Úprava data poslední menstruace

196
30.9.16 12:16

Úprava data poslední menstruace

Ahoj holky,

Tento měsíc jsem měla nezvykle dlouhý cyklus, nicméně se zadařilo a otěhotněla jsem. Ovulace proběhla až 23. den cyklu(normálně byla kolem 14 dne). Chci se zeptat na názor, zda doktorce při první návštěvě neříct tedy datum poslední menstruace o týden později, tak aby ovulace vycházela jako obvykle na cca 14 den, takhle jsem totiž jakoby o týden napřed než je pravda. Děkuji za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
30.9.16 12:19

Ne, lékařce řekněte reálné datum menstruace a zmiňte, že byla cyklus byl delší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
30.9.16 12:19

@Maritha Za me rekni, pokud to fakt vic jiste, tak si usetris spostu budoucich problemu vychazejicich z jineho terminu. Ja to tak udelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
30.9.16 12:28

Za mě taky upravit, nikomu pak nemusíš vysvětlovat, že jsi mělo ovulaci o týden později - stejně by tě nikdo neposlouchal a tvrdili by, že je mimčo o týden menší, hlavně na začátku by ti tvrdili opožděný vývoj a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
30.9.16 12:32

Upravovala jsem u obou dětí, taky mám ovulaci kolem 20 dc. Nehodlala jsem se stresovat a dohadovat že mimi je menší než má být. Pm je docela zásadní údaj a na delší nebo nepravidelné cykly se moc ohled nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
30.9.16 12:34

Právě to si myslím i já, že to kdy sem měla ovulaci řešit nebudou… Asi to teda posunu. Díky za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
30.9.16 12:35

Normálně si to uprav ;),ja pri prvni těhotenství měla ovulaci 21dc a mela jsem dva terminy porodu, utz a tydny podle menstruace se rozchazely, cely ti bylo zbytečně složité. Až budu tehotna podruhe, tak to reknu aby to vychazelo na těch 14dni do ovulace a nazdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.9.16 12:40

Taky jsem upravovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.9.16 13:02

@Maritha Taky bych to upravila. Nebavily by mě pak ty dohady a někomu to prostě nevysvětlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
30.9.16 13:04

@Maritha Já měla ovulaci 24 den cyklu, datum jsem neupravovala, jen jsem nahlásila dlouhé cykly a vždycky na to brali ohled. Termín porodu jsem měla podle ultrazvuku. Záleží na koho narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.16 13:22

Já řekla normálně termín MS jak byla a rozdíl mezi termíny porodu mám pouze 3 dny a nejvíc lékařů stejně hledí na TP dle utz, ale asi záleží na Tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
30.9.16 13:26

Muj doktor mi automaticky u obou tehotenstvi upravoval datum ms podle uzv v 8tt, kdyz vystavoval prukazku. Rikal, aby pak jini lekari nestrasili s velikosti plodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.9.16 20:51

Pokud seš si jistá, tak raději uprav. Můj gyndař i porodnice brali vše dle PM, malý byl ale dle všech UTZ „naštěstí pouze“ o týden mladší. Ale protože dle PM brali i všechny krevní testy, tak jsem se nevyhnula genetickému UTZ, který by jinak asi nebyl, protože jsem měla „špatné hodnoty“. Jasně, měla jsem všechno o týden jinak:( jak trefně poznamenala kamarádka, která měla dítě „mladší“ o 3 týdny - nevejdeš se do jejich kolečka a už je vše špatně :lol: Když i budu při druhém těhotenství jistá datem početí, tak si taky upravím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Amelia1986
1.10.16 19:32

Mam stejny problem. A nechala som to tak, je to sice len o tri dni ale i tak :nevim: zatim sice odpoveda terminu podle MS. s prvni mimi ma strasili ze nedovoli prenaset a uz planovali vyvolavacky ( kvuli nejakym problemum ) ale nastastie sa rozhodla mala jit ven o den driv. Ted by me defacto vyvolavali driv tak uvidime

• Citovat
  • Upravit
196
1.10.16 20:05

@Amelia1986
3 dny mi přijde ještě ok, ale 7 už je hodně. U prvního těhotenství jsem měla termíny s rozdílem 14 dnů a bylo to děsný. Jeden doktor se řídil termínem dle PM a další podle ultrazvuku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí