Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den chtěla bych vás někoho poprosit jestli někdo náhodou neví co by to mohlo dělat,dcera 1.5 roku se občas jako kdyby sebou škubne a upadá k zemi ale je plně při vědomí někdy pak potom trochu brečí ale to je spíš když se mi ji nepodaří zachytit a uhodí se,je to jako když se něčeho lekne,jestli by to mohlo být souvislost z těch veder,nebo mě napadl ještě nízký tlak.mockrát děkuji za názory
Mně napadla epilepsie - malé záchvaty. Ale snad to nebude nic, nevím. Co lékaři na to?
Těžko říct, jak časté frekvence pozoruješ? Já osobně bych zašla k neurologovi
kdyby to byl kolaps z nízkého tlaku, tak tam asi nebude ten záškub. Já občas z nízkého tlaku kolabuju, jsou to spíš mžitky před očima, ztráta vidění, hučení v uších.
Epilepsie by to být neměla zhruba před měsícem jsme leželi v nemocnici s Febrilními křečemi natočili nám eeg,brali krev,moč,stolici a vše bylo v pohodě,stalo se nám to včera a dnes tak jsme jeli na večer do nemocnice na dětský lékař vubec nevěděl co by to mohlo být,jsme tu na pozorování zítra pujdeme na neurologii tak vubec nevím,včera se nán to stalo3× dnes 4× před tím nic,chová se normálně směje se hraje si jí pije normálně.
tak je fajn, že Vám epilepsii vyloučili. No, jenom pro odlehčení, známých dítě dělalo něco podobného - jen tak ze srandy ![]()
Tak bohužel dnes nám paní neuroložka po natočení eeg řekla že máme epilepsii,že malé začnou dávat nějaký sirup a pak se uvidí co a jak víc nám neřekla,nemá te prosím nějaké zkušenosti děkuji za názory
Asopunto píše:
Tak bohužel dnes nám paní neuroložka po natočení eeg řekla že máme epilepsii,že malé začnou dávat nějaký sirup a pak se uvidí co a jak víc nám neřekla,nemá te prosím nějaké zkušenosti děkuji za názory
Ahojky!
Nemám tedy zkušenost u tak malého děcka, ale sama jsem epilepsii měla a vím, že pokud se berou léky pravidelně, opravdu by měla být nemoc pod kontrolou.
Ahoj říkáš že jsi ji měla tedy už ji nemáš jak se prosím projevovali záchvaty u tebe,a po jaké době asi se tvuj stav začal zlepšovat myslím po braní léku děkuji
Asopunto píše:
Ahoj říkáš že jsi ji měla tedy už ji nemáš jak se prosím projevovali záchvaty u tebe,a po jaké době asi se tvuj stav začal zlepšovat myslím po braní léku děkuji
Já měla ty záchvaty všehovšudy 3, byly to klasický křečovitý záchvaty s upadnutím, záškuby a pěnou u pusy - říká se jim grand mal. Léky jsem brala od 13 do 17 let, ze začátku ráno a večer tabletu, pak jen tabletu ráno, pak půlku a nakonec jsem byla bez léků a chodila jen na kontroly a EEG. Jakmile jsem měla léky, už se záchvaty neopakovaly - čili jsem je měla jen v době, než přišly na to, že epilepsii mám.