Úprava spánku u 10 měsíčního miminka

5314
3.9.19 09:09

Také mám doma ranní ptáče (už od miminka). On tedy nikdy neměl problém se spaním přes den a odpolední spánek si dával klidně 2-2,5h. Večer chodí spát v 8 (už od takhle malého věku). Upravit to ranní vstávání se nám nikdy nepodařilo. Teď je mu 6 a stále vstává mezi 6.-7.hod., i o víkendech :roll: teď už se naštěstí ráno obslouží sám a mě z postele netahá :kytka:

Příspěvek upraven 03.09.19 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6872
3.9.19 09:10

To extra nevyresis, prvorozeny byl a je taky ranni ptace, s miminkem jsem byla pravidelne vzhuru v 5, spani pres den si uz neumim vybavit, je tomu 6 let. Druhe ditko, 10 tydnu bude nejspis to same. Takze den co den je v 6 u nas uz zivo. :hug: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
3.9.19 09:11

@Luca654 resim neco podobneho. Ale jak posunout nevim. Prestala jsem ho nutit do spani odpoledne, protoze to nuceni stejne nemelo efekt. Zkousim ted spanek jen po obedey ale moc se nedari. No moc jsem asi nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24302
3.9.19 09:27

Můj syn má sedm měsíců a je to dost podobné. Vstává mezi pátou až šestou. Občas se stane, že to protáhne do sedmi, ale to je hodně výjimečné, do sedmi spal jako úplné mimino. Já teda přišla na to, že čím jde spát později večer tím většinou ráno dříve vstává. Večer teda usíná po koupání mezi šestou a sedmou hodinou. Teď je to teda tak, že si s ním lehnu do postele a za chvíli spí. Tohle zvládne i s tatínkem. Kolikrát než usne tak se chce pomazlit, tak nám to takto ani nevadí, je to hezké. Přes den spí různě. Většinou ale teď usíná bez problémů na ten první spánek kolem deváté. Beru ho hned při prvním příznaku únavy. Jak se přetáhne je to problém. Spí tak 30-45min. To samé po jedné hodině a kolem čtvrté, ale to už většinou přichází na řadu kočárek a je to uspávání boj. Nám pomáhá určitě držet režim celého dne, ale často jedu k rodičům či na nákup a to spí třeba 15minut v sedačce a stačí mu to. Jo jinak je teda hodně aktivní i přes den, hraje si, chce pozornost a v noci se často budí. A taky si nevím rady :mrgreen: co je na UM je to hodně lepší :palec: došlo mi totiž mlíčko a kojím už jen maličko a stejně už tam mám prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.9.19 09:44

No já se také snažím při prvním příznaků, ale on se tak brání. Chce pozornost je akční, leze, chce chodit za ruku, přitahuje se a stoupá si. Dneska ho vůbec nemůžu uspat a to vstával v pět ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
3.9.19 09:51

Ja nechci nic říkat, ale buď ráda, ze vstává až takhle pozdě :lol: v 10 měsících můj prcek vstával nejpozději ve čtyři ráno, máme rekord i na 3:35 a prostě už sem ho nedokázala uspat :nevim: změnilo se to až po roce, kdy presel na jeden spánek denně, takže vstava okolo páté, výjimečně v pul šesté, chodí spát večer v sedm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.9.19 10:00
@Luca654 píše:
Ahoj,
Zajímá mě zda se nějaké z Vás podařilo upravit spánkový režim?
Syn vstává v pět, občas se stane, že až v šest ráno. Poté začíná být protivný kolem půl deváté tak ho těžce ( dost se brání, i když se mu zavírají oči, mžourá si oči) uspim a spinká tak 45 minut, poté začne být protivný a ospalý mezi 13 a 14 hodinou a spinká kolem té hodiny. A večer usíná mezi šestou a sedmou. A čím déle ho nechám vzhůru když už je ospalý tím hůř se pak uspává.
A zkoušela jsem i uspávát večer déle, v osm, v devět, ale stejně vstává mezi pátou a šestou.
Neřešil jste někdo takový problém a hlavně jak?

Dítě ti spí 12 hodin a máš problém jo? Počkej na posun času, to teprv bude toco :lol: u nás vstávání v 7.30, spánek 10.00-12.00, spánek 14.00-15.00, spánek 17.00-18.00, v osm vykoupat a 20.30 spí. Oproti tvému spí o 2 hodiny přes den déle. Tak bude mít asi i hlad třeba ráno… Zkusila bych kolem té šeste ještě vzbudit a pak pohrát, večeře, koupání a kolem osmý dát spát :nevim:

Příspěvek upraven 03.09.19 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24302
3.9.19 10:00

@Luca654 no ono to za chvíli může být u nás jinak, hrozně se to mění :lol: já bych asi zkusila se vyprdnout na nějaké dlouhé uspávání. My měli totiž taky období kdy to nešlo. Takže teď ho vezmu do postele a vezmu mu flašku ( prso), dudlík, muchlačka a spolu ležíme v posteli. Když nezabere do deseti minut tak to vzdám a zkusím za chvíli. Teď mu rostli zuby tak jsme úplně neměli režim a chtěl hodně kojit, jenže já už tam mám maličko, takže chodil uspávat manžel, kdy jsem viděla, že se vzteká, že chce kojení a už to neteče ( nebyl to hlad). Manžel má jinou taktiku. Ten si s ním lehne, rozdovádí ho a zpívá mu kabáty :pankac: a i u něj hezky usne. Jo a na usínání musí mít jen lehkou beránkovou deku. Tak zkus i jinou taktiku. A nebo kočár, nosítko ( to nám zabralo při růstu zubů). Ale chápu, že chceš aby usínal v postýlce já to mám taky tak. Jeden čas dokonce v ní usnul i sám. Já mám postýlku druhou i v obýváku a v té odmítá spát teď úplně. Dřív mu to nevadilo. Teď musí být v ložnici a mít na to klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
3.9.19 10:13
@Prigionia píše:
Ja nechci nic říkat, ale buď ráda, ze vstává až takhle pozdě :lol: v 10 měsících můj prcek vstával nejpozději ve čtyři ráno, máme rekord i na 3:35 a prostě už sem ho nedokázala uspat :nevim: změnilo se to až po roce, kdy presel na jeden spánek denně, takže vstava okolo páté, výjimečně v pul šesté, chodí spát večer v sedm :nevim:

Hele já si myslím na jednu stranu, že rodič toho moc neovlivní. U nás mi přijde, že si vše vždy určovalo dítě samo. Na druhou stranu bude něco i částečně na tom, že jsem novorozence klidně koupala v 11 večer, postupně v 9 a spousta lidí si klepalo asi na čelo a je prostě zvykem, že dítko v sedm a fakt nejpozději v osm spí (i kdyby ho měli uspavat hodinu) a pak se teda diví, že jim vstává v pět :nevim: zrovna švagrová vyprávěla, že v sedm nic, v osm zkoušeli kočár a když už ani v půl devátý (!!! :nevim: :mrgreen: ) nespal, tak do auta a jezdili. Půl devátá, devátá je u nás normální čas na uložení dítěte, spát chodíme před jedenáctou, kdy je poslední noční krmení ve spánku. Ono ať pi to každej dělá podle sebe. Někdo potřebuje mít volný večer pro sebe, někdo vstává v šest běžně i o víkendu za svobodna…Ale já jsem typická sova a kdybych měla dítě, co tu popisujete, že s tím nejde nic udělat, tak bych chodila spát v devět no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.9.19 10:52

Teď měl období zoubků tak jsme měli celkem náročné období kdy odmítal jist, ale bojujeme s tím i teď. Takže jsem ráda když večer sní aspoň trochu kaše. Usne mi v těch sedm a jídlo chce kolem druhé ráno, občas o půlnoci, ale to záleží kolik toho přes den sní. A přes den ani nepřijme flašku s mlékem, tu vezme na milost jen v noci.
Já se mu musím věnovat celý den, je to akcnak co všechno zkoumá, všude vyleze, nic ho nebaví déle jak 2 minuty. A já mám večer ještě práci a domácí práce a nechodím spát s ním. Navíc se stále prevaluje tak jsem stejně často vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.9.19 10:55

No já bych ho taky nenutila ke spánku, kdybych věděla, že nechce spát, ale je protivný, nic ho nebaví, nic nesní, se vším hází a vydržet až odpadne sám je docela náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
3.9.19 14:47

Syn vstaval taky v tomhle veku tak pitomě brzo… teď poslední měsíc (má 14M) začal vstavat AŽ v 7 ráno :lol: a tím, ze jsem to napsala na net, tak se to určitě zkazi a od zítřka máme zase 5:30 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
3.9.19 14:55

@Verurizeckova
No já taky včera všude řekla, spal celou noc bez sunaru, no a dnes se vzbudil dvakrát na jídlo a několikrát, že mu spadl dudlík :D :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí