Posílení spouštěcího reflexu

4633
21.2.10 11:58

Posílení spouštěcího reflexu

Holky,

nevíte jak posílit spouštěcí reflex ? Poslední dobou to docela trvá a malý je netrpělivý..dokonce jsem ho i asi dvakrát nemohla nakrmit, protože nevydžel sát a čekat :(
V prvních týdnech po porodu to bylo skvělý…silný reflex až to bolelo, malý spokojený. Teď strašně slabý :(
Hodilo by se mi to i na odsávání, chci si udělat zásobu MM na mrazák a obyčejné odsávání je děsn zdlouhavé, jednou se mi podařilo reflex spustit odsávačkou a hned bylo 50 ml mlíka z jednoho prsu.

Díky za tipy !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
21.2.10 12:15

Zkus prso nahřát (sprcha, teplá plína), trochu pomasírova a vypít třeba hrnek teplýho pití a hlavně klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.2.10 12:44

Já slyšela, že taky pomáhá při odstříkávání dívat se na miminko nebo aspoň na jeho fotku. A taky se prý líp odsává přímo u kojení (z druhého prsu). To si teda já nedovedu představit, ale prý se tak odsaje i 2× tolik než když se odsává až po kojení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
21.2.10 13:24

kojení chce klídek a hodně pití, pij hodně čaj pro kojící matky , zkus homeopatika,ale každopádně nech malého at se taky snaží…pokud cheš mít hodně mlíka tak musíš odsávat nebo kojit přes den po hodině,pak se ta laktace rozjede a v noci nesmíš mít pauzu delší jak 4 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.2.10 15:33

Když je kluk netrpělivý čekat na spouštěcí reflex a začíná řvát, což bývá většinou před spaním, kojím vždycky v leže, abych ho měla víc pod kontrolou a byla jsem uvolněná, obě ruce volné. Přiložím, nechám tahat, jak dlouho vydrží, když začíná nabírat a vztekat se (někdy je to i po 5ti sekundách), dám dudlíka, nechám chviličku dudlat na uklidnění a pak znovu, třeba po 20. se to povede rozjet. Ze začátku to moc nešlo - byla jsem z toho nervozní a to byl hlavní problém. Teď už to beru jako hru. Jen mi je záhadou, proč dudlík je ochotný tahat naprázdno jak dlouho a prso ne.

• Citovat
  • Upravit
2073
21.2.10 21:32

Mrkni na www.kojeni.net - tak je take hodne rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.2.10 22:02

Ahoj, tak nejdůležitější je psychická pohoda! hodně jíst a pít!
já od prvního měsíce nebyla se synem třeba 6 hodin(jezdila jsem na testy do školy) a mléko uplně vpohodě!
Odstříkala jsem mu, a manžel se staral.
Je pravda že u kojení se odstříkává mnohem snadněji! Syna jsem kojila z jednoho prsu(ležel na kojícím polštáři, takže jsem ho nemusela držet a z druhého prsa jsem odstříkávala, třeba i dvě odsávačky!!! vážně hodně, měla jsem i plno mlíčka na mrazáku ;) tak to určo vyzkoušej.. ale pokud se budeš nervovat, že mléko nemáš, tak ho mít nebudeš… řikej si že ho máš dost, bud v klidu a uvidíš jak tohle funguje!!! ;)
držim palečky!! Hlavně se tim nestresuj, to je nejhorší co můžeš udělat.. vše je v psychice ;)
já se snažím právě odstavit a to je teda taky něco (syn je závisláček :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.2.10 22:09
Nela9 píše:
Ahoj, tak nejdůležitější je psychická pohoda! hodně jíst a pít!
já od prvního měsíce nebyla se synem třeba 6 hodin(jezdila jsem na testy do školy) a mléko uplně vpohodě!
Odstříkala jsem mu, a manžel se staral.
Je pravda že u kojení se odstříkává mnohem snadněji! Syna jsem kojila z jednoho prsu(ležel na kojícím polštáři, takže jsem ho nemusela držet a z druhého prsa jsem odstříkávala, třeba i dvě odsávačky!!! vážně hodně, měla jsem i plno mlíčka na mrazáku ;) tak to určo vyzkoušej.. ale pokud se budeš nervovat, že mléko nemáš, tak ho mít nebudeš… řikej si že ho máš dost, bud v klidu a uvidíš jak tohle funguje!!! ;)
držim palečky!! Hlavně se tim nestresuj, to je nejhorší co můžeš udělat.. vše je v psychice ;)
já se snažím právě odstavit a to je teda taky něco (syn je závisláček :-) )

No to je trochu jako když řikáš snažícím se, „nemysli na to“. Ono to moc nejde. Ale jinak máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
464
21.2.10 22:21

u hodně snažících je to stejnětak.. mnoho žen které nemohou otěhotnět, otěhotní když adoptují dítko, nebo když nastoupí do práce.. přestanou na to myslet a psychika umí své.. to samé s kojením..
když si to žena uvědomí a uvěří tomu, musí si najít něco, čím se zabaví, aby neměla čas myslet na kojení, nesmí si dovolit se tím zabývat a musí si říkat že má mlíčka dost..
A jde to.. jen tomu musí hlavně věřit a neřešit to každou minutu a se všemi.. ;)
prostě když by se bralo kojení jako něco normálního, samozřejmého a stále se to neřešilo a nerozebíralo - tím pádem by se každá mamina nebála co dělá špatně atd. a tím že se tak řeší, tak to je ta chyba..
Vím samozřejmně, že jsou i tací, kteří např. ze zdrav. důvodů nemohou..
Ale dá se tomu napomoci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna