Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj zdravím všechný co mě čtou potřebovala bych radu nad zlato 19 a 21 unora jsem podstoupila inseminaci pak jsem si zavaděla untrogestan ten jsem dobrala ve středu dneska je to 5 den po dobraní a zatím mi vubec nedošla menstruace untrogestan uživam pravidelně každy měsíc na na upravu cyklu pokažde mi dorazíli přesně tak za 2 dny po dobrany ale tedka nic chtěla jsem se zeptat nevíte za jak dlouho by měli přijit nebo mužu byt těhotna nemam žadne potíže až na to že se u mě střidají navaly horka a zimy a tak mi děsně svědí prsa ale tak strašně až to nejde vydržet a jsou plnější jinak nic na sobě nepozoruji a korat mě asi tak 10dní trapy zacpa tou jsem nikdy netrpěla
mužete mi pomoct když jsem brala untrogestan u ivf tak jsem to dostrala po 12 dnu ale ted nic děkují za odpoved amilie
![]()
Jsou 2 možnosti - buď jsi těhu což by bylo super nebo ti MS dorazí ![]()
na každého působí Utroš jinak - někdo dostane MS i při užívání, někdo ji dostane až ho vysadí ..... je to moc individuální.
Já jsem dostala MS i když jsem brala Utrogestan a pak jsem ho teprve vysadila.
Příspěvek upraven 08.03.10 v 12:57
Kolikátý jsi den po IUI? Pokud více než 12, tak si zkus udělat test (nejlepší je to z ranní moči). Jestli jsi těhotná, bylo by dobré Utrogestan zase co nejrychleji nasadit (i když to nemusí být nezbytné).
Aha, už to vidím. Ty jsi byla na IUI 2×
To bys byla dneska 15 dní po inseminaci, tak si udělej test.
ja beru untrogestan už 1 rok a vždycky mi to přislo tak 2 dny po dobraní bez jedineho zpoždění ale po tim ivf jsem to dostala 12 den a to jsem ho neměla ještě dobrany ale ted po te inseminaci nic už druhy den mě boli hlava a ti navalí taky hlavně ti prsa nemužu se jich ani dotknout a tak asi 4 dny po inseminaci mě začalo pobolivat v podbřišku jako bych to měla dostat tak nevím čekam a ještě počkam
Já jsem měla po IUI úplně stejné pocity a příznaky ![]()
Já bych testla
pokud jsi těhu tak už to musí být na TT vidět!
Kdy ti má dorazit MS nebo už mešká?
Amilie ono je hezký čekat, jenže ten Utrogestan je potřeba co nejdříve zase nasadit. Nebo ti snad po IUI nedali žádné instrukce?
ne nedali opravdu jen mi řekli že mam dobrat krabičku do konce a pak se ukaže co a jak tak že asi zitra zajdu do lekarny pro test a dej se vule boží bud se to povedlo nebo ne
Do jakého chodíš CARu, že ti neřekli nic bližšího?
![]()
U nás se dávají naprosto přesné informace.
Po IUI za 14 dní na KO - odběr krve, do hodiny výsledky, prohlídka a pak se domluví co a jak dál.
Pokud je HCG pozitivní tak za týden na další odběr, KO + UTZ, za týden další KO + UTZ atd. až do začátku srdeční akce.
Já jsem 15 dní po 2.IUI, již druhý test negativní, menstruace stále nikde. Prý Utrogestan způsobuje posunutí, někomu prodlouží cyklus, někomu zkrátí, ale po vysazení prý MS příjde mezi 3.-7.dnem.ALENA
Ahoj ja jsem podstoupila 2 IUI 1IVF a zase IUI untrogestan jsem dobrala 3.3.2010 a nedostala jsem to včera jsem si dělal test pak jsem šla na gyndu a jsem těhotna po IUI tak že je to parad jsem v 1 měsíci zdravím
Já jsem byla na IVF 20, po cca 7 dnech jsem 3 dny krvácela (bolest jako při MS, nejdriv špinění a tmava krev, a pak 2 dny červena krev) a rekli mi ze nemam utroš brat, vysadila jsem ho v pondělí 29 - MS se měla dostavit, zatim nic. Mám počkat do pondělka, kdy mam přijít na UTZ a řeknou co bude dál, Jinak TT jsem si dělala ted 15 a byl negativní. uvidíme, co reknou v pondělí ![]()