Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My na dnesek spali hrozne vsichni, ja asi nejhur, porad jsem se budila a prevalovala
A to jsem o uplnku nevedela ![]()
Zrovna nedávno o tom někde mluvili, že je to tak 50/50. Že na některé jedince to nemá žádný vliv a na některé bohužel velký. Já spím za úplňku taky špatně, dcera 22měsíců také. Já jsem naštěstí ještě doma, ale když vstáváš takhle brzy do práce, je to na prd. Tak to vydrž a snad už se dnes vyspíš.
I když máme žaluzie, spali jsme dnes všichni na prd. Já skoro vůbec, dcera se převalovala a malej několikrát plakal ![]()
Oživuji diskuzi…je možný, že mi blbne syn 4 ted v noci kvůli úplňku? Ten je teda až zitra v noci ale furt pláče, háže s sebou, řekne mi že ho bolí to a to neno ze všechno a ze mu nwni dobře a za chvili mi ale řekne ze ho neboli nic. Tak ja nevím jestli to je tím úplňkem nebo něco jinýh. Jestli mu něco je nebo co se děje…
@NoName88 píše: Více
Myslím, že všechno zase nelze přisuzovat moci úplňku.
![]()
@NoName88 píše: Více
Já myslím, že to klidně možné je. Já jsem si taky už několikrát všimla, že syn tak dvě noci před úplňkem neklidně spí. Dneska se tam taky pořád vrtí, to normálně nedělá. Horší je to, když je jasno a ten Měsíc fakt svítí. Když je pod mrakem, tak bývá klid. Někdo je na to citlivější a děti možná taky.
@Zuz186 píše: Více
Může být… ![]()
Některé děti jsou obzvlášť při úplňku daleko víc senzitivnější než jindy a nejen děti. ![]()
Zkus ho třeba přes den dostatečně fyzicky unavit tak, aby pak večer neměl žádný velký problém usnout…
A nezapomeň mu pořádně zatáhnout všechny žaluzie v pokojíku. ![]()
Já když jsem přes celý den úplně hotová, tak kolikrát ani nevím, že nějaký úplněk vůbec byl. ![]()
Ale, chápu… nejsme všichni stejní a každý jsme naladění na trochu jinou vlnu.
@Černá Madonna píše: Více
Zataženo v pokoji máme, ale světlo jde stejně trochu skrz. Chtělo by to zatemňovací závěs až na zem…
@Zuz186 píše: Více
No já vím, někdy je to opravdu obtížnější. ![]()
To už pak asi s ním musíš všechno tak nějak vychytat sama, co by vám mohlo pomoct. ![]()