Sperma od kamaráda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9967
17.8.12 08:44

Myslím, že úplně všechno lze vyvrátit testy DNA (když se pro ně jeden z nich rozhodne).
Nevím teda úplně jak to funguje při umělém oplodnění, to má spešl režim počítám, tam je to asi podobný princip jako u adopce - jak píše @j.a.n.i1 . Tam bude právní režim odlišný, když se počítá s dárcem. Do tohohle nevidím, nemám zkušenost.
Možná, že tam by ta záměna šla… Jenže oni by asi nesouhlasili, že budou dělat umělé oplodnění, když ví, že jeho sperma je špatné… takže to by asi nešlo.

Adopce je nezrušitelná bez ohledu na testy DNA. Takže pokud by to nešlo přes umělé, šlo by nabýt absolutní právní jistoty takto.

Pokud to chcete nechat náhodě, tak důvěra je pěkná, ale co když se to (jakkoliv, blbá náhoda) dozví to dítě, v 18 letech se může obrátit na soud, pořádat o test otcovství a pak vymáhat po biologickém otci alimenty zpětně za 18 let. Přestože vy máte dohodu, kterou byste sami nechtěli porušit.

Samozřejmě si to udělejte jak chcete, jen přemýšlím o právních možnostech ;)

Příspěvek upraven 27.09.12 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
17.8.12 08:47

@aničkakytička Jenže když rupne (třeba za 10 let) v hlavě dárci, zakladatelce nebo jejímu manželovi, tak vše odhalí testy DNA. A o to jde, o ošetření…

Ale Tebou navrhovaný postup je asi nejjednodušší a bez „nevěry“ a podvodů :)

Taky si to můžou rozdat ve třech, jen mažel jí to udělá na břicho a kámoš „in“ :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.09.12 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
17.8.12 14:15

@Katyty jo já taky vůbec nekomentuju tu situaci :)) ale zase chápu to, že nechce jít do anonymního dárce, a le že chce vědět, jaký geny si dítě ponese. jen sem přihodila, že spolu nemusí ani sopuložit, a ni to nemusí jít přes doktora, stačí trubička a kelímek :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
18.8.12 00:20
@Katyty píše:
Myslím, že úplně všechno lze vyvrátit testy DNA (když se pro ně jeden z nich rozhodne).
Nevím teda úplně jak to funguje při umělém oplodnění, to má spešl režim počítám, tam je to asi podobný princip jako u adopce - jak píše @j.a.n.i1 . Tam bude právní režim odlišný, když se počítá s dárcem. Do tohohle nevidím, nemám zkušenost.
Možná, že tam by ta záměna šla… Jenže oni by asi nesouhlasili, že budou dělat umělé oplodnění, když ví, že jeho sperma je špatné… takže to by asi nešlo.

Adopce je nezrušitelná bez ohledu na testy DNA. Takže pokud by to nešlo přes umělé, šlo by nabýt absolutní právní jistoty takto.

Pokud to chcete nechat náhodě, tak důvěra je pěkná, ale co když se to (jakkoliv, blbá náhoda) dozví to dítě, v 18 letech se může obrátit na soud, pořádat o test otcovství a pak vymáhat po biologickém otci alimenty zpětně za 18 let. Přestože vy máte dohodu, kterou byste sami nechtěli porušit.

Samozřejmě si to udělejte jak chcete, jen přemýšlím o právních možnostech ;)

No a já si myslím, že jsi, s prominutím, trochu právně pomatena. Nejdriv si prosim nastuduj zakon o rodině jak je to s domněnkami otcovstvi atd., a pak tady přemýšlej o právních možnostech, ok? Ona totiz zakon při prvni a druhe domněnce otcovstvi nejaka DNA vůbec nezajímá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
18.8.12 00:35
Tak to za prvé. A za druhé asi úplně jednoduše, nikdo se nemůže předem vzdát svých práv, tedy dohoda, kterou se někdo vzdává práv, jež mohou v budoucnosti teprve vzniknout, je neplatná.
@Katyty píše:
Předmanželská smlouva je něco úplně jiného. A i když si v občanském právu může člověk uzavřít smlouvu skoro na cokoliv, tohle je bohužel právo rodinné a Vaše smlouva by zasahovala do práv třetí osoby - tedy toho dítěte. Ustanovení zákona, která upravují alimenty a práva otce jsou tzv. kogentni - tedy nelze se od této úpravy odchýlit dohodou. Tak to prostě je.

Jediná šance, jak opravdu zamezit jakýmkoliv nárokům z obou stran:
Manžel by popřel otcovství. Jelikož jsi vdaná, musel by o tom rozhodnout soud, protože automaticky ze zákona je dítě zapsáno jako manželovo. Otec by uznal dítě jako svoje. Manžel by dítě adoptoval, otec by souhlasil a vzdal se svých práv. Ztratil by tak veškerá rodičovská práva, nabyl by je manžel, myslím, že se to dokonce přepisuje v rodném listě.
Ale to byste si toho sviště museli uplést osobně.
 Takže…

Tohle je trochu… no asi to není to, co byste chtěli, ale jen takhle můžete zamezit jakýmkoliv nárokům.

Ale slyšela jsem, že soukromé kliniky jsou otevřenější, co se darování týká (přestože zákon dovoluje pouze anonymní dárce). Někde někdo psal, že na VAJÍČKA čekali půl roku na státní. Prej: kdybych věděla, že když si na soukromou přivedu dárkyni, mám to za dva měsíce, neváhala bych.
Takže možná na některých soukromých klinikách, když si přivedeš dárce, dají Ti jeho sperma. Ale musíš zaplatit. On bude jako anonymní dárce a nebude mít žádná práva. A Ty taky ne. A bude všechno v pořádku.
  • Citovat
  • Upravit
10905
18.8.12 02:09

Hele, holky, za třetí: pokud by se to řešilo za déle než dva roky, tak se na to pak bude vztahovat nový OZ, ne? Vy některá víte, jak to tam je upravené? (Doznávám, že jsem lemra a ani jsem do něj zatím nekoukla.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
19.8.12 09:51

@Knihomyš podle mě by se to mělo řešit podle zákona platného v době „vzniku situace“, takže podle nynějšího.. každopádně rodinný spor se podle OZ řešit nebude nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
19.8.12 10:31
@Ali88 píše:
@Knihomyš podle mě by se to mělo řešit podle zákona platného v době „vzniku situace“, takže podle nynějšího.. každopádně rodinný spor se podle OZ řešit nebude nikdy

A nebude náhodou zakon o rodině soucasti nového občanského zákoníku? Já myslím že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
19.8.12 17:45

@veria v takovém případě je to snad jasné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.8.12 18:08

Ahoj,
smlouvou to ošetřit nepůjde.. to děťatko, které by se narodilo, bude mít svá práva, to nejde jen tak udělat obchod, když se to týká společného dítěte, není to žádná věc 8o. Nevím taky jak chceš věřit kamarádovi, který už teď bude zatajovat své partnerce tak závažnou věc… :cert: Chápu tvou touhu po miminku, nechci aby to znělo nějak zle nebo necitlivě, ale jestli ti můžu poradit, najdi si jiného muže, který by ti daroval spema, pokud ses rozhodla pro tuto cestu. Tvůj kamarád s tebou určitě bude ve styku, dítě bude mít na očích. Co on teď může vědět. Teď by o dítě zájem neměl, ale třeba až se narodí, projeví se v něm nejaký otcovský pocit a bude chtít být součástí miminčího života. A ať se ti to líbí nebo ne, bude mít na to plné právo.
Přeju hodně štěstí a dobře se rozhodni. Existuje plno mužů, kteří za nějaký příplatek poskytují sperma i mimo banku. Jsou to dárci spermatu do spermabank, tzn. že prošli testy na různé nemoci. Vyhledávají je třeba lesbičky, které chtějí děti. A i když i tento muž si může dělat později nárok na dítě, je to méně pravděpodobné, než že si ho bude dělat tvůj kamarád. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.8.12 11:22

No nevím, cizího chlapa nezná vůbec, to už vůbec nebude vědět, co od něj může čekat, to bych už radši kamaráda jako dárce než chlapa, o kterém nevím absolutně nic, nebo opravdu anonymního dárce, který neví nic o mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
20.8.12 12:44

Já bych tedy šla do naprosto anonymního dárce přes CAR… oni si dárce testují a ještě se co vím snaží vybírat někoho, kdo typově odpovídá tomu partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
20.8.12 12:44
@Nelisa píše:
No nevím, cizího chlapa nezná vůbec, to už vůbec nebude vědět, co od něj může čekat, to bych už radši kamaráda jako dárce než chlapa, o kterém nevím absolutně nic, nebo opravdu anonymního dárce, který neví nic o mně.

No jo, jenže existují prostě chlapi, kteří jsou pravidelní a ověření dárci spermatu. Mají na to papír, že chodí do spermabanky :nevim: Jen si tím vydělávají bokem… takže ho můžeš poznat. Jak vypadá, jak se chová… ale zároveň o tobě nemusí nic vědět. Jako nevím přesně jak to probíhá, ale vím, že už tady byly nějaké diskuze a i různě na internetu jsou stránky, kde zeny toužící po miminku, nebo lesbičky, shání muže na oplodnění.
Jako osobně bych si tuto cestu nevybrala asi nikdy, možná, že pokud by byl partner neplodný a nebyla by jiná možnost, tak bych o tom uvažovala, ale pokud zakladatelka touží po dítěti a zároveň se bojí, že by otec mohl uplatňovat nároky na dítě, myslím si, že tohle není až tak špatná cesta… :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Joker345
9.9.12 04:41

Pravne ma dite narok na alimenty, viz ta vycuranost lesbicek v nemecku (hledejte: klaus schroeder sperm), ale dobre formulovana smlouva ve smyslu tom, ze vysi nakladu zpusobenych prozrazenim, tedy alimentu, se zavazuje uhradit zena, Pripadne i s pokutou, by mela byt imho pruchozi - druha vec ne pokud ta zena bude chuda a muz bohaty, nebude to moc fungovat; podle pripravovaneho obc.zak. by melo jit osetrit i dedictvi, doufam…

Ad alimenty obecne, nektere zeny jsou pekne k,,, nechteji stridavou peci aby neprisly o alimenty…

• Citovat
  • Upravit
Joker345
9.9.12 04:43

Zkusenosti s tim nemam a uz jsem asi stary na to 37
ale kdyby nejaka chtela pomoci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat