Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, máme strašnou plíseň v bytě. Nemáte nějaký recept jak na ní. Vystrříkám savem a do týdne je tam znova. Dokonce mi i v kuchyni odpadaly dlaždičky. ![]()
Já si myslim, ze to je z vlhkosti.Tu musíte odstranit. Vetrani, pruduchy, problem v dome.To je starý dum? Vlhky?
vystrimat, hodne topit a vetrat. Vzdyt mate okolo toho okna uplne mokrou zed. Uvazovala bych i nad elektrickym odvhlcovacem.
Rozhodně pohlcovač vlhkosti. A zkoušeli jste tu plísňožravou houbu, co plíseň sežere???
Hlavně by to chtělo zjistit zdroj vlhkosti a ten řešit. Jinak dejcháte pěknej sajrajt a to není moc dobrý…
Jestli vám tam někudy teče, je vlhký dům odspodu nebo proč se to děje. Také, pokud se plíseň drží hlavně v kuchyni, tak popřemýšlet nad kvalitní digestoří, která mnoho vlhkosti pobere.
Měli jsme to taky, odpadavaly nám kusy zdi. Přestěhovali jsme se a byl klid
taky nám nic nezabiralo a majitel to řešit nechtěl. Ale to nám i profukovaly okna, řekla nám z nich voda. Evidentně špatně provedena výměna oken, ale to majitel nepřiznal ![]()
@mamkatřívopiček odstěhovat se? protože jestli je byt tak vlhký, že padají i dlaždice, tak je to síla. Rady? pohlcovače vlhkosti, větrání, správné topení, věci od stěn atd.
Hlavně to musíš řešit akutně, z nicku jsem pochopila, že máš tři děti, to vám nevadí, že tohle dýchají?? A vy taky?? Tohle je tak o astma. Nemyslím to zle, to ne, ale fakt je to o zdraví. Vždyť i ten koberec je plesnivý a musí to být už i cítit. Vystříkat to ničemu nepomůže. Zbavíš se sice houby ale spory zůstanou ![]()
Aspon ctyrikrat denne vymenit komplet vzduch v byte a topit. Ale ono to az tak moc stejne nepomuze. Zlus si pujcit na par dni elektricky odvlhcovac, ten by mohl na chvili pomoct - alespon u nas to tak bylo, v novostavbe. Ted bych ho potrebovala zas, ale nas trapi spus vlhko, ne plisen
Co kytky, nemas jich moc? Vareni?
Příspěvek upraven 07.01.15 v 16:58
Je to starý dům, nezateplený, původná okna, topí tady domovník, +s tím ni neudělám. TAdy se v osm topení vypíná a zapíná až v osm ráno. Jedemě na maximum celý den, ale asi to nestačí. Byt není odizolovaný nic, Je to starý zděný byt v přízemí, ale tady je to samý důchodce, ani se s nima nedá domluvit na zateplení. Nikdo to nechce…je to těžký. Domovník taky topit víc nechce… ![]()
O houbě jsem neslyšela…co to je?
@mamkatřívopiček jenze ty pohlcovace jsou k nicemu, alespon na takovouhle spoust. To chce ten elektricky, at to vytahne
@BlueFairy píše:
Hlavně to musíš řešit akutně, z nicku jsem pochopila, že máš tři děti, to vám nevadí, že tohle dýchají?? A vy taky?? Tohle je tak o astma. Nemyslím to zle, to ne, ale fakt je to o zdraví. Vždyť i ten koberec je plesnivý a musí to být už i cítit. Vystříkat to ničemu nepomůže. Zbavíš se sice houby ale spory zůstanou
Já myslela, že to Savo zničí všechno.
Koberce čistim co týden…Budeme to asi řešit tím, že půjdem jinam…