Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuji poradit jak to chodí s úpravou styku o děti, stalo se čeho jsem se obávala a bývalý si zažádal o úpravu
.Nevím co mám dělat, jelikož pokaždé, když jsme měli soud, tak soudkyně byla spíš na jeho straně a to neplatí alimenty věčně mi je dluží a o děti nikdy zájem nejevil. bydlím ted v jiném městě, daleko od něho za 3roky, žádal pouze jednou, že je chce vidět a ted, jelikož mu asi bylo porazeno, aby mi napsal žádost o děti na 1 měsíc o prázdninách. Já děti nemůžu a nechci na takovou dobu dát, když žádal poprvé, tak chtěl taky na měsíc, já povolila týden, tak nechtěl. Nejhorší je, že o děti neměl zájem, ikdyž jsme bydleli vedle sebe, nepřišel si pro na procházku nebo do cukrárny atak nikdy se je neptal jak se cití mají..Nekupoval jim dárky.. To je viděl jednou za 3 měsíce náhodně u jeho matky, které jsem je dovolila brát na víkendy, k němu nechtěli nikdy a věděl, že je nedám kvůli jeho družce. Děti ho táto už tehdy neoslovovali, alimenty nikdy neplatil, pokud jsem nezažádala, exekuci nebo trestní oznámení.. Až ted ukazuje zájem, ale jsem si jistá, že není z jeho strany, ale od jeho matky..Na alimentech mi dluží 6tisíc stále. Poradte co mám dělat, už jsem dostala předvolání k výslechu, volala jsem právníkovi a chce 6tisíc za zastoupení. ![]()
@lusess tak zkus jiného právníka tenhle se mi zdá dost drahý. a kam tě předvolali k výslechu? můj ex když žádal u soudu o změnu výchovy tak mi přišlo rovnou předvolání k soudnímu jednání, myslíš tím toto? Zároveň s tím by ti mělo přijít oznámení o ustanovení opatrovníka pro děti a meli by se ti ozvat z ospodu. Přijít k vám na šetření a s nimy by si měla všechno na rovinu probrat. Já když jsem nesouhlasila se změnou kterou ex navrhoval jsem u soudu požádala o provedení znalec. posudků, jelikož ex je magor, vzhledem k tomu že se ke mě připojila i paní z ospodu tak soudkyně jednání přerušila a nařídila posudky, ex pak během dvou dnů žádost stáhnul, je si dobře vědomý toho že je magor a teď by to bylo oficiální:o)
Jinak nemůžu moc psát do podrobna, aby jste mě pochopili, abych nevypadala jako náká co zakazuje chudákovi otci, které děti miluje, má je rád a chce být snimi.Jeho družka tu taky chodí, tak nechci, aby to věděli, že to píšu já, ale potřebuji poradit..Na soudě mi totiž nevěřili ani, že jsem ho opustila kvůli tomu, že mě mlátit a psychicky taky týral, soudkyně na mě nevěřícně koukala jako bych byla náka naninka hloupá.. Jinak jsme od sebe 7let a ty 2 a půl roku bydlím pryč. To je neviděl, jelikož nesouhlasil s tím týdnem, pak už z jeho strany zájem nebyl, pouze z jeho rodiny.. Na soudě si ještě vymýšlel, že mi volal, že je chce atd,,lhal, že neví mou adresu a přitom jeho rodina psala dopisy a on občas posílal ty alimenty.. Děti nechci dát, nemají ho rádi a bojí se,
jak je můžou nutit jít k někomu koho moc neznají a má tam svou ženu a děti
.Nikdy ho nenavštěvovali ani dříve. Bojím se o děti dcera je nemocná se srdcem, nesmí se unavovat a rozčilovat atd.. Má i něco s dýcháním, chodíme na neurologii a na srdce, měla holter před měsícem ![]()
@lusess tak trvej na tom že to není v zájmu dětí, soud nařídí znalecké posudky a rozhodne podle nich, každopádně bych kontaktovala co nejdříve OSPOD a domluvila se s nimy, stejně pokud máš předvolání k soudu měli by k tobě přijít
Jo asi to je rovnou k soudu
No tak já pochybuji, že mu potvrdí, že je magor, vím tak to měla švagrová. Měli mediaci a pak znalecké posudky.. Ale já právě mám strach, vždy, když něco proti němu řeknu nevěří mi a drží spíš s ním
.Ještě mě na soudě okřikovala co lžu, že alimenty platí, že on ukazoval lístky. Jo lístky, ale měl z nařízené exekuce, kterou jsem dala já kvůli dluhu a běžné alimenty neplatit, jelikož byl si jistý, že platí moc a je v klidu, že to je i měsíční
.Jak zjistila, že mám pravdu, tak byla z ticha. Polovinu výpovědi měl lživou. Řekla jsem, že i nechci tam dávat děti, že stále chlastají a někdy feteuje, tak mi řekli, že to nedokážu a věřím, že ne..Pokud ví, že jdeme k soudu a čeká sociálku je jasný, že bude mít doma ukazkový pořádek.
Zkusím ještě zavolat jinému právníkovi, já nechci ty určuné ze sociálky, ta ani nemluví a nezastane se mě. ![]()
Myslíte tím sociálku? Určitě chci na tom trvat do poslední chvíle, aby tam děti nemuseli proti své vůli. Ale minule jsem té ze soiálky, když mě vyslýchala řekla at si vyslechnou děti, že si to pamatují, jaký byl a že neměl zájem a nadával jim, že chtěj jen alimenty pak mi holka doma brečela
Tak mě odsekla, že jak si to můžou pamatovat, že to se dělá u větších dětí. Holce bylo tehdy 7,ted na 11
Omlovám se pokud píšu nějak nesrozumitelně, ale jsem rozrušená ![]()
@lusess sociálka tam bude tak jako tak a dost záleží na jejich názoru ze své skušenosti vím že je lepší být s nimy za dobře ač to tak třeba nevpadá mohou ti dost pomoct, znalecký posudek neukáže jen jestli je magor, ale jestli má k dětem citový vztah a jestli je jeho zájem o děti opravdový, také jaký mají děti vztah k němu, jestli je pro ně dobré se s ním stýkat, stejně tak budou posuzovat tebe, zda děti neovlivňuješ ve vztahu k otci apod. a pak máš ještě v případě neúspěchu možnost odvolání
@lusess píše:
Myslíte tím sociálku? Určitě chci na tom trvat do poslední chvíle, aby tam děti nemuseli proti své vůli. Ale minule jsem té ze soiálky, když mě vyslýchala řekla at si vyslechnou děti, že si to pamatují, jaký byl a že neměl zájem a nadával jim, že chtěj jen alimenty pak mi holka doma brečelaTak mě odsekla, že jak si to můžou pamatovat, že to se dělá u větších dětí. Holce bylo tehdy 7,ted na píše: Více
moc bych neargumentovala tím že tam děti nechtějí, na to ti řeknou že když nebudou chtít chodit do školy tak je tam taky nepřestaneš posílat ale vysvětlíš jim že do školy se prostě chodí ať chtějí nebo ne, stejně tak jako že neplatí alimenty to soud nezajímá, ať platí nebo ne nemá to vliv na jeho právo se s dětmi stýkat. Pokud je opravdu odhodlaný se s nimy vídat možná bych se snažila mu navrhnout nějaký nižší rozsah než hned měsíc, protože pokud neprokážeš vážné důvody proč mu zakázat styk s dětmi tak mu velmi pravděpodobně nějaká úprava projde
@lusess
zkus fakt zkontaktovat jineho pravnika. mozna by ani nemusel s tebou k soudu (i kdyz by to bylo lepsi), ale aspon pro konzultaci. kamaradka davala za konzultaci jenom 500 a pravnicka ji pomohla sepsat body, co u soudu zduraznit, jak co uvest atd. at to nevypada, ze mu je nechces dat z trucu.
pokud neprojevil tak dlouho zadny zajem, tak si myslim, ze mu rovnou mesic nikdo nepriklepne.
takze urcite si treba sepsat, kdy je mel naposled, kdy naposled projevil zajem (telefonaty, navstevy, darky).
preji stesti na rozumneho soudce.
A u koho si mám vyžádat ten znalecký posudek? No já myslím, že tak blbý není a hrál by tam vše možné jak je miluje atd, že mu bráním ![]()
Já mu, ale tehdy navrhla, nižší počet dní a on se na mě rozčiloval a řval po mě, že ne, že neutratí peníze a bude je mít tam měsíc jeho matka, On je nechtěl k sobě, ale kní to mi řek hned, jak jsem mu řekla, že k němu nepůjdou, že to vím, že k němu nikdy nešli..No a ted je chce k sobě. Jelikož jsem řekla, že nejsem povinna je dávat k jeho matce, proto ten zájem z jeho strany ted, oni nemohou tak vědí, že jen přes něj dosáhnou toho, aby měli děti..
@lusess od toho je to znalecký posudek, soudní znalec v oboru psychiatrie, nebo psychologie pozná jestli někdo hraje nebo ne, stejně tak jako pozná jestli někdo děti ovlivňuje, nebo z něčeho mají strach apod. Počítej s tím že pokud soud nařídí znalec. posudky budete muset být vyšetřeni všichni tedy otec, ty i děti nejde nařídit posudek jen pro jednoho. Jinak nařízení znaleckého posudku se navrhuje při soudním jednání a počítej s tím že se platí nám říkali něco okolo 10.000 každý.
Zítra zajdu hned za právnika se pozeptat na čem jsem atd..Jestli by šlo doložit i nějaké lékařské zprávy atd, aby nemuseli být z donucení někde u cizích lidí, které si sotva pamatují..Já mu nebráním, jen mě štve, že dřív, když bydlel za rohem žádný zájem neměl, nebral je na procházky nic. Má své další děti, snimi byl třeba v cukrárně a můj malý myslel, že ho vezme taky a on nic ani ho nemohl před svou nynější ženou pozdravit.Nebo je nikdy neobjal, pokud už je potkal u jeho matky
.A taky mi vadí, že mu nestačí je vidět a sblížit se např.. Jen je chce pro ti jejich vůli nacpat k jeho rodině, to vše je od nich, z jeho hlavy by to nikdy nebylo ![]()
@lusess tak se budete muset na nějakých dobách dohodnout, určitě bych se nebála toho že po dvouapůl letech by mu dali děti hned na měsíc ale pravděpodobně mu je na nějakou do určí. To jestli tu dobu fakticky budou trávit u něj nebo u jeho rodičů už v podstatě nehraje roli, pokud dá děti k matce místo aby se o ně staral není to žádné zanedbání z jeho strany.