Sperma od kamaráda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.8.12 16:07

Sperma od kamaráda

Sperma od kamaráda
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda má někdo smlouvu o darování spermatu. Řešíme společně s kamarádem malý ale zásadní problém. Kamarád mi daruje sperma, jeho přítelkyně o tom neví, chtěla bych vytvořit smlouvu abych zamezila případných potíží které by jednou mohly nastat. Např. že by chtěl dítě vídat a nebo já abych nemohla nárokovat alimenty. Prostě takové zaopatření pro mě i pro něj.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
16.8.12 16:11

Darovat? Jako přes banku? to ti dají jeho sperma jako bez problému? Já myslela, že je to přísnější.

• Citovat
  • Upravit
5911
16.8.12 16:11

Obávám se, že takový obchod se spermatem u nás nic neupravuje - žádný zákon. proto jsou dárci spermatu anonymní :nevim: a i když si něco upravíte smluvně, myslím, že to nebude bráno v potaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
16.8.12 16:12

Jednou o tom byl pořad v televizi; právně i přes jakoukoli smlouvu partner může uplatnit právo na dítě a ty na alimenty :nevim: ; tady asi musí hrát roli důvera

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.12 16:20

Důvěru máme, teď ale co třeba po 10 letech, rupne mu v hlavě a co já si počnu, nebo naopak. I když to bude ověřeno od právníka?

• Citovat
  • Upravit
6569
16.8.12 16:20

Přesně tak, podepsat můžete cokoli, ale právně závazné to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.8.12 16:27

Já nechápu, jak se může smířit s tím, že své přítelkyni bude zatajovat takovou věc a navíc se jako kamarádi budete určitě stýkat, takže bude mít dítě na očích a nesmět dát nic najevo. Má to dobře rozmyšlené? Právně to opravdu ošetřit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
16.8.12 16:27
@Anonymní píše:
Důvěru máme, teď ale co třeba po 10 letech, rupne mu v hlavě a co já si počnu, nebo naopak. I když to bude ověřeno od právníka?

Tak podepsat u právníka si můžete jakýkoli text (dohodu), řídit se ale budete zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.12 16:31

Přijde mi že je to na stejný princip jako předmanželská smlouva, když si to necháme sepsat právníkem a následně notářsky ověřit pomohlo by to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.12 16:34

Přítel souhlasí s anonymním dárcem, ale já zase nechci mít sperma od nějakého Lojzi. Kamarád má vysokou, má stejnou krev jako můj přítel, je podobného typu jako já.

• Citovat
  • Upravit
9967
16.8.12 16:38

Tady je opravdu zákon nadřezen jakékoliv dohodě. Bohužel.

Příspěvek upraven 27.09.12 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10904
16.8.12 16:39

@ivanak To mě taky hned napadlo.

Pro Anonymní. Z mého pohledu tedy žádnou důvěru nemáte, protože jsi založila tohle téma.

Odpusť mi mou zvědavost a neber to prosím, jako vrtání po čem nic, ale proč právě on? Neovlivníte jen své životy, ale časem do toho může být vtažena i potencionální manželka, či rovnou manželka. A i to dítě.

Nechci tě soudit, nebo odsoudit, ale to co zamýšlíš… Jeví se mi to zvrácené a je dobře, že to žádný zákon neumožňuje. Takže právně „NE“, legálně leda nevěrou, pokud má kamarád přítelkyni a ty přítele.

Příspěvek upraven 16.08.12 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
16.8.12 16:40

Do spermobanky nemůže věnovat každý Lojza. :) Přečti si třeba tohle http://www.studenta.cz/…/article/832 . Darování od kamaráda mi přijde rizikové. Může mu všechno docvaknout jak malé uvidí. Bude to jeho dítě, to ho nemůže nechat bez citu. :nevim: Radila bych ti spíš anonymního dárce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
16.8.12 16:40
@Anonymní píše:
Přítel souhlasí s anonymním dárcem, ale já zase nechci mít sperma od nějakého Lojzi. Kamarád má vysokou, má stejnou krev jako můj přítel, je podobného typu jako já.

A přítel bude vědět že to bude kamarádovo sperma? Budete to sperma vydávat za přítelovo při IVF nebo jak budeš tím spermatem oplodněna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10904
16.8.12 16:44

Jen dedukuji, tvůj současný přítel nemůže mít děti? Proto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí