Dvouletý na víkend bez rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26335
8.9.14 16:36
@patlamatlaxy píše:
no u nás to přes den vypadá asi takhle" „maminka jde dělat bobek na záchod“…„maminka se jde umýt“…

to je dobrý základ :D pak už jen „maminka jede do lázní, s babičkou si to parádně užiješ“ a těpéro, na viděnou za dva dny.

Příspěvek upraven 08.09.14 v 16:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
8.9.14 16:52

Syn byl poprvé s babičkou na noc ve 2 měsících :) nekojila jsem takže bylo fuk kdo mu ten jeden večer dá flašku. potřebovala jsem se prostě vyspat a u nás nebylo místo… no a pak už od půl roku chdil pravidelně na noc jednou týdně k babičce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.9.14 16:53

Nečetla jsem ostatní..
brzy to není - my dávali obě děti na hlídání od nějakého 10.měsíce +/-… často preferuji hlídání doma, protože jsou ve svém, ale ne vždy to jde.
Ve Vašem případě takhle napoprvé bych asi volila, aby babička hlídala u Vás, je to jednodušší a pro malého to nebude taková „zátěž“.
Jinak si ale myslím, že by zvládl i u babičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
8.9.14 16:56

Naše děti mazaly na víkend okamžitě po odstavení. Takže ještě před prvními narozeninami. Ve věku okolo 3 let už jezdily s prarodiči na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
8.9.14 16:58

Naše malá byla poprvé u babičky na noc ve 2měsících. A teď v 18měsících byla s babičkou na chatě celý týden. Zvládla to Teda lip než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
8.9.14 17:01

Já jsem ve 2 a asi třech měsících byla s babi na dovče, takže podle mě to brzy není. Doporučuji aby šla babička hlídat k vám, přece jen vlastní postýlka, hračky…

• Citovat
  • Upravit
27029
8.9.14 17:20

Tak koukám že tu budu jediná, ale pro mě to brzy je. Mám ode dneška dvouletáka a rozhodně by to nedal..i chvilka beze mě je problém:(Děsím se i já i celá rodina, jak to zvládne. Děti jsem dávala poprvé na noc k babičce až kolem 4 roku. Dřív mě to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 19:07

Sice tu bude mít všechny věci, ale: spát může s babičkou jedině v ložnici a hned jak se probudí, tak nás hledá (teď je manžel na služebce a pořád se po něm shání), mamka to tu tak dobře nezná, kde je jaký roh, jaká nástraha, neumí zapnout troubu nebo sporák, takže by nám neustále volala. Ke všemu musíme maminku nějak k nám dopravit a zase odvézt. Asi bude lepší hlídání u ní, kde to zná, je zvyklá a bude sama sebou!

• Citovat
  • Upravit
3030
8.9.14 19:19

Brzy? Nemám s tím problém a dítě má mít změny a né jen být nalepené na matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
8.9.14 19:57

Dvouletý syn, je od středy u tchýně asi 60km. Ve čtvrtek jsem byla na plánované operaci, už jsem zpátky doma, momentálně chodím o berlích. Tak jsem ráda, že je malý pryč. Jenže nám malýho měli vrátit v neděli, prý až v pondělí, teď to posunuly na úterý. Tak si dělám srandu jestli nám ho vůbec někdy vrátí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 20:05

@jenika1 no tak o tom, že by byl nalepený na matce se říct nedá, jak píšu, je hlídán babičkama, jen ne přes noc, resp. večer ho uspí, pokud jedeme do divadla, ono zatím jaksi moc příležitostí jet někam sami dva nebylo, moc starostí a povinností

• Citovat
  • Upravit
2660
8.9.14 20:17

Tak starší byl poprvé v roce a půl, do té doby jsem kojila. Hlídali ho naši, které tedy dobře znal - bydlí nedaleko a vídal je několikrát do týdne. Odjeli jsme s manželem tehdy na 6 dní a zvládli jsme to všichni skvěle. Já to brala úplně v pohodě - hodně asi ovlivní i to, že našim 100% věřím a z mnoha a mnoha kratších hlídání jsem věděla, že to dají s přehledem. Syn byl kupodivu také v pohodě, ani se po nás prý nesháněl. ;)

Mladší byl kojený jen pár měsíců - půjčila bych ho okamžitě, kdyby někdo chtěl. Klidně od 4 měsíců. Teď si to nemůžu vybavit, ale myslím, že u našich spal 1 noc asi v půl roce poprvé. A tchýně, kterou vídá opravdu málo, ho hlídala přesně na jeho 2. narozeniny u sebe na chalupě 4 noci. A to ho tam dokonce vezli autem známí - on je předtím možná viděl 1×, seděl vedle jejich o rok starší dcery a byl celou cestu prý úplně v pohodě - 2 hodiny. :-)

Starší na mě začal viset až s nástupem do školky. Jak předtím zůstal bez problémů přes noc u prarodičů, od nástupu do MŠ nic, protože řval jako tur a to samé když jsem od házela třeba večer pryč a
hlídal manžel. A trvalo to rok a kus, pak se to postupně začalo lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 20:29

Tchýni na noc jsem nechtěla dávat (a zatím nedávám) syna na noc kvůli psům! Mají dva jezevčíky, co spí v postelích a prostě jsem se bála. Občas vyjedou i na mého 11 letého nevl. syna a to jim nic nedělá.

K mé matce na noc nešel kvůli jejím problémům, které měla, nezvládla by to. Teď je na tom lépe a myslím, že jí syn na víkend jedině prospěje.

• Citovat
  • Upravit
10351
8.9.14 20:42

Proč by mělo být brzo? Opičí láska není dobrá a pro dvouleťáka fakt nemusí být matka středobodem vesmíru 24h denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
8.9.14 21:01

@zuzouš díkybihu to není náš případ, po přečtení mých příspěvků je to však jasné, ostatně te´d jsem 9 měsíců ležela v učení, psala BP, takže si mě moc neužil

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML