Konec kojení, jak dál?

143
21.2.10 20:27

Konec kojení, jak dál?

DObrý večer. Chtěla jsem vás poprosit o radu. Můj syn bude mít 1.3.2010 1 rok a já bych chtěla pomalu přestat kojit. Teď kojím už jen v noci, přes den velmi málo. Vůbec ale nemám zkušenosti s těma umělýma mlékama. Kamarádka mi říkala, že mu mám místo toho kojení dát NESTLÉ Junior mléko Bifidus. A tak jsem chtěla vědět, jaký na to máte názor. Je to dobrá volba? MOc děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
21.2.10 20:31

Přechod na um není jen tak. Ono totiž každému dítku nevyhovuje to samé co druhému šmakuje. Myslím, že budeš muset vyzkoušet i víc druhů a značek, než najdeš to pravé mlíčko pro synka. Když se mi odstavila dcera, tak jsem do ní prostě um téměř nedostala, a to jsem vyzkoušela 5 značek a nakonec to vypil pes :oops: . Holka um nechtěla, byla nějakou dobu jen na jogurtech, sýru, lučině atd., od cca 1,5 roku pije normální mléko s veeeelkou chutí, klidně dá hrnek k snídani, druhej odpoledne a třetí večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.2.10 20:41

Kamaradka odstavila v roce a dala na normalni mleko.Nechtela nechat uz zvykat na UM.pokud nemate alergii prejdi na normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
21.2.10 20:51

Ahoj, UM musíš vyzkoušet které budu prckovi vyhovovat.. U normálního trvanlivého mléka musíš počítat že tak dítko v roce nezasytí jako UM. A v tom UM jsou předse jenom látky které ještě podporujou vývoj kostí a jiných laték které tělo miminka potřebuje. Ja obyč. mléka začala dávat až měl malý 2 roky. A pili jsme normální klasicky sunar…A doktorka mi ani nedoporučovala u tak malého miminka jít na kravské mléka..ale každý má na všechno uplně jiný názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.2.10 20:54

ahoj taky jsem řešila jak malou pře vést a nedařilo se, pak jsem si zlomilanohu zůstala v nemocnici a jak jí začal šmakovat sunar, tak pokud chceš přestat kojit doporučuji razantně a odjet at si to s mimi uije tatínek, jo moje malá vůbec nebrečela prostě neviděla prso a nechtěla ho , manželovi v klidu spala celou noc a mě tak 3× budila že che bumbu přeji rychlý přechod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.2.10 21:00

Moc děkuju za reakce. Nejdříve jsem taky už nechtěla přecházet na UM, jenže co bych mu dávala v noci, když se vzbudí? Je to těžké, je fakt, že každému miminku vyhovuje něco jiného. Tak koupím asi ten bifidus, zkusíme ho a uvidíme. Taky největší problém je v tom, že malý vůbec není zvyklí na flašku,( a ani nechci, aby si na ni zvykl) takže mu to budu muset dávat v hrníčku s pítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
21.2.10 21:01

ahojky,ve 14měs Viki přešla na kravské mlíko,zcela bez problémů.Ze dne na den jsem prostě kojit přestala a bylo.Naštěstí jí chutnalo,zdravotní potíže z něj neměla.
Nějaké drahé UM mi přišlo zbytečné kupovat 8-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.2.10 21:03

Přestávala jsem teď, protože mlíko téměř vyschlo a kvůli jednomu kojení se mi to už nechtělo udržovat.
Mates teda vypije cokoli, takže je na Sunaru, chuťově mi přijde nejschůdnější, měl ještě Bebu a neměla ideální chuť, Nutrilon je prý hořky.

Zkus mu UM dát místo kojení. Uvidíš jak se bude tvářit. probio bych naháněla jogurty, podle mě nemusí v UM být. Hlavní je obsah vápníku a vitamínů a minerálů přiměřený věku, a to UM vyřeší krásně.

Trvanlivé bych nedala, to nepiju ani já :oops: Pijem čerstvé, až Mates dostane obyč mléko, tak to bude plnotučné bio mléko čerstvé. (no čerstvé v lahvi, ne přímo do krávy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.2.10 21:05

verulec, v noci bych už mléko nedávala, pokud se vzbudí, dej vodu nebo čaj, za čas zjistíš, že buď se budí opravdu jen žízní, to stačí dát pítko s vodou do postýlky nebo se přestane budit úplně 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
21.2.10 21:06

ahoj, já jsem malého chtěla v šesti měsících plného kojení zasytit na noc kašičkami, aby lépe spinkal( nepovedlo se , nespí stejně))a vůbec mu nevadilo jiné mléko, navíc hypoalergenní, které má nahořklou chuť. těmi příchutěmi kašiček je to dobré, tak zkus to mlíčko ochutit a pak o třeba dát samotné…my zkoušeli jako první Humanu HA a pak Hipp HA( papá obojí).Já mám spíš opačný problém, myslím, že jsem tím, že mu dávám mlíčko na noc z flašky a pití z flašky, ho trochu přivykla na snadnější sání a z prsa mi tolik nechce sát..je nám osm měsíců a já ještě kojit chci.No možná je tak problém, že z prsu tolik nevysaje, minule jsme si zkoušela odsát a podailo se mi odsát za asi 3/4 hodinu 20ml, to je pěkně málo..tak snad on sám vysaje víc, nebo??Na váze přibíráme, ale už je to taky tím,že máme normálně příkrmy..tak uvidíme, ono to nějak dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
21.2.10 21:06

Hrníček :pankac:
My flašku uplně přeskočili, nebyla nikdy akceptována a přijata, natož vloženo do úst :lol:
Z hrníčku se naučí pít během pár dnů, prostě to bude už velkej kluk.
A pití v noci, zkus místo mlíčka dát čaj nebo vodu, myslím, že už je velkej a v noci už podle mě nepotřebuje jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.2.10 21:16

Moc děkuju, hned dnes v noci zkusím místo kojení dát jen čajík. Zítra napíšu, jak jsme dopadli. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
21.2.10 21:23

Zkus, pak dej vědět. Jsem zvědavá, jestli vezme čajík na milost hned, nebo bude „prskat“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.2.10 21:28

Tak jasně, že bude prskat, když je zvyklý na mlíčko a ještě z prsa.
Mates si zvyknul v 9m za 3 noci, když se vzbudil a natahoval, tak jsem ho ponosila, pohoupala, dala vodu a jemuhned začala padat hlavička, tak šup do postýlky. Ve finále jsem ho odstěhovala do vlastního a spí celou noc. Teda dnes už byl 2× vzhůru, leze mu zub :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
21.2.10 21:36

Taky ho chceme co nejdřív přestěhovat do vlastního pokojíčku. Doufám, že to zvládnem nachystat co nejdřív, protože věřím tomu, že když bude úplně sám, tak se nevzbudí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová