Kolik UM pro šestitýdenní miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.5.10 22:02

málo přibíráme

Zdraví všechny..,
Tímto Vás prosím o radu..Už jsem zoufalá.Mám 5týdenní holčičku,již tři týdny na um.První týden sunar,ale zvracela,nyní 14dní nutrilon 1,ale nepřibíráme:(
Por.váha 3200g,nyní 3800gramů..,navíc po každém jídle hrozně pláče a od včerejška po každém krmení kaká,což asi taky není normální.Tchýně radí :Přidávat do nutrilonu odvar z vloček,myslíte,že je to vhodné?Prý dostatečně zasytí a malá údajně přibere jako po droždí:) Máte s tím některá zkušenosti?Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
3.6.10 21:22

S odvarem z vloček mám zkušenost. Dávám ho místo vody. Je „hustší“, takže by měl být i sytější. A asi opravdu je, malej vypije množstevně UM míň než předtím, ale vzorně přibývá. Začala jsem ho dávat kvůli snadnějšímu kakání, takže opačný problém než vy.
Kolik Ti malá vypije? Jak už je tady psáno, je víc způsobů výpočtu přibližné denní dávky. Já jsem ji počítala dle své mudry - „váha v gramech : 6 = celodenní dávka“. Tu pak poděl počtem krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.10 22:35

Jé tak to je fajn.Já bych odvar zatím dávala jen na noc a v době oběda..A není teda brzy v pěti týdnech?Spočítala jsem to a vypije cca 95ml na jedno krmení..pije co tři hodiny plus mínus..Před jídlem dávám i pár lžiček feniklového čajíku..Včera jsem koupila nutrilon extra,ale po něm měla malá problém s kakáním.Celý den rudla,tlačila a nešlo:( Takže jsem nakonec musela použít rourku:( Šlo to po ní jako po másle:).Děkuji za info.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.6.10 21:27
Klárka denisa píše:
Jé tak to je fajn.Já bych odvar zatím dávala jen na noc a v době oběda..A není teda brzy v pěti týdnech?

Nemyslím. Já mu ho vařím cca od 2 měsíců, dávám celodenně a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.10 11:08

Super,děkuji za info:) Teď jí to můžu dávat s klidným svědomím..Hezký den.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
12.6.10 09:18

Ahojky, v 6ti týdnech jsem dávala malému 80 ml v 8mi dávkách, přecházela jsem akorát z kojení, protože se mi nedělalo mléko. Malý přibral za 14 dnů 750g a doktor mi vynadal a řekl, že můžu max. 60ml 8× denně a zbytek šidit čajem … drželi jsme tak 14 dnů a malý na kontrole měl menší váhu než před 14ti dny, takže nás sprdl zase, tak jsem se nedala a řekla mu, že jsem se řídila pouze tím, co řekl, takže mi řekl, že můžu zvýšit … z toho plyne … dělej si prdlajs z doktora a dej miminku kolik potřebuje. My teď dáváme 90 ml 8× denně a je spokojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.10 17:34

Jj.,začla jsem malé dávat větší dávky čajíku,ale nějak nám to nesedí..Musím šidit opatrně,ale určitě jí nebudu mlíčko odpírat:(Dávám čaj až půl hodinky po jídle..A s těma vločkama zkušenost máš?Dávám jí je teď na noc a v době obědu,aby měla častější stoličku,ale i tak jí má pouze jednou denně.Což se mi zdá na um málo..Dr.tvrdí,že je to v normě:( Tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
21.6.10 19:35

Moji je 8 tydnu a nekdy vycucne jenom 60, nekdy 140ml:) Ale obecne se rika, ze kdyz ditko pribejva, normalne cura kaka, tak to neres, kazdej je jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.10 20:04

Ahoj, můj klučina v 6. týdnech někdy vypil po 2. hodinách jen 20ml, někdy zas 150ml, ale občas i 210ml. Nikdy jsem ho nekrmila podle tabulky, dostal tolik, kolik chtěl.Do 5 neděl jsem kojila- ale nijak extra nepřibral, pak měl 14 dní Bebu 1- ta mu přestala chutnat. Od 7. týdnů má Nutrilon1 a je spokojený on i já. Krásně roste a ve skoro 5. měs. má 7Kg. Porodní váha 2900g, při odchodu z porodnice 2720g. Důležité je množství vypitého mléka za celý den.Ondra pil kolem 650ml/den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.10 20:32

My hrozně bojujeme s tím papáním:( Jsem z toho nešťastná já i malá..Vločky jsem vysadila na doporučení doktorky..Dělaly neplechu:( Takže jsem nasadila znovu nutrilon 1,ale hodně mi ublínkavala,budilo jí to i ze spaní,takže dr.doporučila nutrilon AR,ale opět kalamita:( Sice malé chutná,vypije na každé pití 130ml.,ca 6krát denně,ale způsobil hroznou zácpu:( Klárka tlačila,plakal,tlačila,plakala.Takže jsem musela začít znovu podávat nutrilon 1,ale toho mi vypije max.60ml a za hodinu by chtěla znovu,což nejde..Na další doporučení dr.jsem začala kombinovat tyto dva nutrilony.,ale žádnou změnu jsem nespozorovala.Nutrilon 1 nesedí a AR způsobuje koliky a zácpu..Můžete prosím některá poradit co dál..Očividně potřebuje něco sytějšího..Nutrilon extra už jsem taky zkoušela,ale taktéž zácpa.Prosím prosím o radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.6.10 10:26

My jsme vpodstatě od narození na UM a xkrát jsem řešila, co dělat, když Verunka řve hlady už po 2h a že každej říká, že UM nejdřív po 3h a tak.No nakonec jsem se vykašlala na nějaký dodržování intervalů, protože pokud mi dítě řve hlady, eidentně má stráveno a žádný nový a starý mlíko se nemíchá. Navíc při spurtu to ani jinak nejde, prostě krmit a krmit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.10 11:42

No právě ,že špatně tráví..Když dávám n1 co dvě hoďky cca.,tak pak máme zdrclé u pusinky a zase ublinkávání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.10 20:38
Klárka denisa píše:
No právě ,že špatně tráví..Když dávám n1 co dvě hoďky cca.,tak pak máme zdrclé u pusinky a zase ublinkávání..

A co zkusit jinou značku? Třeba Beba, NESTLE AL 110 por.plv.sol.- při alergii na laktózu ( ta se projevuje kolikama, zvracením,…, Hipp, babio Bio mléko. Třeba má malá alergii na kravské mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.10 21:53

Doktorka říká,že nemá..Tak nevím,v rodině žádná není..Ten ar nám celkem sedí,hodně jí pije a chutná nám,akorát ta zácpa při ní..Máte zkušenost s laktulozou?Dr,nám jí předepsala,ale nemám zatím odvahu jí to dát,tak trpíme gumová:(hovínka přes trubičku..Které s těch mlíček je hustější?Nějaké od Hipp třeba je?Slyšela jsem samou chválu na Hipp,ale musíme pít hutnější mlíčko kvůli ublínkavání a hlavně těm kolikám,jelikož řídké mlíčko neumí pít:(Hrozně hltá ..a pak blinká:( A co nutriton na zahuštění?Má někdo zkušenost?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.6.10 10:09

A nepřebaluješ mimčo po krmení? Mně malá taky někdy ublinkne, když s ní po krmení manipuluju, tak prostě přebaluju před nebo mezi a je v pohodě.
Přinejhoršim to budete muset nějak přežít, třeba po čase to mlíčko sedne líp..Švagrová prej každej den hodila nehoráznou šavli, ať tchyně dělala co dělala, no a po nějaké době to samo přešlo. Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová