Kojení a káva-můžu?

902
17.2.10 10:43

Kojení a káva-můžu?

Holky, myslíte, že bych si mohla dát slabý kafe s mlíkem, když plně kojím? Malé bude sedm měsíců. Fakt bych si jedno dala, nepila jsem ho ani v těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
17.2.10 10:53

Já piju od porodu dvě pressa denně (s mlíkem) a ani u jednoho dítka s tím nebyl problém. Pila jsem ho i v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.2.10 10:57

Jejda, tak dlouho já to nevydržela :oops: Já jsem totální závislák, tu a tam jsem si dala i v těhu a pak jsem pila tak tři týdně asi od 3. měs po porodu. Ale piju jen s mlíkem a turka nebo preso, rozpustňáky nee.
Všude se psalo, jak je po tom kofeinu mimi neklidné a jak nechce spát - u nás prdlajs, reakce žádné, asi to bude tím, že sama po kafi klidně usnu.
Kdybys měla fakt výčitky, tak v Tchibu prodávají zrnkovou kávu Decaf bez kofeinu a tu si dělám denně, od normální kávy k nerozeznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.2.10 11:01

Ahojky…kávu jsem si neodpírala ani v těhu, ani při kojení. Mám nízký tlak, takže bez kafe bych asi nefungovala :-? . Piju slabší (rozpustné) napůl s mlíkem - a nikdy jsem neměla pocit, že by se to na Matym - při kojení - nějak negativně projevilo :wink:

• Citovat
  • Upravit
26
17.2.10 11:04

Ahoj, já si kupuji od Nescafe kafe bez kofeinu a to si dávám každý den(2).Jinak si myslím, že si kafe klidně dát můžeš.A když si ho dáš ráno, tak bych to neřešila a udělala si „dobře“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
17.2.10 11:17

Přesně tak Nescafé bez kofeinu ( modré víčko) chutná naprosto stejně a ještě budeš v klidu..proč si znovu zvykat na kofein???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
17.2.10 11:24

Jsou různé bez kofeinu. Třeba Inka. Taky si dávám ale jen jednu slabou ráno. myslím si že ani na Honzíka to nemělo vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
17.2.10 11:32

Ahoj, já mám nízký tlak, tak jsem pila kafe jak v těhotenství, tak i teď. Malému jsou 4 měsíce a já si dávám jednu normální kávu ráno a pak odpoledne si dávám už kafe bez kofeinu. Ale ani tak, že by to mělo vliv na malého (rozhodně není neklidný, ani nemá kvůli tomu problémy s usínáním), ale já po kafi nespím :mrgreen:
V těhu i po porodu jsem to měla potvrzené od doktorů, že kafe mohu, pokud to nebude nějaký silný zabiják. Takže se toho neboj a pokud máš na kafčo chuť, tak si ho dej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
17.2.10 17:24

Piju jedno kafe denně, na malého to vliv nemá… ale je to individuální, některé děti bývají třeba neklidnější… vyzkoušej a uvidíš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.2.10 19:54

jo to je jak s tim cajem-zelenym,ja vypit kavu,tak nespim tyden a maly zrejme taky ne,ale pokud jsi kavu pila,tak proc ne?Vsak to vyzkousej a uvidis,maximalne mimi bude neklidne,nebo nebude spinkat,ale neublizi mu to,pak budes vedet-bavila jsem se o tom s laktackou,lepe to zkusit,nez byt nervozni bez kafe,ja to znam ze sveho okoli :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
18.2.10 22:41

Tak já jsem si po porodu naprosto zamilovala Caro. Ale to bude tím, že já mám celkově ráda kafe s hooodně mlíkem, spíš takové kakao :mrgreen:. Takže to vlastně s kávou jako takovou potom nemá už moc společného :mrgreen: Ještě si dávám latte, ale to taky raději bez kofeinu. Sle u mě jde o to, že když si po 17h dám ještě kávu, tak ne a ne večer usnout. Nerada bych, aby to takhle působilo i na malého. Ale to je asi případ od případu jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.1.22 11:47

Ahoj holky, ohledně kávy je hezký článek zde:
https://blog.mall.cz/…ou-1449.html

Takže v klidu a pohodě si kafčo (s mírou) dopřávejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová