Příprava na rodičovství

5
8.9.14 17:53

Příprava na rodičovství

Hezký den,
chtěla bych Vás požádat, zda byste někdo z Vás doporučil nějaký zdroj informací, kde jste se připravovaly na výchovu či péči o dítě? Literatura, web či nějaký kurz?
Děkuji za každou možnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2992
8.9.14 17:56

Podle mě se žádnou literaturou nepřipravíš na to co přijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
8.9.14 17:58

@Katkaju mám dvě kamarádky. Jedna mi svým stylem výchovy byla vzorem a druhá odstrašujícím příkladem.
Péči o dítě jsem měla z kurzu, z hlídání dětí kamarádek a ze selskýho rozumu. Občas jsem teda lovila rady tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
8.9.14 18:04

Četla jsem jen brožurky co jsem dostala, když jsem byla těhotná. O kojení snad jsem rady znala nazpaměť a stejně to bylo všechno jinak. Brožurky budou fakt stačit. Nedávala bych peníze za knížky. Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85541
8.9.14 18:09

@B EL kdyz mluvis o brozurkach, tak jsem si vzpomela, ze jsem si behem studia mediciny nejake nasbirala a schovala :palec: ted je muzu po 5 letech konecne vylovit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
8.9.14 18:16

@blumen Pro mě to byl perfektní voraz do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
8.9.14 18:20

Knížky o výchově nejsou vůbec špatné a potřebovalo by je spousta rodičů, když to tak sleduju okolo sebe, jak řešíí úplně špatně jednoduché situace ;) 8)

je dobrý používat selský rozum, k tomu nějaké vlastní zkušenosti a pak to, co radí odborníci, některé tipy jsou super a člověk by na to sám těžko přišel, když zná jen to, co zažil z dětství.

Tipy na literaturu najdeš všude možně tady v diskuzích o výchově, napadá mě Respektovat a být respektován, Naomi aldort, Knížky od elaine Mazlish a Adele faber atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.9.14 18:25

Řídím se sama sebou, jak to cítím, občas skočím pro radu sem a taky používám stejný vzorec výchovy po svých rodičích. Řekla bych, že mě dobře vychovali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
8.9.14 18:57
@Katkaju píše:
Hezký den,
chtěla bych Vás požádat, zda byste někdo z Vás doporučil nějaký zdroj informací, kde jste se připravovaly na výchovu či péči o dítě? Literatura, web či nějaký kurz?
Děkuji za každou možnou odpověď.

Dostala jsem od sestry výbornou knihu Co čekat v radostném očekávání. Je tam vše dobře popsáno. Příští měsíc začnu chodit do předporodního kurzu. Čerpám i hodně informací tady na emiminu. Jsou tu zkušené matky, které nám prvorodičkám vždy poradí s odstupem a nadhledem. Je před námi mnoho neznámého a často naše plány a představy jsou jiné než skutečnost. Věřím, že hodně věcí přijde samo a instinktně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85541
8.9.14 19:18

@B EL uz jsem je nasla, vybrala jsem si opravdu ty nejlepsi :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.9.14 19:20

Brozury, cetla jsem casopis Miminko - byly tam celkem uzitecne rady a ze vsech casopisu mi pripadal nejlepsi. Ale nepripada mi, ze bych se neco zasadniho docetla. Odstrasujicich pripadu jsem videla dost a jinak pouzivam selsky rozum. U jobovek si vetsinou najdu radu tady, obvykle me to spis utesi, nez ze by to vyresilo situaci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
8.9.14 19:22

Já dostala knihu „Jak ho nezkurvit“, tak se o to snažim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.9.14 19:50

Respektovat a být respektován, Koncept kontinua…

• Citovat
  • Upravit
7009
8.9.14 20:53

@Katkaju Chodila jsem k soukromé porodní asistentce na kurz o porodu, kojení, péči… Sjížděla Emimino odshora dolů a zase nahoru, spíš jsem zjišťovala, jaký názorový proud mě oslovuje než že bych hledala přesný návod.
Nejšťastnější miminko v okolí, hodně pomohlo, pro děti starší jednoho roku Líný rodič, samozřejmě Koncept kontinua, i když s trochou nadhledu, protože je to takový manifest kontaktního rodičovství a je to hodně idealizované.
A www.kojeni.net databázi otázek a odpovědí, nebýt stonásobně omleté rady „přikládat a přikládat“, tak nekojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25240
8.9.14 21:05

Nic, na to tě nic nepřipraví… a pokud takový zdroj existuje, tak je to blbost, protože na tohle neexistuje UNIVERZÁLNÍ přiručka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí