Úmrtí s covidem

1005
23.11.21 06:48

Úmrtí s covidem

Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že umírá tolik lidí v této vlně s covidem? Včera 131, jsem zděšená. Tolik to snad nebylo v těch minulých vlnách, kdy prakticky nebyla žádná obrana, ne? Přece teď je očkování a jsou i nějaké léky, lidi víceméně už ví, jak se chovat… A ještě mi přijde, že se to nijak extra neřeší. Pořád jen, kolik je nakažených. Mě je upřímně jedno, kolik lidí má nudli u nosu, protože má covid, ale ta úmrtí mě děsí. A taky to, že jsme nějak otupěli a přijde nám to číslo snad normální nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2637
23.11.21 07:07

To zas bude diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5982
23.11.21 07:08

Mně by to taky zajímalo kde se ty čísla berou. A opravdu si myslíš že lidi se umí chovat. Připadá mi to horší. V MHD nemají roušky, v obchodě na to kašlou, přece Covid je jen rýmička a oni ho chytnou nemůžou a někteří jsou tak de. bilní že se raději nechají nakazit než aby se očkovali. Ať se neočkují, jejich věc ale nechat se záměrně nakazit je snad dost nezodpovědné vůči ostatním které mohou nakazit. Navíc nebylo tolik úmrtí protože byl nouzový stav, zákaz vycházení a jiné omezení tak se to tak nešířilo a tolik neumíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.21 07:14

Cisla jsou vzdy zavadejici. Pozitivni = pocet pozitivnich testu. Kdyby se netestovalo, bude to 0. Neznamena to, ze jsou ti lide nemocni.
Pocet umrti s C19 = tito lide mohli zemrit na cokoli, napr. jako obet dopravni nehody, cokoli jineho. Byli ‚jen‘ pozitivne otestovani, nikdo netvrdi, ze zemreli NA Covid. Cim vice je pozitivnich v populaci, tim vice bude pozitivnich umirajicih. Je to logicke. Nevidim duvod k ‚desu‘.

• Citovat
  • Upravit
4164
23.11.21 07:15
@masima píše:
Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že umírá tolik lidí v této vlně s covidem? Včera 131, jsem zděšená. Tolik to snad nebylo v těch minulých vlnách, kdy prakticky nebyla žádná obrana, ne? Přece teď je očkování a jsou i nějaké léky, lidi víceméně už ví, jak se chovat… A ještě mi přijde, že se to nijak extra neřeší. Pořád jen, kolik je nakažených. Mě je upřímně jedno, kolik lidí má nudli u nosu, protože má covid, ale ta úmrtí mě děsí. A taky to, že jsme nějak otupěli a přijde nám to číslo snad normální nebo co.

Včera nebylo 131, ale potvrzených je zatím 81. Ale samozřejmě tohle číslo ještě poroste s validací dat… Jako může to dosáhnout tohoto čísla…

V době těch tří nejtežších vln byla mortalita přes 200 lidí denně. Přitom jsme na podobných číslech nakažených, takže jsme na tom skutečně líp, než předtím když očkování nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80283
23.11.21 07:16
@masima píše:
Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že umírá tolik lidí v této vlně s covidem? Včera 131, jsem zděšená. Tolik to snad nebylo v těch minulých vlnách, kdy prakticky nebyla žádná obrana, ne? Přece teď je očkování a jsou i nějaké léky, lidi víceméně už ví, jak se chovat… A ještě mi přijde, že se to nijak extra neřeší. Pořád jen, kolik je nakažených. Mě je upřímně jedno, kolik lidí má nudli u nosu, protože má covid, ale ta úmrtí mě děsí. A taky to, že jsme nějak otupěli a přijde nám to číslo snad normální nebo co.

už je tu diskusí o koronaviru hodně, je zbytečné zakládat další,
třeba "Koronavirus máte strach? - je tam 206801 příspěvků a téma tam zapadá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
23.11.21 07:17

Ta delta a její další varianty jsou zjevně agresivnější. Zároveň jak psal někdo nade mnou, čím dál víc lidí si hubu nezakrývá nikde a zdatně chrchlají kolem sebe. Vidím to všude, v čekárnách lékařů, v hromadné dopravě… Pokud by taková čísla nově pozitivních byla loni, v nemocnicích by bylo s covidem tolik lidí, že už by nebyla žádná jiná péče.

• Citovat
  • Upravit
1294
23.11.21 07:17

Vždyť v loňském roce bylo v listopadu i přes 260 úmrtí za den. Stačí chvilka a najdeš spoustu grafů vývoje nákazy, není třeba spekulovat nad tím, co bylo, když máš jasná data. Třeba tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5982
23.11.21 07:22
@gabrriel píše:
Včera nebylo 131, ale potvrzených je zatím 81. Ale samozřejmě tohle číslo ještě poroste s validací dat… Jako může to dosáhnout tohoto čísla…V době těch tří nejtežších vln byla mortalita přes 200 lidí denně. Přitom jsme na podobných číslech nakažených, takže jsme na tom skutečně líp, než předtím když očkování nebylo.

Dnes je 131

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1294
23.11.21 07:24
@Anonymní píše:
Cisla jsou vzdy zavadejici. Pozitivni = pocet pozitivnich testu. Kdyby se netestovalo, bude to 0. Neznamena to, ze jsou ti lide nemocni.
Pocet umrti s C19 = tito lide mohli zemrit na cokoli, napr. jako obet dopravni nehody, cokoli jineho. Byli ‚jen‘ pozitivne otestovani, nikdo netvrdi, ze zemreli NA Covid. Cim vice je pozitivnich v populaci, tim vice bude pozitivnich umirajicih. Je to logicke. Nevidim duvod k ‚desu‘.

Počet úmrtí na/s covidem je opravdu jen orientační údaj. Opravdu více vypovídající jsou počty nadúmrtí a ty jsou dle předchozích vln mnohem víc děsivé, než čísla připisovaná covidu. Spousta lidí umře kvůli covidu, aniž by ho nezbytně museli mít prokázaný (nedostatečná lékařská péče, zanedbaná prevence a postcovid).

Mimochodem jaký je důvod pro anonym?

Příspěvek upraven 23.11.21 v 07:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
23.11.21 07:26
@Anonymní píše:

Mozna ze to pochopis, az se nebudes moci na jipce nadechnout ze to neni ryma ani nehoda..a nebo si popovidej s nekym z jip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
23.11.21 07:35

@gabrriel Na seznamu je za včerejšek 131. Ověřovat si pravdivost dat nemám bohužel čas.
@Ancek To si už teda nepamatuji. A pointa mého příspěvku byla, že 131 je hrozně moc.
Pro anonymní - operovat tím, že 131 lidí denně zemřelo na něco jiného je absurdní. Ano jistě, někdo určitě ano, ale to bude minimální číslo.
@Bubllenka Jaká diskuze? To není souboj očkovaných x neočkovaných. Já jsem dobrovolně očko, ale prostě nechápu, jak je to možné a chtěla bych to vysvětlit.
@stinga Já z koronaviru strach nemám, tskže tuto diskuzi jsem nevyužila. Založila jsem si konkrétní téma, které ještě založené není.
Jinak děkuji za připomenutí čísel z minulé vlny, to jsem nějak vytěsnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
23.11.21 07:39
@mamule42 píše:
Dnes je píše: Více
@masima píše:
@gabrriel Na seznamu je za včerejšek 131. Ověřovat si pravdivost dat nemám bohužel čas.
@Ancek To si už teda nepamatuji. A pointa mého příspěvku byla, že 131 je hrozně moc.
Pro anonymní - operovat tím, že 131 lidí denně zemřelo na něco jiného je absurdní. Ano jistě, někdo určitě ano, ale to bude minimální číslo.
@Bubllenka Jaká diskuze? To není souboj očkovaných x neočkovaných. Já jsem dobrovolně očko, ale prostě nechápu, jak je to možné a chtěla bych to vysvětlit.
@stinga Já z koronaviru strach nemám, tskže tuto diskuzi jsem nevyužila. Založila jsem si konkrétní téma, které ještě založené není.

Oficiální data z https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
23.11.21 07:41

Vetsinou umiraji neockovani, dobre jim tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
23.11.21 07:41
@masima píše:

A nejsi trochu hysterická? Jen jsem napsala, že bude zas diskuze, každá, která se točí okolo covidu je vyhrocená. A upřímně, je mi úplně jedno, jestli jsi nebo nejsi očkovaná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí