Množství mléka s růstem dítěte - neztrácí se?

381
17.2.10 20:06

Bude mlicko porad

Porad premyslim,jestli se mlecko tvori,i kdyz budu kojit,ci odsavat jen 1×denne,zatim odsavam a kojim 5krat denne a je to v poho,ale staci jen jeden den jedno odsati vynechat a uz mi mnozstvi mlika klesa,tak by me zajimalo,jestli se neztrati uplne,kdyz bych snizovala.Ja myslim,ze je to spis u kazdeho jine :-).Mame 4 a pul mesice.Tak dam priklad-je mozne odsavat,ci kojit jen jednou denne cca200ml a telo bude takhle fungovat,dokud se to takhle bude delat,mate to nekdo takhle a delsi dobu?Zajimalo by me jak koji mamky,kdyz uz ma mimco treba rok a pul.Snad jste me trosku pochopili,diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
17.2.10 20:12

Telo se prizpusobuje poptavce, takze kdyz vynechas odsati, snizi produkci mlika v souladu s poctem odstai/kojeni.

Matysek byl plne kojeny 5m, pak do 9m. Ve chvili, kdy jsem uz odmitla byt zivy dudlik, ktery byl v noci dudlan co hodinu, tak jsem prestala v noci kojit, Mates zacal spat celou noc, tak jsem si rikala super, 3 denne kojeni staci - a houby s voctem, mliko zmizlo. Mela jsem kojeni jako snidani, Mates tahal a tahal a nic neteklo, pak rval, po cely noci hladovej. Mliko zkratka vyschlo, zbylo tak na jedno nakojeni, ale myslim, ze kdybych tomu nechala volny prubeh, tak by taky zmizlo.

Myslim, ze pokud mas mlicka dost na 5 nakojeni/odsati, tak je skoda to redukovat. Dokud mliko je hlavni slozkou jidelnicku, tak bych zatla zuby a odsavala, teprve kdyz zacnou prevazovat prikrmy, tak bych s odsavanim sekla a jen kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
17.2.10 20:13

Prsa si zvyknou a tvoří mlíko podle potřeby dítěte. Do prosince jsem kojila víceméně nonstop, pak jsem nasadila kojení 2× denně a prsa se stimulovala na nový režim. Mlíko mám pořád :-) Ale asi je to hodně individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.2.10 20:16

Myslím si,že je to individuální..Nikdo nedokáže předem odhadnout,jak bude tělo reagovat,u někoho ano,u někoho ne :wink: .

Adámka jsem kojila 2 roky a 9 měsíců,ale i v dalším těhotenství a pak společně s malou.Bez nejmenšího problému a bez násilí.Mléko se tvořilo samo :wink:

Emču stále kojím podle její potřeby.Někdy jen dvakrát za den,teď byla často nemocná,chce víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.2.10 21:00

Já jsem kojila jednou denně asi 2 měsíce, ráno. A připadlo mi, že pak taky pramen vyschl, postupně, že kojo 1× denně nestačilo pro udržení laktace.
Brala jsem si malou k sobě do postele a nakojila z obou prsou, ale pak se ještě sápala i po mojí snídani, a opravdu jedla, ne že jenom chtěla ochutnat, co mám.

Potom jsme si jednou večer dali trochu víc vína, tak jsem jí raděj ráno udělala UM (někdy ho přes den dostala, dělala jsem z toho kaše) a vyžahla 250ml a spokojeně vydržela až do svačinky. Tak jsem s kojením sekla (Majdě byl rok).

Kdybych pak se snažila to rozkojit, dávala pít často přes den, asi by to zas naběhlo… Ale Majda mlíko přes den nechce, ani večer, tak jsem nakonec ráda, že jsme kojení tak pěkně bezbolestně ukončily. Já jsem neměla žádnou potíž s nalíváním prsů nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.2.10 21:04

Tak já myslím že mléka bude ubývat, aspoň u mě to tak je, momentálně odsávám dva krát za den, a poslední dva dny je to míň a míň, podle mě pokud se nestimuluje častěji tak mléka ubývá.........ještě tak týden zpátky, jsem v klidu na jedno odsátí dala přes 300ml, ted dám s bídou 230ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.2.10 21:56

hmmmm,no ja kazdopadne vydrzim,dokud bude co odsavat,tak min.3× odsat zvladam,plus jedno kojeni-nocni :-)-uz mesic udrzuju zhruba stejne mnozstvi,zatim v poho,dekuju
za odpovedi,zajima me to :-)

jinak Katy,odsavam porad rucne-rychleji a efektivneji,prestoze uz mam odsavacku opravenou :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.2.10 00:21

Kojila jsem do roka a půl. Ke konci už jen ráno a večer a pak už jen ráno a stačilo. Teda vlastně těžko říct, jestli stačilo, ale tvořilo se neustále. Jak píší holky - nabídka se poptávce přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová