Úmrtí a rozchod

1
1.12.24 16:27

Úmrtí a rozchod

Ahoj holky. Jdu se vypovídat a asi bych chtěla slyšet nazor nezaujatých lidí. Měla jsem přítele rok a půl. Byli jsme spolu, celou dobu vše super. Samozřejmě nějaké bouřky byly taky ale to je myslím normální. Jenže přítel se v létě dozvěděl že mu umírá tatínek na rakovinu mozku. Předem říkám, že s rodinou vůbec neměl dobré vztahy a kdyby tatínek neonemocnel tak se snimi ani nezačal stýkat.
Od léta vydržel táta do minulého týdne, zemřel ve čtvrtek 21.11. celou tu dobu jsem tu byla pro přítele. Jezdil pomáhat domů, mamce s obstaravanim (mají koně, zvířata, dělají dřevo na zakázku a to vše obstarával předtím tatínek).
Já na něj každý den čekala, byla tu prostě sním, snažila se taky jezdit pomáhat.
Jenže pak mě začala maminka úplně ignorovat. Práce bylo furt dost ale najednou měl jezdit pritel sám, čím dál častěji chtěla aby tam spal. Ok. Vše jsem chápala vzhledem k situaci. Přítel třeba chtěl aby ho odvezla domů a ona si dala pivo, že ho odvézt nemůže.
Jenže pak se to stalo. Čtvrtek. Přítel zamnou přišel v práci že táta už není a že pro něj jede mamka.
Ten den mi ještě napsal, že mě moc miluje. Druhý den mi napsal jen že ještě bude spát u rodičů. Třetí den už neodepisoval, čtvrtý den když jsem nebyla doma si přijel zbalit věci a pak mi volal, ze to dál už nejde, že tu musí být pro rodinu a že sám neví co se sebou a že se rozchazime, protože už mě nemiluje.
Nevím co si o tom všem mám myslet, do té doby než po té smrti odjel k rodičům bylo vše úplně v pohodě. Myslíte si, že se vrátí? Nebo to tak mám brát a smířit se s tím? Přijde mi spíš, jako kdyby maminka využila situace a toho jaký je a odtáhla ho zpět domů.
Nebo se Vám to některé stalo, že přítelovi umřel blízký člen rodiny a ono mu takhle přeskočilo? Děkuji za jakékoli názory. pekny vecer :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
1.12.24 16:34

Stáhla ho máma a co přítel píše je asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
1.12.24 16:36
@Deny7998 píše: Více

Smiř se s tím. Jeho důvody jsou jedno.
Buď časem vystřízliví a nebo ne. Řekla bych mu, že s jeho rodinou o něj bojovat nebudu a kdyby jednou chtěl, že tu na něj zatím počkám. Ale nesmí to trvat moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
1.12.24 16:36

Je slabej na to aby to teď ustál, evidentně chce matce pomáhat a asi si ji do oka úplně nepadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3109
1.12.24 16:38

To je mi moc líto.. Zkus tomu dát nějaký čas, třeba až se rodina smíří se ztrátou tatínka, začne i tvůj (bývalý) přítel znovu žít svůj život. Možná bych mu ještě napsala, že pro mě se nic nemění a jsem tu pro něj. A pak konec komunikace, dát tomu třeba pár týdnů a když tě nebude kontaktovat, tak se s tím prostě smířit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
1.12.24 16:43

Tak prvně bych chtěla říct, že mě mrzí co se stalo…

Ale k dotazu. Upřímně nevím co bych si myslela, ty znáš všechny okolnosti a chování rodiny.
Přítel muže být v šoku, přeci jen přišel o tatínka a kdo ví jestli vážně maminka jen nezneužila situaci a syna si citově nepřipoutala….

Osobně mi ale přijde, že maminka tu smrt nese velmi těžce a místo manžela chce mít vedle sebe syna. Což pokud takhle je, tak nad maminkou “nevyhraješ” …
Můžeš čekat, jak to bude za týden/dva za to přítelovi dojde.. ale taky se nemusíš dočkat.

• Citovat
  • Upravit
122
1.12.24 16:50

Jestli je to takhle čerstvé, tak teď někdy proběhl i pohřeb. Tohle je dost psychicky náročné, určitě do toho dost mluví i matka. Načasování s Vánocema taky nic moc. Zkus to teď nechat být a v lednu uvidíš, jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
1.12.24 16:52

Jo, sama si nastavit, jak „dlouho“ můžeš čekat, abys nestrávila léta čekáním na Godota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
1.12.24 17:25

Víc rozeber tu situaci. Tam je podle mě dost důležité, proč se s nimi nestýkal. Matka využila situace a přetáhla ho zpět domů. K tomu proč a jaký k tomu měla důvod, ale nelze zaujmout nějaký postoj, když nepíšeš nic o jejich minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
1.12.24 17:33

Jasně, je to strašně čerstvé. Otázka je, jak moc tě přítel miluje. Toho, že ho mamka teď stáhla a připoutala, se až tak moc neděs, není to žádný trvalý stav. Ale počítej s tím, že může trvat klidně ROK! než se tohle utřese. O to víc, pokud mají hospodářství, zvířata a mamka teď strašně potřebuje jeho pomoc, přítomnost a čas. Myslím, že proto se s tebou rozešel, že teď prostě nebude mít na vztah čas ( a momentálně ani náladu). Vlastně ti dal volnost.
Ale opravdu, tohle je dočasná záležitost. Kdyby měl vztah k hospodářství, super vztahy s rodinou, staral by se i předtím, žil by tam. Takhle si plní povinnost vůči rodině - jakmile se udělá to nejnutnejší se zvířaty, jak opadne nejhorší fáze truchlení, rozkouká se, bude mít i víc času a ozve se i sám. Otázka je, dokdy ty chceš čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.24 17:37

Já bych teď nedělala ukvapené závěry a byla k chování přítele hodně velkorysá. Tohle je něco, co s člověkem zacloumá, musí zařizovat poslední rozloučení, do toho vánoce na krku a patrně psychicky sesypaná máma…

Napsala bych mu, ať dá vědět, až bude mít nejhorší za sebou.
Můžete si pak o tom celém znovu promluvit.
Pokud by se neozval dejme tomu do 1. února, uzavřela bych to a šla dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
1.12.24 17:38

Tohle je špatně promiň. V Pismu se píše “ a proto opustí muž svého otce i matku a přilne ke své ženě a budou jedno tělo “. Chování tvého bývalého partnera je patologie, tys mu měla být oporou, a on oporou své matce. Nakonec buď ráda, že je to bývalý …

• Citovat
  • Upravit
11559
1.12.24 17:45

@sahrazad1 píše: Tohle je špatně promiň. V Pismu se píše “ a proto opustí muž svého otce i matku a přilne ke své ženě a budou jedno tělo “. Chování tvého bývalého partnera je patologie, tys mu měla být oporou, a on oporou své matce. Nakonec buď ráda, že je to bývalý …

@sahrazad1 jak to tak… nejsi momentálně nějak mimo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8468
1.12.24 18:00

Moc mě mrzí co se stalo :hug: je to hrozná situace. Partnerova maminka si ho od tebe odtahla, je jasné, že ho potřebuje, a to nejen jako oporu ale i pomoc. Já bych ten vztah ještě nezahazovala, dej mu čas pár týdnů a uvidíš. Posílám ti hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
1.12.24 18:03

@Ivan PPZ v čem jsem podle tebe mimo? Nukleární rodina je muž, žena, dítě. Nikde nepíšu, že se rodičům nemá pomáhat, ale aby opustil muž ženu kvůli tomuto, když bylo jinak vše ok, to není v pořádku. Takže ne, mimo nejsem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky