Nával únavy po kojeni

381
22.2.10 19:17

unava po kojeni

ahoj,v posledni dobe mi po kojeni ci odsati prijde naval az na mdlo,zvraceni a mam pocit,jako by se mi stahovala deloha,jak po porodu,ta bolest bricha,jsem par hodin uplne vycerpana,jim i piju dost,je fakt,ze vazim 49kg,mam zkusit nejake vitaminy?Piju koj.caje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3379
22.2.10 19:32

Culikatá a jak staré máš dítko? Já cca dva měsíce po porodu měla něco podobného. Nebylo mi sice mdlo a na zvracení, ale byla jsem strašně unavená, doslova vysátá.
Taky jsem měla pocit, že jím dostatečně,ale asi to tak nebylo. Nakonce mi pomáhalo to, že jsem si po každém kojení dala sváču, stačil jogurt, sklenice Gravimilk, nebo prostě sníst něco malého. Tohle jsem dělala až do 6ti měsíců, do zavádění příkrmů, pak už malá pila míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
22.2.10 19:38

A jak starého máš sviště? Ta únava, to se často stává, když je prcek už starší a prostě Tě doslova „vycucává“, bere si z Tebe opravdu všechno - kamarádce doktorka v podobném případě doporučila kojení postupně ukončit, malému už bylo 13 měs. a zdravá máma byla důležitější… Ale ta bolest břicha, to nevím, to jsem neslyšela… :-( Co brnknout na gyndu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.2.10 19:45

ahoj asi po 6ti měsících kojení jsem byla taky uplně mimo, ale já tedy měla mdlobové stavy a celájsem se asi tak týden motala, manžel si na mě musel vzít ošetřování a to nejsem žádné prdítko,ale kus ženské..... pomohlo mi to ,že jsem se pořádně vyspala a odpočinula si, tak pokud se necítíš tak at si na tebe vezme muž ošetřování a odpočín si. jinak doporučujihodně ovoce a zeleniny a maso!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
22.2.10 20:47

Určitě záleží, jak dlouho jsi po porodu. Když krátce - tak stahování dělohy je určitě normální (bolest podobná jako při menustruaci). A únava po porodu je taky úplně normální. Taky mi pomáhalo hodně jíst a pít, jako už tu holky psali. Když jsem kojila, tak jsem doslova žrala a žrala, a to vážím 50kg a hodně jím i jako netěhotná a nekojící:-) Kojila jsem po 3 hodinách a musela jsem jíst po kojení a pak ještě než jsem začala znovu kojit, takže častěji než mimčo:-) A „jíst“ myslím skutečně pořádnou sváču, ne kousnout do jablka. Měla jsem to hlavně u prvního dítěte (a to měl jen 2,4kg při narození). U dcery to pak už bylo celkem v pohodě, a to vážila víc, než první mimčo (3,5kg). Jestli je mimčo už velké, tak by asi pomohlo kojení ukončit, ale to si musíš rozhodnout ty sama. Já jsem cítila velký pokles únavy, jakmile jsem začala dávat příkrmy v 6 měsících. Jinak jsem kojila do 1 roku. A s ukončením kojení jsem taky cítila, že jsem mnohem míň unavená. Ale tak to má asi každá mamina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
22.2.10 21:12

hele ja se chtela zeptat na totez, nejsem vycucnuta ale je mi NA ZVRACENI a dneska jsem mela pul dne nepretrzite MOTANI HLAVY, je to z kojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.2.10 22:37

Jizvíková, když koukám na tvůj metřík - může to být z kojení ve spojení s únavou, nevyspáním… Jak jsem psala výše, já byla první dva měsíce po porodu polomrtvá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
22.2.10 23:26

malej ma za tyden 5mesicu,skoro osum kilo,kojim a odsavam cca 750ml na den.Gynekologie v poho.Jim maso,zeleninu,jogurty,uz temer vse krom nadymaveho a citrusu.Ale asi to bude chtit odpocinek,jsem s malym 24h v nepretrzitem provozu,tatu nemame,takze to budu muset nejak zvladnout,taky me boli kolena-klouby.Zkusim nejaky vitamin,jinak myslim,ze odkojene mame dost :roll: ,tak kdyz se to nezlepsi budu snizovat,jak rika Bohunka,potrebuje zdravou mamu.Jizvikova,Ty mas dvojcatka a kojis?No tak to bych se z toho nevymotala.Jinak diky za rady maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
23.2.10 08:43

no dvojcata, zatim mam mleka dost, ALE sil asi ne dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.2.10 08:54

Culíkatá,tak to znám, taky jsem byla s malou bez taťky. Hlavně bys teda měla odpočívat, ikdyž je to složitý, já vím. Já se občas prostě vykašlala na mytí nádobí, žehlení atd a šla si lehnout s Natálkou.Třeba se jen natáhnout a číst si. Ono totiž taky čím bude prcek větší, tím bude přes den míň spát a to pak už si moc neodpočineš. A zkus buď vitamíny nebo já pila Gravimilk (mají v lékárně nebo i některé drogerii)

Jizvíková, já si nejdřív toho dvojčecího metříku nevšimla. Tak to musíš být úplně vysátá, s dvojčátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
23.2.10 08:58

no udelam tak 1,5 litru mleka denne, tak je mozny, ze vsechno nacpu tam a me nic nezbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
2.3.10 14:30

kojeni pri nemoci

tak uz jsem zjistila proc mi neni dobre,proc hubnu a jsem protiva :-) bohuzel to nema s kojenim nic spolecneho,poprosila jsem mudr.o preventivni prohlidku a zjistili mi hyperfunkci stitne zlazy,cekaji me vsechna vysetreni,chtela jsem se tedy zeptat,zda ma nekdo zkusenost s timto onemocnenim v prubehu kojeni,vubec netusim,co to je za nemoc,jaka jsou rizika a co me ceka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
29.6.11 16:57

¨ahoj culikáta,
je to už straší dizkuze,ale zažívám něco podobného utla jsem kojení a mylela že to bude lepší ,ale není :zed: pak jsem myslela nízký krevní tlak a ten to taky není…ale krevní vyšetření mam za sebou,ale hormony v krvi nejsou ve standartním vyšetření že?a jak dál pokračuje lečba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
23.7.13 16:48

Ahoj jsem deset dnů po porodu a jsem pořád hrozně unavená a vyčerpaná, nevíte kdy se toho zbavím bude to po 6. nedělí lepší? Jaké máte zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
195
23.7.13 20:42
@Miiiiisa píše:
Ahoj jsem deset dnů po porodu a jsem pořád hrozně unavená a vyčerpaná, nevíte kdy se toho zbavím bude to po 6. nedělí lepší? Jaké máte zkušenosti?

No já jsem po porodu 6,5 měsíce, nekojím, ale odstříkávám a jsem po celou dobu totálně vyřízená… navíc mě bolej klouby, je mi slabo, odpoledne a večer úplně odpadám. A to beru vitamíny, kalcium a jím vyváženou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová