Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci te uklidnit. Muj syn mel ve trech mesicich taky zapal plic. Taky nemocnice. Pro rodice to je na budku. Zvladnete to.
Při zápalu plic jsou vysoké horečky normální, neboj!! Průjem mohl mít i z antibiotik, ze stresu nebo prostě i od toho zápalu, že je organismus oslabený. Všechno bude v pořádku, trvá, než se z takové infekce člověk úplně zotaví, určitě to není rýmička na týden, zároveň jste ale vše podchytili, jste v nemocnici, bude to dobré! Lékaři často neumí mluvit s pacienty, občas říkají věci neurčitě, polovičatě a odtamtud pak plyne megastres pro pacienty (nebo pro rodiče). Prostě si neuvědomují, jak na nás působí některé poznámky, nebo taková podivná vysvětlení / nevysvětlení, neumí uklidnit, i když by mohli… drž se! Pak se to naráz zlomí a začne se výrazně zlepšovat. Teď ještě zápasí, ale když klesá crp, je to super.
@Anonymní píše:
Omlouvám se omylem jsem přidala příspěvek dvakrát. Na partnera se nemohu spolehnout a až se vrátíme z nemocnice, budu chtít vztah ukončit. Není mi absolutně žádnou oporou:( opravdu není komu říct aby se synem zůstal alespoň par hodin. U babičky by plakal.Co jsme tady chce jen mě a nikoho jinéhomax tatínka, ale ten na nás asi prdí
Neboj, bude lépe… Ono se může stát, že v nemocnici ještě něco jiného lapne… ![]()
A jak chlap nefunguje, hlídá asi dceru, ne? To za vámi nechodí?
![]()
Ahoj. Já měla sama velmi tězký zápal plic. Myslím, že už jsem ti jednou psala, jestli jsi to teda byla ty. Trvalo mi dlouho, než se s tím mé tělo vypořádalo. Teploty určitě nejmíň 14 dní byly také. U této nemoci bohužel trvá, než se člověk vzpamatuje. Kór u většího zápalu. Asi na tebe doléhá spíš to, že jsi na to, jak říkáš, sama. Dej si něco sladkého na nervy. Chápu, že se bojíš. Ale u této diagnozy to opravdu může trvat dlouho. Já jsem byla ok až za několik měsíců…Takže ani nevíš, jak ti rozumím ![]()
Promluv si s jeho doktorem, hlavni sestrou nebo proste se sestrou a popros, jestli by za tebou neprisel psycholog. Chodi takhle po oddelenich a popovidas si s nim, vetsinou mkade holky, mile, jako kamoska a pomuze ti to. Jedna se o me v nemocnici taky hezky postarala. Je to depresivni prostredi. Nestranny pohled ti ponuze i s jrizi ve vztahu, proste se vsim.
hodne sil vam obema
Ani nevis, jak ti rozumim…pred 3 tydny jsem se vratila z nemocnice s dcerou, ktera mela 4 tydny…taky mela zapal plic, atb nezabirali, takze ji je museli menit…doma na me cekala 3leta dcera…v tu dobu byl v nemocnici zakaz navstev z duvodu chripkove epidemie…taky jsem byla naprosto vyrizena, do mesicniho mimina cpat hodne silny atb, ktery pry davaji neradi, schvaleny jsou pry az od pul roku…prujem taky mela, ale to bylo asi z tech predeslych atb…pak se to zlepsilo…byla jsem psychicky totalne vycerpana…ted je tyden bez atb a jen doufam, ze bude vse dobre…preji mooooc sil, bude to dobre, neboj ![]()
@MarieP bingo.Přišly výsledky syn chytl v nemocnici ještě rotaroviry. Proto ta teplota.Jak tě to napadlo? No bydlíme 340 km daleko.Jsou doma a my tu
Chtěla jsem aby si vzal dovolenou a přijel a vzal i dceru.Ale on ne ![]()
Maminky všem moc děkuji. Byl tu lékař, volali z laborky.Syn k tomu zápalu chytl ještě rotaroviry.To by vysvětlovalo snad ty horečky. Trošku jsem se uklidnila
Tak ať je brouček brzy OK. A ty taky! No vidíš, ještě, že tam malá nebyla a nechytla to taky. A na tebe ty rotaviry nevlezly? Kamarádka je chytla od dcery a od ní i manžel a babička, takže to tam měli fakt hustý, nefungoval nikdo…
@123Soňa no chodim častěji na záchod, ale průjem nemám. Moc děkuji jsem o 90 procent klidnější. Ale, že tobbyla doba
@Anonymní píše:
Všem Vám moc děkuji za podporu.Moc návštěv bohužel nemáme, nejde to. Takže se cítím hodně sama. Jezdí moje maminka, ta ma ale také atb. Mám ještě starší dceru o to je to pro mne horší a ten pobyt v nemocnici nekonečný.jinak nevím nevím, doktoři mi tvrdí, že syn musel dostat další infekt, jen neví jaký. Tak mi to alespoň prezentují
prosím tě moc tě prosím já vím, že je to strašně těžké, ale ať za tebou maminka nechodí, dokud nedobere atb!!! Tvůj chlapeček je těžce nemocný sám o sobě a babička mu možná přináší další breberky, se kterýma musí jeho imunita bojovat, místo toho, aby likvidovala už rozběhlou nemoc. Jinak opravdu, ty horečky můžou být. Můj syn má imunitu nějak šejdrem (má udělané základní odběry, ale jinak do něj odmítám píchat, když se nejedn o nic dramatického) a ten když je nemocný, tak má horečky kolem 40°C a při blbé viroze mu trvají i 3 dny a dalších 6 dnů mu teprve pomalu klesají. Po očkování měl ty čtyřicítky 6 dnů a dalších 7 pozvolný pokles. To bylo fakt dílo. Akorát mu to po lécích klesalo nejvíc na 38 a za dvě až tři hodinky to bylo zpátky. A ještě tě trochu uklidním, určitě udělali i krevní obraz, to je jedno ze základních vyšetření a to se při příjmech standartně dělá. Pokud by měl mít onkologickou diagnozu, tak by to ten krvák docela naznačil a určitě by to doktory nenechalo chladnýma a vyšetřovali by to dál
Jen tak pro zajímavost, kde ležíte? (pokud chceš, můžeš mi to napsat do sz, jestli máš obavu, že by to byla indície k tvému odhalení).. DRžím pěsti, ať je brouček co nejdřív v pořádku a můžete jít domů a na noční můru jménem zápal plic rychle zapomenout
![]()
Neboj, bude to dobrý…teplota je „přítel“, díky ní tělo bojuje s nemocí, je to jeho obranný mechanismus, 39,8 před odečtem je sice dost, každý to snáší jinak, ale naši blázni při této horečce dokáží ještě pěkně jančit…Je pod dohledem, všechny ostatní hodnoty se lepší, je to náročné, ale zkus se uklidnit a nebreč ![]()
Taky mohl k tomu zapalu plic chytit jeste virovou infekci. To by vysvetlovala klesani CRP a trvajici horecky.
dcera treba jednou mela bakterialni zapal plic, stav se na jeden den zlepsil a pak zas horecky. Dr mela strach, ze nezabiraji atb, ale CRP slo dolu. Udelali spesl vytery na virologii a bingo - k tomu bakterialnimu zapalu plic chytla jeste virovy
Omlouvám se omylem jsem přidala příspěvek dvakrát. Na partnera se nemohu spolehnout a až se vrátíme z nemocnice, budu chtít vztah ukončit. Není mi absolutně žádnou oporou:( opravdu není komu říct aby se synem zůstal alespoň par hodin. U babičky by plakal.Co jsme tady chce jen mě a nikoho jiného
max tatínka, ale ten na nás asi prdí