Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty víš, jak je to doma s tou jeho mámou? „Samotnou“ na statku? A odhlédněme od situace- to si muž nemůže zvolit? Řešit něco třeba jen 1 měsíc po úmrtí prostě nemá smysl..
V „písmu“ se píše věcí, spousta poměrně mimózních…
@sahrazad1 píše: Více
Nerozumím tomu, proč cituješ Matouše, když bys (pokud správně chápu tvůj Nick) měla citovat Korán (což bych asi moc nedoporučovala)
@sahrazad1 píše: Více
Nejsou manželé, nemají děti a jeho otec právě zemřel. Takže to není nukleární rodina ani ve snu.
Předně je mi líto, co se stalo. Mám z blízkého okolí hodně nemilou zkušenost s trochu podobnou situací. Moje kamarádka měla 5 let přítele (30 let), kterému tragicky zemřel mladší brácha, další sourozence neměl a neustál to. Najednou začal kouřit, do toho si zahulil trávu, chlastal, jezdil na vícedenní pařby, sem tam nějaký sázky, totálně nespolehlivý, ona mu nechávala čas, po pár měsících se s ní rozešel, že se nechce vázat, střídal jednu za druhou, občas vyrazil za děv. kama, až ho vyhodili z práce… Po dalších 5 letech „procitnul“ a zjistil, že je sám, kolem sebe měl jen podivný existence, v žádný práci nevydržel dlouho, kamarádku začal uhánět zpátky, měla před svatbou, to pro něj byla facka, která ho probrala do reality života… Vypadá, že si dal život zase do pořádku, ale ty ztracený roky už mu nikdo nevrátí, kamarádka po rozchodu na něj „čekala“ ještě půl roku, měli opravdu hezký vztah, nikdo kolem nich tohle nepobíral ![]()
Asi jsem ti moc nepomohla, ale nechala bych ho jít…
Osobně bych mu asi napsala, že pokud chce, budu tu pro něj i nadále a nemusí se rozhodovat mezi mnou a rodinou. A dala mu čas a prostor, aby vše zpracoval a urovnal si v hlavě. Pokud se s rodiči nestýkal, asi to mělo nějaký vážný důvod a on si na něj nejspíš zase vzpomene, když bude pár týdnů doma. Ale nastav si sama v sobě, jak dlouho chceš čekat. Maminka bude asi pěkná manipulátorka a kdoví, jak ho zpracuje ![]()
Měla bych velké pochopení pro určitou změnu chování, menší komunikaci a chvilkové stáhnutí se k rodině, ale aby to utnul stylem, že se odstěhuje a oznámí rozchod? Neexistuje. Takovej šok by mi někdo udělal jednou. Nevyzrálý člověk v područí maminky.
Mámě umřel partner, vynahrazuje si to přrs syna, ten to neumí rozpoznat a bránit se.
Nech to být a najdi si jiného.
@Deny7998 píše: Více
Slaboch. Já bych už nechtěla aby se vracel. Máma mu pravděpodobně něco nakecala, a jeho nenapadlo nic lepšího, než ti takhle ublížit.
Zakladatelko, můžu se zeptat jestli jste z Rokycanska?
(klidně do SZ)…
Tady to upnutí se na syna po úmrtí partnera je poměrně časté, kdysi něco takového řešila jedna moje kamarádka, akorát že teda už měli děti a o to byla ta situace těžší. Trvalo rok, než se „to“ nějak utřepalo.
Přijde mi, že přítel byl po tlakem celé té situace, pravděpodobně pod tlakem té matky, která po něm začala mít hafo požadavků, kterým on stěží byl schopen dostát. Jeho reakce se mi jeví jako reakce někoho, kdo je totálně přetížený, tak přemýšlí, co v tom obrovském tlaku a stresu lze vypustit. Obětoval tedy partnerský vztah.
Je možné, že teď se mu v tom psychickém rozpoložení může zdát, že Tě už ani nemiluje, ač to tak není, ale nelze vyloučit i scénář, že k nějakému poklesu citů tu došlo už předtím a že do nějaké míry využil té situace. To ukáže teprve čas. Otázka je, kolik toho času chceš obětovat, jak dlouho chceš čekat… Mně přesto přijde lepší se snažit maximálně vnitřně připravit na to, že je to konec definitivní a neupínat se k návratu (a pak být maximálně příjemně překvapená).
Je moc smutné co se stalo…
Ale, podle mě, ti měl narovinu říct, jak se věci mají.
Tzn., že nějakou dobu bude muset být doma s jeho mamkou, protože je natom psychicky špatně a bude potřebovat oporu a pomoc…
V podstatě tě nechal v nesnázích a zbaběle bez tvé přítomnosti odešel a ještě navíc tě úplně zbytečně ranil tím, že už tě „najednou“ nemiluje… ![]()
I když jsi po celou tu dobu stála při něm a snažila se jim pomoci.
No, správné a opravdové jednání chlapa, to teda zrovna nebylo. ![]()
@Černá Madonna Ale vždyť on taky vůbec nemohl tušit, co ho čeká!
@Černá Madonna píše: Více
Jojo, s rodinou se do té doby vůbec nestýkal, ale několikaměsíční psychická podpora od přítelkyně byla dobrá
A jak zatahá za nitky manipulativní maminka, najednou je vše zapomenuto a přítelkyni nezná
Vyloženě hnusák kam vítr, tam plášť.
@Hecate píše: Více
Nemohl tušit, že jeho otec může umřít? S tím museli počítat všichni. On se zachoval naprosto bezcharakterně i s přihlédnutím k tragické události. Jak tu někdo poznamenal, možná na rozchod myslel už nějakou dobu (či ho nalomila maminka) a tohle byla záminka.