Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Sára 1 píše:
Zatím byl kolem mě klid a nikdo známý covid neměl. Během 2 týdnů se to ale neskutečně rozšířilo. Najednou má covid hodně lidí. Známá - v žádném případě se nenechám očkovat na rymicku - měla hrozný průběh, ale zvladla to doma. Jsou nemocní ale i ti, co jsou očkovani. Nemocných je více než loni, kdy žádné očkování nebylo. Proč??? Jak tohle jednou skončí? A skončí???
Neskončí..
A samozřejmě že jsou nemocní i očkování a dokonce mají těžký průběh.
A nejsou to ojedinělý případy, jsou jich mraky..
Je to divná doba a konec v nedohlednu, s očkováním i bez očkování.
@Mialina2 píše:
Země mají s vládami nasmlouvaný odběr vakcín. Vakcinam končí expirace koncem roku, proto teď nejspíš takový tlak na očkování. Moje blízká příbuzná pracuje ve zdravotnictví a nedávno viděla záznamy očkovaných lidí s daty, kdy byla podána první a druhá dávka. Bylo velmi časté, že člověk byl očkovaný pouhý den předtím, než vakcína vyexpirovala. Děje se to úplně běžně.
I při největší fantazii si neumím představit ta data o pacientech, kde je uvedena expirace vakcín.
Je to i můj obor a ještě jsem neviděla tento údaj. V záznamech je číslo šarže, aby bylo v případě problemu možno všechno dohledat. Ale nikde se to nepíše předem.
@megginka300 píše:
Tak když si tvoris názor a zajímá tě to, tak nebude problém si to vyhledat a věnovat se tomu, ne?Já na očko názor mám a zdroje taky, jelikož se tím dost zabývám a nejsem odpůrce očko jen tak z principu.
A samozřejmě že to nebude veřejné, vláda určitě není tak pitomá aby zveřejňovala takové věci..
Potřebují co nejvíce lidí aby jim věřilo, ne naopak
Ze vetsinou diskuze skoro s kazdym odpurcem ockovani skonci tim, ze zadny relevantní zeroj neuvede. Nebo uvede, ale takovy, kde se jedna zase o subjektivní pocity. Tohle nema smysl ![]()
@Ananas123456 píše:
Ze vetsinou diskuze skoro s kazdym odpurcem ockovani skonci tim, ze zadny relevantní zeroj neuvede. Nebo uvede, ale takovy, kde se jedna zase o subjektivní pocity. Tohle nema smysl
Jestlize se o něco zajímám a chci si udělat názor, tak si to vyhledam.
Coz ani tobě nebrání, ne?
Navíc příznivci očko jednají jen na základě co jim řekne vláda a takzvané stádové chování..vidí že se očkují ostatní, je to medializované, tak jdou taky.
A jestli je to vše pravda, je stejně nezajímá, protože v televizních novinách to řekli ![]()
@megginka300 píše:
Jestlize se o něco zajímám a chci si udělat názor, tak si to vyhledam.Coz ani tobě nebrání, ne?
Navíc příznivci očko jednají jen na základě co jim řekne vláda a takzvané stádové chování..vidí že se očkují ostatní, je to medializované, tak jdou taky.
A jestli je to vše pravda, je stejně nezajímá, protože v televizních novinách to řekli
@megginka300 píše:
Jestlize se o něco zajímám a chci si udělat názor, tak si to vyhledam.Coz ani tobě nebrání, ne?
A jestli je to vše pravda, je stejně nezajímá, protože v televizních novinách to řekli
A nenapadlo tě, že na základě vzdělání a dosavadních životních zkušenosti vyhodnotil očkovaní jako nejlepší ochranu před Nemoci?
@Ananas123456 píše:
Jak prosim vis, ze je to byznys?
Protože to četla na Fejsbůku sousedovic Máňa, která obsluhuje veřejný záchodky na hlavním nádraží…
![]()
@Sára 1 píše:
Zatím byl kolem mě klid a nikdo známý covid neměl. Během 2 týdnů se to ale neskutečně rozšířilo. Najednou má covid hodně lidí. Známá - v žádném případě se nenechám očkovat na rymicku - měla hrozný průběh, ale zvladla to doma. Jsou nemocní ale i ti, co jsou očkovani. Nemocných je více než loni, kdy žádné očkování nebylo. Proč??? Jak tohle jednou skončí? A skončí???
Já si myslím, že ten nárůst je kombinací špatných opatření, nezodpovědnosti lidí, nakažlivější varianty covidu a roli může hrát i obecně horší psychika lidí. Za naprostou blbost považuji to, že očkovaní i v domácnosti s nakaženým nejdou na testy a do karantény do negativního PCR testu. Tak jako to bylo předtím, když nebylo dělení na očko/neočko. Ten nátlak na očkování dělá víc škody než užitku. Nebo se v zaměstnání nemusí testovat očkování, taky blbost. Ach jo. Takhle to fakt nikdy neskončí. Podotýkám, že nejsem odpůrce očkování, ale nevidím ho ani jako spásu.
@PetraKoň. píše:
Já si myslím, že ten nárůst je kombinací špatných opatření, nezodpovědnosti lidí, nakažlivější varianty covidu a roli může hrát i obecně horší psychika lidí. Za naprostou blbost považuji to, že očkování i v domácnosti s nakaženým nejdou na testy a do karantény do negativního PCR testu. Tak jako to bylo předtím, když nebylo dělení na očko/neočko. Ten nátlak na očkování dělá víc škody než užitku. Nebo se v zaměstnání nemusí testovat očkování, taky blbost. Ach jo. Takhle to fakt nikdy neskončí. Podotýkám, že nejsem odpůrce očkování, ale nevidím ho ani jako spásu.
A jako spásu vidíš, že už se navždy budeme dokola testovat, s nikym se nestykat a chodit v rouškàch? Nebo máš na mysli nějakou jinou spásu?
@megginka300 píše:
Nakoupení x zbytečných vakcín a za každou cenu se jich snažit uplatnit je byznys..
A nejen to..Někomu se covid moc hodil, vždyť co kvůli tomu lidí dostali na mizinu..
A teď hlásají že spása je v očkování..
Ale prd..
A kolik že vlastně ta vláda na očkování vydělala, když nakoupila vakcíny a lidi je dostávaj zadarmo…
Milion na jedný vakcíně…
Nebo ještě víc…
![]()
@megginka300 píše:
Tak když si tvoris názor a zajímá tě to, tak nebude problém si to vyhledat a věnovat se tomu, ne?Já na očko názor mám a zdroje taky, jelikož se tím dost zabývám a nejsem odpůrce očko jen tak z principu.
A samozřejmě že to nebude veřejné, vláda určitě není tak pitomá aby zveřejňovala takové věci..
Potřebují co nejvíce lidí aby jim věřilo, ne naopak
Máš opravdu fundované názory a zřejmě mnohaletou managerskou praxi… Nějaká „země“ vyrábí vakcíny a má smlouvy s nějakými „vládami“… To hovoří za vše…
Já teda za poaledních 30 let nikdy nic nenakupoval od „země“, ale od výrobců či distributorů a nevím, že by výrobu k nám dovážených vakcín vlastnil nějaký stát, nebo s nimi obchodoval… ![]()
@megginka300 píše:
**Jestlize se o něco zajímám a chci si udělat názor, tak si to vyhledam.Coz ani tobě nebrání, ne?**
Je tu spousta méně inteligentních lidí, včetně mě, takže by od tebe bylo velmi laskavé, kdybys udělala něco pro dobro lidstva a podělila se s námi o zdroj informací, které bohužel nejsme schopni si sami vyhledat…
![]()
Já ti zas na oplátku můžu sdělit jiné informace, z jiných oborů, ke kterým se možná zase ty nedostaneš…
![]()
@VitHan píše:
A jako spásu vidíš, že už se navždy budeme dokola testovat, s nikym se nestykat a chodit v rouškàch? Nebo máš na mysli nějakou jinou spásu?
Ráda bych viděla světlo na konci covidového tunelu, ale nevidím. Nejpozitivnější zprávou, co jsem v tomto směru zaregistrovala byla, že v Japonsku delta umutovala sama sebe k smrti. Ale všeobecnou zodpovědnost považuji za základ. Používat roušku, kde je hodně lidí. Vydezinfikovat si ruce před vstupem do obchodu a při odchodu. Nechodit po kontaktu s nakaženým mezi lidi. Někde tady v diskuzi na emiminu to už zaznělo a já s tím souhlasím, že nezáleží jestli jsou lidi očko/neočko, ale jak se chovají. Jsem vděčná, že se mi covid vyhýbá. A to vedu skoro stejný život jako před covidem. Rouška apod. na veřejnosti mi nepřipadá jako strašné omezení.
Světlo na konci tunelu je imunita. Takže promoreni nebo očkovaní. To se týká každého. Jen bych nerada, aby to trvalo mnoho let.