Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
maminky kolik UM vam vypiji vasi 6 tydenni mimisci?jen by me to zajimalo,mala ma 6 tydnu a pekne se nam rozpapala,dr nam nadala ze pribrala moc ale prece prodlku nebudu tyrat hlady.
Ahoj, nejsem tedy žádný odborník. Máme zatim jen jednu už 11měsíční slečnu. My jsme dokrmovali UM už ve 14 dnech věku a malá měla chudák už tak zcvrklý žaludek hlady, že baštila asi jen 30 ml + něco málo ode mně. Podle lahviček od Aventu by 2 měsíční dítě mělo pít asi 70ml, ale kamarádka která taky už tak brzy dokrmovala UM vypil malý daleko víc. Snad 150ml. Navíc kolik vypije tolik vypije. Doktoři se nemůžou brát vždy vážně.
ahoj maloujsem měla dost nenajedenou a jedla kolem 100ml ,ale je to dle dítěte , některé si dá 70ml 8× denně jiné 6× 100 , takže bych to moc neřešila, když brečí častěji tak dát více
Ahojky našemu raubířovi bude zítra 7týdnů a baští kolem 110ml, je to trošku více než by měl..
Jinak dávka zhruba se počítá váha dítka * 150 /kolik dávek denně krmíte..
U nás 4,25 * 150 /6 dávkama= 106,25
Takhle my to vysvětlovala doktorka v porodnici , malý byl o dost dříve a koeficient 150 platí pro děti kolem 3,5kg.Pak nevím zda se nezvyšuje, já se toho držim aspoň orientačně a když si dá trošku víc , tak to moc neřešim..
ahoj,mne pil maly 100ml-6krat denne,pribral dost.V nemocnici mi rikali,ze ma mimi vypit 120-140ml na 1kg¨…za 24hodin-tak nam to vychazi i ted.Pije 150ml,mame 7kilo–4mesice.
Ahoj,Petřík pije 150 ml k krát denně,čili 750 ml celkem.Jak které dítko,podle potřeby.
Ahoj, malá má dnes 8 týdnů a papá 150 ml vody + 5 odměrek UM (Beba) 5× denně. vychází to cca po 3-5 hodinách. Někdy se mi zdá, že by spapala i víc. Na Bebě je psáno, že ve 2. měsíci se má připravovat 150 ml vody a těch 5 odměrek, takže si myslím, že jí přiměřeně. Ale jak čtu některé diskuze, kde miminko vypije jen 100 ml, tak se děsím, jestli malou nepřecpávám. Jak poznám, že už má dost?
v 6 týdnech mi malá jedla kolem 700 ml denně.
Tak mně ze začátku vypila malá tak 100ml taky bych to nějak neřešila když má hlad tak bych jí dala ona se pak zase třeba trochu zastaví u nás to bylo taky tak.
Ahojky,mě malá vypije 120ml 3× denně,pak zase jen 60ml,ve výsledku nám to sice dá těch 600ml taky.Akorát je to celkem složitý,přes den se dožaduje jídla častěji a já kolikrát nevím kolik toho mlíčka mám udělat. Tak jsem se naučila dělat jí menší dávku a pak přidělávám. V noci si vezme 120ml a v klidu spí do dalšího krmení. Nevím,proč to má takhle rozházené přes den. Máte někdo prosím podobnou zkušenost? ![]()
Moni, máme podobnou zkušenost s tím rozdílem, že nám to 600ml teda nedá. Kačka papá hezky jen v noci a pak přes den býda. A o víkendu snad nejí vůbec. Je to utrpení s jídlem.
Ahoj, nám je necelých 7 týdnů a papáme dle návodu na obalech, ale jednou necháme a jednou to vypijeme celé a jednou brečíme po dvou hodinách a jednou vydržíme 4, takže je to o každém mimi zvlášť. průměrně vypijeme tak 100 za tři hodiny…zhruba ti tak vychází jak je na obalu a ještě pijeme čajík…při UM mají žížeň ![]()
Tak to jsem ráda,že v tom nejsme sami. Už jse totiž začínala zvažovat výměnu Nutrilonu za jinou stravu třeba na Sunar. Myslela jsem si totiž,že ji dostatečně nezasytí. Já do toho množství,které vypije počítala i čajík co za den vypije. ![]()
já do naší malé taky dostanu cca 600, ale je to boj teda, nicméně jak laktační poradkyně, tak dr. říká, že by měla vypít minimálně 800, což do ní nedostanu ani omylem a jsem z toho už trochu zoufala ![]()
Ahoj, náš malej má 6 týdnů, pije tak 12O po třech až čtyřech hodinách, večer po koupání před spaním se ale dožaduje více, takže dostane 150 ml Nutrilonu a je spokojenej, pak spí cca 5-6 hodin do dalšího krmení. K tomu přidáváme ještě čajík. Chtěla jsem přejít z Nutrilonu na Sunar, protože plakal a já myslela, že má hlad. No to jsem si dala, nedoporučuju. Byl celý osypaný, čtyři dny měl koliky jak blázen. Takže jsme se šupky dupky vrátili zase spátky k Nutrilonu a už nebudeme dělat žádný pokusy.:-))
Jinak doktory bych moc neřešila, důležitý je, aby prcek neměl hlad, byl zdravej a přibíral. ![]()
Eva: koukám že máme stejně starý holky a obě jsou nejedlíci. Navíc vždycky když na ní vymyslím nějakej fígl jak do ní dostat trošku víc jídla tak ona je příště zase šikovnější a prokoukne mi to
Snažím se být o krok napřed ale ona mně ta potvora vždy dožene
Kolik váží tvoje? Naše žížalka ve 4 měsících jen 5,7 kg