Dvouletý na víkend bez rodičů

patlamatlaxy
8.9.14 15:57

Dvouletý na víkend bez rodičů

Posledních rok byl velmi náročný. Rozhodla jsem se, že musíme načerpat síly a dodat zas nějaký náboj našemu manželství. Né že bychom měli nějaké vážné problémy, ale jsme oba velmi unavení a naše okolí nám dalo v posledních měsících dost na frak. Máme zakoupený víkendový lázeňský pobyt. Synovi bude 2,5 roku a vůbec poprvé by měl být sám o víkendu s babičkou.

Zatím byl bez nás jen večer, když jsme byli v divadle a každé pondělí chodívá k babičce a odpoedne si ho vyzvedávám. Tentokrát by měl být u druhé babičky, která nás občas navštíví a my jí. Bydlí sama v malinkatém bytě. U domu je hned hřiště, les, pěkné procházky…

Jenže mám obavy, jak to oba zvládnou a taky jak to zvládneme my dva s manželem.

Pořád jsme se nerozhodli, zda by byl syn u babičky v bytě, nebo doma a babička by na víkend přijela.

Proto bych uvítala Vaše zkušenosti. Vaše poprvé… a není to brzy, nechat ho samotného s babičkou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.9.14 16:00

@patlamatlaxy brzy to není. Můj kluk jel poprvé k babi ve 3 letech, ovšem na celý týden. POkud je na ni zvyklý, nebála bych se toho. Jen mi zaráží, že babi, co zná víc, tak ho na víkend nevezme, babi, kterou občas vidí, tak ano.. možná bych problém viděla jen tam :think: Jinak dle mého - lepší dát dítko k babi, než aby bylo s babi u mě doma - to u nás nefungovalo.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.9.14 16:01

Dcera jela k babicce na tyden tesne po druhem roce…
Kdyz uz to mate koupeny, je zbytecny to hrotit, jasne ze to zvladnou…
Hlavne na to nemyslet a nekazit si pobyt ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 16:03

Babička, která hlídá v pondělí je o dost starší, než ta druhá :-) navíc víkendy je na chalupě, kde bych se bála ho s nima nechat, mají dva jezevčíky (a z těch mámm hrůzu největší), bydlí od nás pár metrů

mladší babička je daleko a aspoň by si ho užila, jen mám strach, aby se nebál, nestýskalo, nebrečel…

• Citovat
  • Upravit
2242
8.9.14 16:05

Myslím, že to brzy není a prcek to v pohodě zvládne. Chápu tvoje obavy, měla bych je taky, ale víkend spolu si zasloužíte. Ať i babička rozhodne, kde by s klukem byla raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 16:05

Holky vy píšete týden!!! no to mě teda nikdy nenapadlo…sakra, jak to děti zvládli??? že bychom si pobyt prodloužili?? asi největší problém budu mít já, no jo, přiznávám se…bože, týden bez děťátka :,( :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
8.9.14 16:06

Babička by raději u sebe. Asi lepší, doma by nás hledal, ráno by nás neviděl v posteli…

• Citovat
  • Upravit
26335
8.9.14 16:08
@patlamatlaxy píše:
Holky vy píšete týden!!! no to mě teda nikdy nenapadlo…sakra, jak to děti zvládli??? že bychom si pobyt prodloužili?? asi největší problém budu mít já, no jo, přiznávám se…bože, týden bez děťátka :,( :,( :,( :,(

děti byly v pohodě, babička vycucaná :mrgreen: a rodiče parádně odpočinutí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.9.14 16:09

@patlamatlaxy neznám tvé dítko, to moje je podobně staré a kdybych měla k babičce důvěru, tak bych ho klidně na víkend dala…

máme s manželem podobný plán, jen nějak ta hlídací babička chybí, teda jedna by byla ale nevyhovují mi její výchovné metody :mrgreen:…u nás hlídá párkrát do roka (bydlí na druhém konci ČR) prababička, ale už jí bude 80 tak máme strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
8.9.14 16:09

My jsme tedy začínali tak, že babička přijela k nám. Přišlo mi to jednodušší než balit. Měla jsem jistotu, že kdyby přišla třeba horečka, s tak jen řeknu babičce, kde najde nurofen a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.9.14 16:10

Většinou maji větší problém matky než děti ;) pokud není mamánek, tak si na tebe ani nevzpomene :jazyk:
Malou dáváme pryč na víkend od roka a půl :palec: (nemyslím každý víkend, ale čas od času ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.9.14 16:10

V čerstvých 2letech jsme byli pryč na víkend, o 2 měsíce později na necelý týden. Kluk byl u babičky a zvládli jsme to všichni v pohodě. Ale už před tím jsme ho někdy dávali na noc na hlídání.

• Citovat
  • Upravit
27281
8.9.14 16:11

@patlamatlaxy
Naše mladá spí u babiček (máme dvě) pravidelně o víkendech. Vždy na jednu noc… cca od roka. Teď je jí rok a půl a za 14dní jí čeká u babičky 4dny v kuse (my jedeme s manželem na svatbu na Slovensko).
Nepochybuji ani o dítěti, ani o babičce… spíš mám obavy o mě a manžela jak to dáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
8.9.14 16:19

Malá taky byla na 2 dny v necelých 2 letech, prcek myslím ještě ne, ale hlídají je často, v pohodě by to zvládli. Mám pocit, že hůř to nesu já. Jo a babička by měla být u sebe doma, předem bych upozornila na věci, na které třeba nemyslí ohledně bezpečnosti, pokud není zvyklá mít tam děti. Naši třeba měli důležitá lejstra ve spodním šuplíku, léky taky, volně dostupné čistící prostředky… museli rychle stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
8.9.14 16:19

@patlamatlaxy nedělej z toho horor, proč by to syn a babička nedali.Moje děti bývaly i týden u babičky, pěkně si to oba užili. Babička určitě na to bude připravená a tak se bude věnovat jen synovi. Vůbec bych nad tím nepřemýšlela a klučíka babičce svěřila. Oni to zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí