Umřel mi křečík :(

12651
30.6.12 22:23

Umřel mi křečík :(

Dneska ráno jsme s manželem bohužel našli jednu z našich křečic mrtvou. Měla už delší dobu nějaké problémy, zřejmě edém na plicích nebo u srdíčka. Poslední dobou byla lepší, hezky jedla, byla veselá, běhala v kolečku… V noci jí asi selhalo to srdíčko. Pohřbili jsme jí v parku.
Mám ale strach o její sestřičku, která nám zbyla. Ta, co umřela, byla vždycky taková průzkumnice, nebála se nás, brala si z ruky, tahle je ale strašná posera, hned se schovává. Bojíme se, aby jí nebylo smutno, aby neumřela steskem. Měly se moc rády, spinkaly vždycky schoulené u sebe, občas se jako správné sestry poškorpily, ale jinak bez sebe nedaly ani ránu.
Máte nějaké zkušenosti? Můžeme jí tu ztrátu nějak usnadnit?
Děkuji moc za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
139
30.6.12 22:33

Ahoj, zkušenost bohužel nemám ale napadlo mě co jí pořídit samečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
30.6.12 22:39

Ono u křečků tohle bohužel nejde. Oni, jak se neznají od narození, tak by se nesnesli. Normálně se páří jen sestry a bratři.
A i kdyby se snesli, tak bysme pořídili zase samičku, ono mít několik mladých co dva měsíce, to by nešlo :)
Ale i tak díky.
Jinak, jedná se o křečíka Roborowského.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
30.6.12 22:42

Poridit ji samecka znamena mit. Adi 4 vrhy mladat rocne :mrgreen: takze to nemavrhuji. Nechte ji dozit s vama samotnou, dejte ji hodne okusovacich hracek a ona to vladne. Krecek za dva dny nevi e mel nekoho v akvarku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
30.6.12 22:45

Já bych se o křečka taky nebála. Souhlasím s Janichkou, pořídit samečka je fakt sebevražda. Nebo to chce domluvit si trvalý odběr malých křečků novými chovateli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
30.6.12 22:50

A co půjčit si samečka a nechat si pak samičku a jedno mládě samičku? Matka s dcerou by se snesla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
30.6.12 23:01

doporucuju http://www.kralici.cz/krecci

Příspěvek upraven 01.07.12 v 01:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
30.6.12 23:13

@Aladina To nevím, ale nesnesla by se s tím samečkem. Sežrali by se.

Asi bude vážně nejlepší jí koupit navíc nějaké mkousadla a hračky, aby se zabavila sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
30.6.12 23:46

To je mi moc líto! Asi by bylo nejlepší jí pořídit nějaké hračky, aby se sama zabavila, když se bojí. Ale určitě bych ještě zkoušela jí trochu ochočit, třebas když bude sama, tak to půjde, přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.6.12 23:56

Já odchovala více křečku vždy sem měla po dvou a nechci nikomu brát iluze a nebo sem měla třeba smulu na hlupáky, ale inteligence křečku není taková aby zažívali smutek nebo se trápili déle než dva dny. ;) takže jestli chceš křečkovi udělat radost hod mu něco k jídlu a dej něco co muže kousat a ničit a vyrábět ukryty a bude spokojenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
1.7.12 00:08
@jessikka píše:
Ono u křečků tohle bohužel nejde. Oni, jak se neznají od narození, tak by se nesnesli. Normálně se páří jen sestry a bratři.
A i kdyby se snesli, tak bysme pořídili zase samičku, ono mít několik mladých co dva měsíce, to by nešlo :)
Ale i tak díky.
Jinak, jedná se o křečíka Roborowského.

V tom případě ji taky pohřbi k sestřičce - ve starých kulturách se to tak běžně praktikovalo :think:

• Citovat
  • Upravit
397
1.7.12 08:10
@Aladina píše:
A co půjčit si samečka a nechat si pak samičku a jedno mládě samičku? Matka s dcerou by se snesla?

nesnese se samička se samečkem, ani samička s mladýma..aspoň u nás to tak bylo, my tak jednu dobu museli mít 3 klece aby bydleli každý zvlášť jinak by se sežrali :zed: křeček je samotář stačí mu hračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.7.12 08:22

@beris Jenže tady se mluví o roboráčcích, kteří žijí ve skupinách úplně normálně, jen zlatí křečci jsou samotáři.

- ale nijak bych to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
1.7.12 08:46

@Kamča.dalmatinka Díky, potěšila jsi mě :) Cpeme jí semínkama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
1.7.12 08:49

@Pipet my měli hlavně džungaráky, ti by měli být taky pároví nebo skupinoví, jen ti naši spolu moc nevycházeli..
zlatého jsem měla jen jednou a nikdy víc pak jsme přešli na morčata ty se aspoň snesou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný