Kolik UM pro šestitýdenní miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Markéta Fe
9.5.14 20:06

@weriin Mně doktorka řekla 150 ml/kg, to beru jako spodní hranici, tady jsou zase velkorysejší http://www.jaknamiminka.cz/…den-a13.html, to beru jako horní hranici a řídím se podle toho, jak mimčo přibírá. Naše přibírá více než je průměr (skoro 350g týdně) při té spodní hranici, tak jí raději víc nedávám. Ředím jí u UM trošku více vodou než je v návodu, aby z ní nebyl otesánek, i tak přibírá až až.

• Citovat
  • Upravit
1
19.5.14 04:26

Ahojte holky, mam dotaz na vase zkušenosti. Od narození byl na MM a UM - hipp, od 6 tydnu uz jen UM - nutrilon (pry je to nejlepsi UM dle doktora v porodnici). Ted ma Můj malej 8tydnu a ma stále po nutrilon 1 hlad. Porodni vaha byla 4kg a 49cm, ted uz ma skoro 6kg. Na davku vypije i 150ml a to nekdy chce i po 1,5 hod. Ptala jsem se v lekarne na nejake hustsi mleko a nabidli mi pouze nutrilon good sleep, ze nic jineho neni a mam ho šidit cajem a dalsi davku az po 3hod. Jenze toho caje vypije za den az 250ml a stejne mi po 1,5 hod. rve, ze ma hlad. Proste ho nemuzu zasytit. V noci nastesti spinka dobre, max. se jednou probudi. Ale pres ten den je to katastrofa. Prosim poraďte. Mam koupit jinou znacku UM co by ho vice zasytila a pak tedy jakou? Resil někdo podobny problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
27.3.20 10:07

Papá malá moc ?

Ahoj holky mám 6ti týdení holčičku, skoro 7mi. Cca od 3 týdnů dávám dokrm UM + před každým příkrmem kojím zhruba 10-15min, ale malá se moc nenapije, usíná u toho. Dávám příkrm z důvodu že když jsem jen kojila malá pak řvala hlady a hodně mi z mého mléka blinkala. Teď k věci, momentálně kojím těch 10-15 minut pak udělám 90ml příkrm, co 3 hodiny, na noc jí dávám 120ml. Výdrž pak spát 5-6 hodin v kuse. Jenže poslední týden jí to nestačí, už hodinu po, řve hlady. Porodní váhu měla 2800g, při propuštění 2600g, a ve 14 dnech už měla zase porodní váhu 2800g. Teď jsme byly na 6ti týdení prohlídce a malá měla 3800g, doktor hned řekl že přibrala moc že ji mám snížit dávku, tak jsem zkusila dávat jen 60 ml + to kojení, jenže katastrofa, to bych pak nedělala celý den nic jiného než malou nosila na rukách a tišila do dalšího jídla. Mě prostě přijde že když ona nemá žaludek naplnění na 100% ale třeba jen na 99% tak řve. Zkouším už i dávat čaj (Heřmánkovi ) cca 20ml,3× denně ale nepomáhá. Jinak na prdíky netrpíme skoro vůbec, kaká a prdí hezky. Jinak dokrmuju, nejdřív měla Nutrilon po něm průjem, pak Sunar, to zase zácpu, tak jsem zkusila Baby love a ten nám sedl. Teď malá trhaně spinká, o půl 11 má papat tak ji chci zkusit dát těch 120ml a uvidíme co to udělá. Mám první dítě, nechci jí nijak ublížit tím že jí budu dávat tolik mléka ale přece hlady jí taky nemůžu nechat :nevim: Jinak, papa zhruba 7× denně. Ve +-4 v noci, pak +-8, pak +- 11, pak vydrží spát i 4-5hodin odpoledne, takže +- 15, pak +- 18, a pak +- 21 naposledy. Je to ale hodně orientační, záleží jaká je noc, a den, poslední dobou hrůza když má hlad. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
27.3.20 12:55

Zdravím, já už mám tedy 4 měsíčního syna Ale začala jsem dávat UM po šestinedělí. Davala jsem mu 120-135ml, v cca 2 měsících jsem začala dávat 150ml, pak jsme bohužel zustali v nemocnici kvůli zánětu průdušek a tam mám řekli, že na 2 měsíčniho papá moc. Řekli mi ať mu davám dávkování podle kg a né podle toho co je na krabičce. Což jsem tedy znovu začala dávat 130ml. Ale to mi furt brečel, tak jsem mu davala třeba ke snidani 150ml po 3h jsem dala těch 130ml a pak zase na oběd 150ml, pak tedy 2× po 3h jen těch 130ml a až na večer jsem dala 150ml. A byl klidný, teď mu dávám 180ml a je spokojeny váží 7kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
27.3.20 22:34

@Libuslibu Děkuji za odpověď, odpoledne to bylo ještě horší, vypila mi během hodiny cca 180ml, pak se konečně uklidila. Takže si myslím že asi růstový spurt. Tak snad to brzy přejde, pak ji zkusím zase snížit dávku na těch 90ml ale pokud bude pořád hladová tak jí prostě budu dávat těch 120ml a budeme spokojeni všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová