Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nazdar holky, dámy a paní. Na začátku července jsem vysadila h. antikoncepci. A teď to necháváme s manželem náhodě. On si miminko moc přeje už déle, já začínám pomalu pošilhávat. Je to ale pro mě něco nového. Ještě jsem se nesnažila. Kdo se začíná snažit úplně poprvé a všeho se bojí jako já? ![]()
Držím palce ať to co nejdříve vyjde. ničeho se neboj a nech to zatím na přírodě. hlavně žádný stresy ![]()
To přijde samo počkej až oěhotníš příroda to zařídí za tebe.
Přeju hodně štěstí, ať to brzy výjde a máš kráásnou dálnici na testu!! Hlavně na to moc nemysli a nechej to na náhodě ![]()
@missmiri
Ahoj. Jsem na tom podobně jako ty. Vysadila jsem prášky letos v lednu skoro po 14 letech. Zatím se nesnažíme, necháváme to náhodě. Otěhotnět bych chtěla někdy příští rok.
@Claire00 píše:
@missmiri
Ahoj. Jsem na tom podobně jako ty. Vysadila jsem prášky letos v lednu skoro po 14 letech. Zatím se nesnažíme, necháváme to náhodě. Otěhotnět bych chtěla někdy příští rok.
No já jsem taky původně chtěla počkat, ale manžel pořád do mě „hučí“
Navíc všechny holky (i mladší) kolem mě rodí, i moje mladší sestra je v půlce těhotenství!!! Tak to na mě všechno teď doléhá ![]()
Taky citím tlak okolí, že už mám nejvyšší čas, ale nechci se stresovat. Brala jsem HA moc dlouho a tělo jěště není srovnané.
Tak já HA brala 2,5 roku. Spíše se bojím, že se zase vrátí problémy s menstruací, které jsem měla předtím…a že budou problémy. Už teď se od vysazení prášků necítím úplně ok. (nemluvě o návratu akné
)
Problémy s MS nejsou tak strašné jako akné. V obličeji se občas objeví pupínek, ale na zádech je to horší. Pořád se toho nemůžu zbavit. Už je to sice lepší než první 4 měsíce po vysazení, ale i tak se hodně stydím. Ms se už trochu ustálila (33-38dní), ale i tak to není pořád ideální.
No mi zatím začalo pár pupínků v obličeji a hrozně se mi mastí vlasy, musím si je mýt opravdu každý den. Menstruaci jsem měla prvně normálně, pak jsem dostala nějakou divnou slabou za dva týdny a od té doby asi 3 týdny zase nic, tak jsem zvědavá, co z toho bude
Ale nějak divně mě už asi 2 týdny pobolívá v podbříšku, hlavně ráno a večer. Nemáš s tím zkušenosti?
Rohodne se zkus oprostit od jakehokoliv planovani, pokud jste rozhodnuti, ze chcete mit prcka, je preci jedno, kdy to prijde. My se upnuli uz na spoustu terminu a porad nic. Nakonec jsme skoncili na IVF, protoze partner je prirozenou cestou neplodny. Muzu rict, ze prvni mesice snazeni byly ocistec, mereni teploty, hlen, ovulacni testy, bolesti bricha, tehotenske testy, pak uz se nam ten zivot netocil kolem niceho jineho. Z vlastni zkusenosti radim neplanovat a hlavne se nestresovat, kdyz to nevyjde na prvni pokus.
Hodne stesti a at to vyjde!
Díky, právě, že jsme se dohodli, že nebudeme nikam spěcha, ani tlačit, ale manžel je fakt hrozný!!! Chtěl by, aby šlo všechno hned!
@missmiri Taky mám takový zvláštní pocit v podbřišku, je to v době kdy pravděpodobně dochází k ovulaci.