichotillománie (trhání vlasů) a dermatilománie (škrábání pokožky). Ale to bych tady úplně neřešila, protože to je spíše vzácnější problém, teď mi jde hlavně o ty úzkosti.

Jen ještě na doplnění, na psychiatrii se léčím, úzkostná porucha (PP, nebo GAD) nepatří mezi moje hlavní diagnózy, ale úzkosti na mě chodí pořád. Léky beru, na terapii chodím. Jenomže bych na tento stav asi potřebovala benzodiazepiny, ale ty mi nikdo nechce předepsat. Tak každou noc trpím. Vylezla jsem z postele, chodím po pokoji, nebo jsem na noťasu, ale úzkost cítím pořád hodně silnou, i když vleže je to nejhorší…

Nemáte to někdo stejně/podobně? Jak to řešíte? Co vám pomáhá?

Děkuji a přeji klidnou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
964
14.3.24 01:15

Ahoj, s úzkostí přímo neporadím, ale myslím, že je normální, že se tyhle stavy v noci, v době odpočinku, zhoršují. Mně se zase v noci zhoršují neuropatické bolesti, někdy mám období, že několik nocí skoro nespím, nebo mě to vzbudí třeba ve čtyři ráno a taky musím vstát a chodím třeba po bytě. Pak už z toho mám trauma a bojím se jít spát. Ale pak přijde zase období, kdy je to lepší a docela se vyspím. Léky zatím žádné neberu (i když už je mám od neuroložky předepsané), protože ještě kojím. Občas jsem brala na noc kozlík, ten trochu pomáhal, ale po určitém čase přestal fungovat. Teď jsme byli ještě nemocní a to se mi všechno zase vždycky zhorší, takže už asi šest nocí opět nespím :(. Ale doufám, že bude zase lépe.

Také přeji klidnou noc a ať je lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
14.3.24 02:49

@Lollitka ach jo, je mi tak lito, jake mas hrozne problemy. Mam te odsud moc rada :hug: :hug: :hug:

Příspěvek upraven 14.03.24 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
14.3.24 06:47

Jen napad. Co navrhnout doktorovi aby te hospitalizovali a nastavili lecbu pod dohledem tak, abys mela klidne noci? :think: To zni fakt hrozne, co se ti deje. Doufam ze se ti ulevi :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.24 08:33

Ano, má to takhle moje dítě. Zaklad bylo tedy upravit léky ( naštěstí je může) a pak prostě terapii se s tím naučit pracovat.
Ono tedy k tomu mělo i noční děsy, že že ho někdo chce zabít, atd… - vše úzkost.
Pomohla hospitalizace, trochu se uklidnit od světa venku a pak tedy na sobě makat. Ta úzkost dle mého sama nepřejde. Léky ji jen potlačíš, je to běh na hrozně dlouho trať. Vím o lidech, kteří se úzkosti učili zvládat třeba 5 let. ( Dítě zatím 2,5 roku ).
Prosím nechat anonym, citlivé údaje.

• Citovat
  • Upravit
9185
14.3.24 14:23
@Zuz186 píše: Více

Ahoj, moc díky za odpověď, mrzí mě, že máš neuropatické bolesti, to taky musí být psycho. A jaké léky ti neuroložka napsala? Vím, že neuropatické bolesti se dává třeba pregabalin, ale když kojíš, tak to nevím, zda můžeš, to ti měla říct ta Dr.

Kozlíkové kapky taky mám, ale nepomáhají mi.

Jinak přesně, jak píšeš, taky už se někdy bojím jít spát, nebo pak chodím po pokoji, nebo se snažím odvést pozornost na netu.

Moc ti přeju, aby ti bylo lépe a děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
14.3.24 14:24
@Janča6 píše: Více

Ahojky, já moc ti děkuji, úplně jsi mě dojala a chce se mi brečet. Jsi moc hodná… taky tě odsud mám ráda. A jak se daří tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
14.3.24 14:27
@Anonymní píše: Více

To mě mrzí, že už dítě má takové problémy… Můžu se zeptat, jak je staré? Já právě na hospitalizaci byla od konce prosince do února kvůli sebepoškozování a pak sebevražedném pokusu v nemocnici, odkud mě museli převézt na ARO.

Na úzkosti mi všichni odmítají dát benzáče (vím, že to není řešení dlouhodobé a ani bych je nebrala každý den).

Ty noční děsy musí být taky síla, já je naštěstí nemám, ale mám zas hrozné noční můry skoro každou noc.

Ty stavy, že mi někdo chce něco udělat jsem měla v rámci psychotické ataky, ale to bylo nonstop, nejen večer.

Tak moc držím palce, ať je tvému dítěti lépe a ať to společně zvládáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
14.3.24 14:30
@olivovyolej píše: Více

Ahoj, taky moc díky za odpověď. Hospitalizovaná jsem byla teď konec prosince - únor, důvody píši výše, tam se řešily jiné věci, než úzkost, trhání vlasů a drápání se. Bohužel psychiatrické léky jsem už brala prakticky všechny, co existují, takže není moc co měnit. Třeba AD jsem brala všechna, kromě tricyklických, která ale nesmím kvůli jiným důvodům. Ale jinak díky, budu se snažit na tom nějak zapracovat. Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
14.3.24 19:07

Ještě někdo nějakou zkušenost? Klidně nejen s nočními úzkostmi, ale úzkostmi obecně, co vám pomáhá atd. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10873
14.3.24 19:13

Bydlíš úplně sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
14.3.24 19:15
@Bytsamsebou píše: Více

Nn, sama ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10873
14.3.24 19:15
@Anonymní píše: Více

U dětí klidně může přejít věkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10873
14.3.24 19:17
@Lollitka píše: Více

Ale v posteli s tebou zřejmě nikdo neusíná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10873
14.3.24 19:26

@Lollitka jak dlouho jsi byla nejdéle vkuse hospitalizovaná na psychiatrii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí