Mám dát dokrm?

12009
16.2.10 16:10

mám dát dokrm?

Ahoj maminky,

mam 3tydenniho chlapecka, ale mel silnou zloutenku a je spavej, na krmeni by se sam vubec nevzbudil. budim ho kazde 2-3 hodky na kojeni, ale je to boj, nesaje a cuci, nebo spi. prakticky se snazim kojit 20min a neustale ho nekde rejpu, tresu s nim atd.
uz jsem i prisla o mliko, ale zase jsem se rozkojila.
problem je, za tyden pribral je 40g a mudra by asi uvitala dokrm, ktery jsem teda zkousela taky strikackou uz parkrat po koju, ale plive to ven.
Po kazdem kojeni kdy da tak 4é-5éml coz je malo skyta a ublinkava treba jeste dve hodky potom.
mam podezreni na reflux. myslite ze se rozji, treba ted v dalsim tydnu az nebude tolik spat, nebo mam dat dokrm?
Stolicku ma skoro po kazdem kojeni, ale jen tak malicko a cura taky dost, tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
16.2.10 16:15

Stiko, moje malá byla taky hodně spavá a i žloutenku měla, byla narozená o něco dřív takže jsem taky budila. Navíc ona po jídle ani neplakala hlady až u dr. jsem zjistily že nepřibírá. TAk jsem začala dokrmovat - dr. mi řekla ob kojení (dokrmovaly jsem na každé kojení už v porodce) tak jsem jí dávala cca 30 ml na dokrm.No moc to nepomohlo ale za zhruba týden už se začala aspoň po koju hlásit že má ještě hlad. Pak už začala přibírat dobře. Ale jela jsem takhle blbě pořád až jsem s tím ve dvou měsících sekla.

Takže být tebou bych dokrm nabídla. Mě malá taky hodně blinkala a měla asi i slabší reflux a někdy se prostě asi přejedla. Vím, že spousta holek ti bude radit ať častěji přikládáš, ale já jsem mohla přikládat co hodinu a malá si to stejnak jen dudlala a nebo spala :nevim:

Takže za sebe bych zkusila dokrm a až se začne víc hlásit můžeš ho zkusit odbourat Já teda dokrmovala přes stříkačku (pořád jsem doufala v to že se malá chytí) a až ke konci už přes flašku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.2.10 16:27

Co treba zkusit odstrikavat mliko a to ji strikackou dat? Pokud jsi byla schopna se znovu rozkojit, tak ti urcite pujde pomoci odstrikani mnozstvi mlicka jeste trochu navysit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.2.10 16:29

no ja uz po kojeni neodstrikam nic :cry: , moc ho asi zase nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
16.2.10 16:33

A odstrikavas rucne nebo odsavackou? Ja jsem ruco taky nic neodstrikala, ale pakovou odsavackou tam vzdycky neco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.10 16:37

Ahoj,
presne tak jsem to mela s prvnim. Dokrmovala jsem odstrikanym, byl to maraton, ale vyplatil se, kojila jsem pak jeste 19 mesicu. Pokud ted das UM je hodne velka pravdepodobnost, ze casem s kojenim skoncis. Musis se rozhodnout.
Na podporu laktace jsou homeo Ricinnus Communis 5ch, mne zabiraji perfektne.
Jinak jsem kojila z jedoho a druhy zaroven odstrikavala, behem par dnu by se ti mela tvorba mlika ustalit, do ty doby to muze byt o nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.10 16:38

Jo a pokud mas manualni odsavacku, zkus si sehnat nebo pujcit elektrickou, je to velkej rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22022
16.2.10 17:23

Já bych s umělým dokrmem ještě 1-2 týdny počkala, maximálně zkusit to odstříkané - Mareček po žloutence taky ještě 3 týdny hodně spal a musela jsem pořád budit, pak se rozjel a začal nabírat… Jestli jste to měli hodně silné, tak to v něm pořád ještě odeznívá, sluníčka moc není, tak s tím asi ještě dobojovává… Dala bych mu ještě šanci na rozjedení… Držte se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
16.2.10 17:43

Ahoj Štiko :mavam: ,

jsme na tom úplně stejně. Taky žloutenka a taky nepřibírá. Dnes jsme byli na převážení a přibral za týden jen 60 g, což je málo. Jonáš navíc po každém kojení doslova řve hlady a cpe si do pusy všechno. A to kojím vždy hodinu! Za mě tedy dokrm dát. On trošku zesílí a bude mít víc síly sát. A zkusila bych mu víc napolohovat postýlku, třeba to na to ublinkávání pomůže :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
16.2.10 19:31

No, my měli to samé (zdrželi jsme se kvůli tomu v nemocnici a Alex se „pekl“ 2 dny… Po dokrmu se vždy poblinkal a tak jsem odsávala o stošest… Výhody: nezastavilo se kojení a po mém mléku neblinká. Teď v 5 týdnech jsme přibrali 1.60 (má 4.980) vyrostli na 58 cm (z původních 51 cm). Pevné nervy, spraví se to!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
16.2.10 19:49

Dekuju,no zkusim jeste vydrzet, ale je to teda o nervy, to mate pravdu.
odsavacku mam elektrickou medelu a uz mam z ni potrhany bradavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
16.2.10 21:43

Ahoj. Záleží na tom jestli chceš kojit nebo ne! :nevim:
Počítej že s těma bradavkama si užiješ, prošla si tím snad každá, mě při každým přisátí bolestí vystřelovala noha ale je to pár dní a pak se vše spraví a kojení je potom fajn. :mrgreen:
Některé doktorky mi příjdou s tím přibíráním až fanatické, každé dítko je jiné a nedá se přesně určit, kolik které přibere. Jeden týden je to více, druhý zase méně. Průměrně by dítko mělo do půl roka zdvojnásobit svůj objem a do roka ztrojnásobit. :wink:
Nejdůležitější je, zda je malý spokojený. :palec: Švagrové malá vůbec nechtěla přibírat,doktoři jí furt nadávali, ona byla vystresovaná......no a malé jsou 3 roky, je sice drobnější ale jedlík VELKEJ a šikula. Švagrová po své zkušenosti říká, že teď by na doktory absolutně kašlala a řídila se jen potřebami dítěte. :wink: Ušetřila by si nervy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
16.2.10 22:02

no miminka se žloutenkou mohou být spokojená i kdyby nepily celý den, prostě je utlumí žloutenka a necítí hlad. Tím se řídit nedá. Za mě bych asi trochu dokrmu dala, přece jen je to hodně slabý přírůstek. Menšího dokrmu rozděleného na více denních dávek podaného alternativně po kojení se dá podle mě časem zbavit. Ale můžeš ještě jeden týden počkat, zkoušet dál odstříkávat po každém kojení, dokrmovat tím, budit přes den po 2 hod. a v noci po 3, kojit vždycky z obou prsou a uvidíš. Ten týden to asi ještě počká.

• Citovat
  • Upravit
1180
20.2.10 13:38

takže holky myslíte, že když mi maličká málo papá a doplním jí ještě trošku dokrmem, že se časem rozjede? Vypije cca 60 - 80 MM, občas 100 , tak ji dávám ještě trošku UM, ale to už je skoro násílím teda :-(
Nicméně, taky jsem byly naposled hubovány u MUDr., že málo přibírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.3.10 11:22

Dokrm

Ahoj, záleží na tom, jestli chceš kojit, nebo ne… Měli jsme podobný problém, jako Mahony. A bylo to fakt trápení, protože už jsem nevěděla, jak to dál řešit. :nevim: Po několika dnech nepřibírání jsem kojení vzdala a rezignovala. Doktorka mi doporučila Bebu AR a ta nám doopravdy pomohla. Protože čas trávení je minimální, mrňousek postupně přestal ublinkávat a začal přibírat na váze. Navíc je hypoalergenní, takže jsem neměla ani obavy z alergické reakce. Takže já dokrm doporučuju. Přeju pevný nervy a držte se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová