Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Bytsamsebou píše: Více
Ale tahle bude zadarmo, vykastrují ji ti, kteří ji odchytili venku a u nich je i v péči, dokud se nezahojí a nevyřeší její další problémy. Ale protože se nejdřív strašně bála (i tam, kde předtím žila, známe to místo a právě jsme tam poslali paní, co kočky odchytává). Ale jak je teď v léčbě, tak se čím dál tím víc mazlí prý a už je jim líto ji vracet na ulici a jelikož je asi starší, tak kdoví, jak by to venku dávala a tak budou moc rádi, když si ji vezmeme.
@Lollitka píše: Více
To je bezva, že budeš mít kocourka. Já už na to taky myslela, že by ti mohlo pomoct nějaké domácí zvíře. Moje sestra má taky kočku, která s ní spí v posteli. U koček je ale nevýhoda, že si přichází a odchází jak chtějí ony, na mazlení moc nejsou. V tom je lepší pes. S tím je ale zase víc práce a musí se cvičit. Já měla 16 let psa a byl to nejlepší kamarád. Teď nemám žádné zvíře a taky mi to chybí. S malým dítětem ale stejně není čas (ani nervy) cvičit ještě štěně.
@Zuz186 píše: Více
Ahoj, díky. No já jsem blázen do koček. Samozřejmě že s námi ta naše taky spala v posteli, ale jak jsem psala, ségra se s ní odstěhovala a já se bez kočičky trápím, tak snad se ten kocourek brzy dá do kupy a budu si ho moci vzít. Jinak krmím i opuštěné kočičky u nás v ulici (samozřejmě jsme je ve spolupráci s útulkem nechali vykastrovat). Jinak proti psům nic nemám, brácha má úžasného psa, akorát je to teda obr a je ho všude plno, ale je taky moc hodný a ráda s nimi chodím na procházky. Nedivím se, že pro tebe byl pejsek nejlepší kamarád.
@Lollitka píše: Více
Ahoj, tak to já zase dřív kočky moc nemusela, ale pak si ségra pořídila tu britskou šedou a ta je úžasná. Ale taky už jí je 12 let. Já teď bydlím v zahraničí a v bytě a první roky jsem se tu trápila, ale psa jsem do bytu nechtěla, tak jsem přemýšlela i o kočce. Ale my hodně cestujeme, takže není ani ta kočka. Tak aspoň přispívám na zvířata v nouzi a doufám, že jednou zase bude i ten zvířecí kamarád.
Ahoj Lolitko, nevim, jestli je to ještě aktuální problem, ale mě na úzkosti večer a v noci pomáhalo studené. Namocila jsem si rucnik, vyzdimala, aby nebyl moc mokrý a když mi bylo zle, tak jsem si ho na sebe dala cely a nebo mi stačilo ho mit jen třeba na ruce nebo se ho dotýkat. To mě uklidnovalo. Tak to třeba muzes zkusit🤔 😊.
Mě pomohla akupunktura.
Teda nevím zda to byly úzkosti. Ale noční můry jsem měla po hrozných zážitcích ( málem mi jako učitelce umřelo dítě, s tím potrat…) potila jsem se hrůzou. Zmizelo to po 3 sezeních. Teď se mi to objevilo zas po potratu (už porodu v 6m) tak jsem hned šla na akupunkturu a noční můry zmizely po 2 sezenich ![]()
To drbání jsem měla taky…byl za tom dlouhodobý stres v partnerství, s novým partnerem se nedrbu
@Lollitka Já začala ad brát teprve cerstve, když bylo nejhůř, vzala jsem Neurol 0,25 ale opravdu se snažím nebrat. Hodně mi pomáhá hluboké dýchání, vždy usnu. Proste si jen říkám nádech a hluboce se nadechnu a vydech, mezi ta slova se nevejde žádná myšlenka a zároveň opravdu dycham, až Ae můj dech po chvíli úplně zklidni a prodlouží a já najednou spím a je ráno. Plus mám kapky Bachovy esence na spanek., ciste přírodní
@Lollitka píše: Vícety jo to je smutný, musí to byt náročný 😞 ale jak někdo psal, je to práce na sobe, bezace jsou návykové a jen to potlači. Já beru ad jako berlicku první pomoci, ale vím, že mě čeká kus práce na sobě.
Zkus před spaním hodinu nekoukat do telefonu, má to obrovský vliv, místo toho si vezmi knihu a cti. Případně zkus meditaci. Jasně vím, lehko se mi to říká, ale neboj, zazivam podobne … ale pokud se ti stále tohle děje, zkus udělat vše jinak, aby se to proste dělo jinak. Omezit telefon, prochazka která únavi, večer četba nebo pozitivní poslech - meditace, audiokniha, různá videa, třeba vizualizace je taky fajn. Držím pěsti ![]()
@Kristyna19866 píše: Více
Ahoj, díky moc za odpověď, tuhle diskuzi jsem zakládala tuším někdy v březnu. Noční úzkosti jsou trochu lepší, ale zas jiné psycho stavy. Díky za tip s tím studeným ručníkem, příště kdyžtak vyzkouším.
@LunaP píše: Více
Ahoj, taky díky moc za odpověď, na akupunktuře jsem nikdy nebyla. Mrzí mě, co jsi vše prožila, nedivím se, že jsi měla noční můry. Já je mám právě taky hodně často, ale nevím, jestli by to akupunktura vyřešila, ale můžu se na to poptat. Jsem ráda, že tobě akupunktura pomohla. Ať je lépe.
@VeseláBobina píše: Více
Ahoj, také díky za odpověď, no já AD beru 17 let a jiné léky. Neurol na mě fungoval až od nějakých 4 mg denně a teď už ho nemůžu brát, protože psychiatrička mi ho nechce napsat. S tím dýcháním jsem to zkoušela hodněkrát, mám i aplikaci Nepanikař, jestli ji znáš, tam to i dýchá s tebou, ale to mi nepomáhalo nikdy. Jinak díky za tipy ve tvém druhém příspěvku. Ať je ti lépe a dostaneš se z toho. Jaké AD bereš?
@Lollitka Ty brdo, mazec jak ta psychika dokáže s člověkem zatrast, to mě mrzí, mě naštěstí Neurol 0,25 zabere, když je nejhůř.
Beru 14 dni Elicea 5mg prvně 4 dny půlku, pak 4 dny celou a teď až budu 4 dny ok mám navýšit na 1,5 tbl. Ty první sny byly ale šílený, já jsem hodně citlivá a měla jsem silene stavy jak jsem je začala brát.
Aplikaci jsem zkoušela, ale v té chvíli mi nějak nikdy nepomohla 🙈 večery naštěstí ano, sama sebe nějak tím dechem uspím 🙏
@Lollitka
Já jsem se taky divila, že to zabralo a docela rychle. Moc jsem tomu nevěřila šla jsem tam hlavně kvůli podpoře plodnosti a nejdřív mi řekla že se musím dát do klidu. Možná to srovnalo I hormony ( zmizelo pocení v noci). Já i cítím jak mi projede elektrický proud třeba z jedny nohy až do druhý…jakobys sáhl na ohradník. Takže něco to asi dělá.
Ale příjemný to tedy není…možná, že jsem se vždy raději zbavila úzkostí než tam zas jít
Ale ničemu to neškodí takže zkus. ![]()