Mateřské mléko + doplňkové pití??

3987
17.2.10 12:42

mateřské mléko + pití??

ahojda, chtěla jsem se zeptat, dáváte svým miminkům - plně kojeným ještě nějaké pití - čaj - třeba fenyklový (nebo jaký?) a kolik???Díky moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
17.2.10 12:49

Ahoj,tak ja kojim a nic jineho nedavam,sice jsem zkousela dat mu jak prevarenou vodu,tak cajik,ale nic nechce.A myslim si,ze kdyz je plne kojeny,tak ani nic jineho nepotrebuje,pokud nejsou nejaka velka vedra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Carrien
17.2.10 12:54

my taky nedáváme nic, maximálně kdyby měl velký problém s prdínky, tak fenyklový čaj (po lžičce, pokud nechceš lahvičku) :palec:

• Citovat
  • Upravit
44193
17.2.10 13:04

Já jsem nedávala další tekutiny asi do 8-9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.2.10 13:06

Ahojky - Matýskovi jsem tekutiny ke kojení nedávala - jen to první léto (když byla velká vedra), tak kojeneckou vodu po lžičkách. Protože i když byl často kojený, tak se vyskytly uráty :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1283
17.2.10 13:58

ahojky,
já dávala malé v létě když byly velká vedra trochu kojenecké vody z flašky ( bylo jí už 5 měsíců). od půl roku jsem začala nabízet neslazený čajík po příkrmech. tak od 9. měsíce se jí snažím naučit pít, takže jí každou chvilku nabídnu flašku s čajem. celkem se to už naučila a za den dá tak 200-250 ml čaje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
17.2.10 14:03

já taky nedávala žádné pití pak ale dostala kašel tak jsem jí dávala heřmánkoví čaj (kolem pátého měsíce) dr my říkala že kojené děti nepotřebují žádné pití jen mlíčko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
17.2.10 14:08

ja davam fenyklovy nebo hermankovy cajik vecer na zizen…uz od 14 dnu asi…kolik ho vypije tolik ji ho dam normalne z lahvicky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.2.10 15:07

ahoj plně kojené díte nepotřebuje žádné čajíčky ,jenom prsíčko a to mu stačí ,samo si reguluje pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
17.2.10 15:08

Znovu a opět - mateřské mléko se skládá na 90 procent z vody, takže při plném kojení další tekutiny nejsou třeba ani ve velkých vedrech. Zbytečně sníží tvorbu mléka (dítě bude méně pít z prsa - tvorba mlíčka se trochu sníží). Viz diskuze http://kojeni.net/databaze.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
17.2.10 15:18

Já teda malé dávala fenyklovej čajík, jednak trpěla na zácpu a čajík jí pomáhal. Taky přes léto byly tehdy pěkný hice, tak abych ji nemusela mít u prsu pořád. Ale souhlasím, že to jinak není nezbytně nutné, MM bohatě postačí, jen ve vedrech pije mimčo častěji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
17.2.10 15:28

Ahoj,
taky jsem nedávala žádné jiné pití ani v létě. Jak už někdo zmínil, přední mléko je na žízeň, pokud má mimčo hlad, tak saje dýl. Vodu jsem dávala až po zavedení příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
17.2.10 15:53

Ahojky. Tak já jsem do teďka nedávala vůbec nic. Mám 3 měsíčního prcka ale poslední dobou se mi začala v noci budit každou půl až 1 hodinu.
Když jsem jí opakovaně nabídla prso, vždy po něm chňapla jako by měla hlad ale po pár minutách ho pustila , usnula a za půl hodky to samé.....když tohle udělala 2-3× tak potom vše poblinkala. :nevim:
Trvá to už 3 týdny, na radu známé zda nemá jenom žízeň jsem zkusila dát trochu fenyklového čaje.
Večer jsem jí nakojila, usnula ale za 1 hodinu vzhůru a neutišitelný řev. Dala jsem jí trochu čaje, ona se okamžitě zklidnila a spinkala další 3 hodinky, pak už jsem čaj nedávala. :palec:
Asi záleží na dítku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
17.2.10 17:31
jitule_b píše:
taky jsem nedávala žádné jiné pití ani v létě. Jak už někdo zmínil, přední mléko je na žízeň, pokud má mimčo hlad, tak saje dýl. Vodu jsem dávala až po zavedení příkrmů.

Jojo, naprostý souhlas! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.2.10 19:57

Ahojky.Mam půlroční holčinu.Začala jsem dávat hrníček s tekutinami,ale jen na seznamování.Ne na žízeň.Kojím už jen 2×d ,jinak příkrm.Kdybych náhodou přišla o mlíko,tak aby to na malou nebyla velká změna. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová