Upřímnost nade vše

1147
14.9.14 18:52

upřímnost nade vše

Ahoj holky, chci se zeptat, jak snášíte kritiku na svoji osobu nebo třeba na svoje děti? Mám výtku k jedné mé kamarádce ohledně jejího dítěte( nechová se k mému nejlépe, a podle mě ho málem usměrňuje a vychovává)..Mám obavu, že když jí to povím, že se urazí a už se nebudeme stýkat, což by mě moc mrzelo, ale na druhou stranu jako máma budu bránit svoje dítě a nepřeji si, aby se k němu kdokoli choval zle..Netvrdím, že je to nějakej extrém, ale naše návštěvy doma, ať u nás či u nich jsou o stresu a to nejen mého ale i mého dítěte… co s tím? děkuji za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1967
14.9.14 18:53

Záleží na tom, kdo by mě chtěl kritizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
14.9.14 18:55

No kamarádka :-) a né kritizovat, spíše jemně upozornit, že se mi to a to nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
14.9.14 18:56

A co dela kluk tvymu klukovi? Ja se schazim s kamaradkou, ktera ma o rok mladsi holku a moc kouse. I tu moji. Mam kculi tomu, ze na ni nic neplati se s ni prestat stykat? Zajima me, kolik je klukum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
14.9.14 18:56

K tvemu se nechova nebo k jejimu? Nejak sem to nepochopila. A co dela spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
14.9.14 18:58

Myslím to tak, zda má názor té osoby pro mě váhu nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
14.9.14 18:58

@Luciii25 Jestli jsem to správně pochopila - usměrňuje kamarádky dítě to tvoje? A můžeš napsat nějaký příklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
14.9.14 18:59

Já mám holku, kamarádka kluka, budou oboum dva roky, jsou od sebe cca 14 dní.. no u nás naštěstí kluk mojí nekouše :D ale strká do ní, takže furt padá, vše jí vyrve doslova z ruky, a je jedno zda je to u nás či u nich, nechápe, že co je naše, je naše a on si to jen může půjčit.. bouchá jí.. jako nedělá nic extrémního, ale vadí mi, že mu nedokážou vysvětlit, že o hračky se dělí a né že si moje holka musí vše vybojovat nebo nemá nic a to jsme třeba doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15423

Chtělo by to podrobnější popis nějaké konkrétní situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147

Nepotřebuje usměrňovat, já ji mám usměrněnou sama…nikdy s ní žádnej problém nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
14.9.14 19:02

Pokud by ch byla na návštěvě u kamarádky a ona by řekla mému dítěti. ať někam neleze (nesahá někam…) a ono by neposlechlo, měla by moji podporu a kritiku, že můj prcek neposlouchá, bych skousla. Měla by pravdu. A neposlušnost mého dítěte by jí mohla způsobit třeba škodu. Nebo kdyby se jí třeba prohrabalo v kabeli, když by byla u mě. Pokud by kritizovala, že „blbě kouká“ a nějak „divně se směje“ a že mluví samé „hlouposti“, a jakto, že ještě neumí (neví) to či ono, poslala bych kamarádku slušně do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
14.9.14 19:03

@Luciii25 A jak na to reaguje tvoje kamarádka? Je jí to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
14.9.14 19:04

@Abilka tady jde jen o to, že ona ho dost dlouho nechává bejt, někdy zakročí, ale hned si ho bere na ruku, že je chudák, že po něm řve, jindy to nevydržím já nebo mladej a houknem na něj my..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
14.9.14 19:04
@Luciii25 píše:
Já mám holku, kamarádka kluka, budou oboum dva roky, jsou od sebe cca 14 dní.. no u nás naštěstí kluk mojí nekouše :D ale strká do ní, takže furt padá, vše jí vyrve doslova z ruky, a je jedno zda je to u nás či u nich, nechápe, že co je naše, je naše a on si to jen může půjčit.. bouchá jí.. jako nedělá nic extrémního, ale vadí mi, že mu nedokážou vysvětlit, že o hračky se dělí a né že si moje holka musí vše vybojovat nebo nemá nic a to jsme třeba doma..

A ona mu neřekne, ať hračku půjčí např.? Jinak ale popsané chování bych řekla, že je u dvouleťáků normální. Ale důležité je nenechat je růst jak dříví v lese a říkam jim to. Pokud ho neusměrňuje, řekla bych jí to. A pak bych jí možná nechala vydýchat, ať to v klidu stráví :kytka:

Edit: možná jsem to špatně pochopila, v tom případě promiň za odbočku

Příspěvek upraven 14.09.14 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
14.9.14 19:06

A co ta tvoje kamarádka na to, když do tvojí dcerky její syn strčí?
Já jsem za upřímnost dost, ale taky jsem narazila, jednou jsem řekla kamarádce něco a ona se urazila, takže se učím že je lepší držet pec. Taky jsem si myslela, že když je to kamarádka, tak že jí něco málo říct můžu. No ne, urazila se a od té doby spolu mluvíme takříkajíc na půl huby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí