Úřad práce a DPČ a DPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úřad práce a DPČ a DPP
Ahoj holky, mám prosím Vás prosbu, od ledna jsem na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, zatím bohužel se mi nedaří práci sehnat, do června beru podporu v nezaměstnanosti a potom bych určitě chtěla dělat aspoň nějakou brigádu, vím, že je to limitovaný, že nemůžu víc jak 4600kč hrubého, já bych stejně mohla jen ve dnech, kdy má přítel mezi směnama volno, dělá 12ctky, tak musím malou dávat a vyzvedávat ze školky hlavně já, takže těch 4600kč bych určitě ani nepřekročila, ale o co mi jde, dneska jsem byla na pracáku, zeptat se paní, jak mám potom dokládat a hlavně jak často, kolik jsem za ten měsíc odpracovala hodin a nebyla jsem moc moudrá z toho, co mi paní povídala, pochopila jsem, že(jelikož mám v plánu dělat brigádu přes pracovní agenturu)tak mám přinést nejpozději v 1.den nástupu práce od nich smlouvu nevím, co dávají jestli DPČ nebo DPP, ale jak to mám dělat potom, až půjdu na další a další brigádu? Budu moct dělat brigádu tak 1-2× za týden, to mám pokaždý jít na ÚP a doložit každou brigádu nebo mi pak agentura za měsíc vyhotoví nějaké potvrzení pro ÚP, kolik jsem si za měsíc vydělala peněz a to potom doložím na schůzce, až mě paní na pracáku zas pozve? Nějak jsem z toho nebyla moudrá, co mi paní povídala, moc Vám děkuji za ochotu a radu, jsem na ÚP poprvé, tak nechci něco pokazit, aby mě pak zbytečně nevyloučili, ale třeba se mi povede do června sehnat práci a řešit to nebudu, moc děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jenny83 Tak pokud budeš mít ty smlouvu s agenturou, tak dokládáš jen na začátku tu smlouvu a pak za každý měsíc kolik sis vydělala, zda si nepřekročila těch 4600,– Pokud bys měla jednotlivé smlouvy s více firmami, tak musíš dokládat začátek každé smlouvy a pak zas od každé firmy potvrzení o výši příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Moc ti děkuju a prosím tě to potvrzení o výši příju mi automaticky každý měsíc agentura vyhotoví nebo si o to musím sama říkat? Víš, aby neměli řeči a nechtěli mi to třeba vyhotovit, ale to asi musí, když si o to požádám, že je to pro ÚP, viď? A pak akorát stačí to povrzení doložit na ÚP v den, kdy mě pozvou na schůzku? Děkuji ti za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenny83 Automaticky ti to dělat nebudou, musíš požádat a jinak kdy se to má dokládat netuším, jestli až při schůzce nebo mají nějaký termín do kdy po konci měsíce to má být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 I tak ti moc děkuji za odpověď, do kdy to doložit se pak ještě zeptám na ÚP, až tam půjdu odnést tu smlouvu, pokud do té doby nic neseženu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojik
Já dělala přes agenturu, na úp jim stačil i vyplatní listek a ten mne přišel na email. Takže jsem si ho vytiskla a to bylo vše. Pak jsem měla překročeny limit cca 8000+stravenky tak jsem byla vyrazena z úp. Brigadka skončila a ja jsem opet na úp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tohle bych se zde chtel zeptat, jelikoz tu nekdo mate zkusenosti s DPP a UP.
Jsem na UP, zaroven na socce - hmotna nouze. Udajne mohu neco vydelat, potom se pocita napr 70% castky. Zaroven bych ale nemel vydelat vic jak 4500czk hrubeho? Pokud nechci byt vyrazen z UP?
No mel bych moznost pracovat u jedne firmy dlouhodobe. Smlouva by byla na DPP, mzda ale napsana ve smlouve pouze minimalni + potom bonusy. Celkem tam kazdy musi vydelat min 17 000kc jinak ho firma propusti.
Vyplati se pracovat na DPP, kdyz je to nad 10tisic? Mam chaos v tech danich, priznanich atd. Takze se vlastne i bojim takhle zamestnat a na HPP to casto nevyjde ![]()
Zaroven se bojim, pokud zamestnaji, potom bude firma treba nespokojena, me ta prace tak nepude jak bych cekal a propusti?
Pokud se nesezene prace, muze jit i tak clovek po skonceni DPP na UP a zadat hned na socialce? Jenze to je zas nove setreni, nove dokladani papiru, potvrzeni od majitele bytu ze?
pozn. nemam odpracovano 12mesicu, takze by mi narok na podporu nevznikl, pouze mohu mit socialni davky (hmot. nouze, doplatek na bydleni, prispevek na zivobyti - to vse mam)
moznost 2: sehnat nebo domluvit tu praci (i jinou) na 20h/tyden ci mene tj max za 4000kc, s tim ze pozdeji treba za 5 mesicu by byl mozny prechod na HPP. U toho bych tak neprisel o socialku, praci vyzkousel, firma me zkusila?
Pocitalo byse to jako dalsi zajem o praci, 70% vydelek by byl pocitan.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastne jak to firma udela? DPP je na max 300h a clovek tam je treba 3 a vice mesicu. Jenze sedi tam denne tj 40-45h/tyden jak to firma potom dela? ![]()
Docela komicke, budu chodit po meste, rikat ze mam DPP na 300h, delam 9h/den a nemam narok na dovolenou, nemocenskou a musim za kazdou cenu i lidem neco vnutit jinak mam po ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Freudstein já bych řekla, že vzhledem k tomu, že nemáš odpracováno a tudíž nárok na nic, je pro tebe přednostní odpracovat - tudíž bych se vykašlala na počítání dávek a vrhla bych se s chutí do práce. Makala bych jak barevná a snažila se co nejvíc, aby si mě tam nechali. A přitom si třeba sháněla jinou práci, abych nemusela být závislá na dávkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nevím, proč @Freudstein řeší, jak nepřijít o dávky.
Najdi si jakoukoliv práci na smlouvu, ideálně HPP, pokud je, tak aspoň DPP/DPČ.
U DPP nad 10 000,–/ měs. ti bude odvedeno sociální a zdravotní. Ale DPP je jen na 300 hodin, takže to by si ji měl na měsíc až dva.
Myslím si, že tvůj problém je to, že neznáš význam smluv. Najdi si to na netu, ale na stránkách, ne na fórech, kde to je jedna paní povídala.
A v Praze nemožnst najít jakokoliv práci/brigádu?
To buď máš moc požadavků (druh práce, odměna) nebo dělat nechceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ynax: ano jasne ze to resim, protoze ty davky alespon prijdou radne. Nemam tam problemy. Kdyz jdu do prace, tak clovek z nich paci smlouvu nejmin tejden. Tudiz tam dobu pracovat na dobry slovo. Navic ten plat i ve velmi znamich firmach neni nic moc proti tem davkam aby clovek tam denne lital. Vyplati se to pokud ziska tim prinos jako je praxe a ma tam slusne podminky tj to je napr ta dovolena, nemocenska a pod.
U DPP vlastne ctu ze to ani se nepocita na duchod, to je sranda, takze nekdo bude makat 5 let na DPP jak barevnej a potom mu reknou ze neni z ceho vypocitat duchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvidavajanca: Prave nevim jak to delaj ale je rada zamestnancu co pracuje prave vic nez tech 300h. Daj smlouvu ale to prichozeni 9h/den prece udelas hned. Mno a co mi bylo receno, tak bych to mel min pres leto to jest urco 3 mesice. To je vic jak 300h jako nic.
Ano ani delat nechci mas pravdu, za tech podminek, kdy delaj ze zamestnancu sasky, casto ty podminky jako pokuty, nemoznost na zachod, pres casy neplaceny a pod.
Vazne ja ty lidi co nutne do te prace chodi lituju, nejradsi bych je vsechny poslal na socku. I ty pohovory to je nekdy ceremonial, treba takove ty assessement centra (delaj z lidi sasky).
Plus jeste ta predstava cely dny v praci, nemoc dovolou mit, nemoc nic vyridit je hrozna.Tomu jestli nekdo fandi, bud uz ma hlavu mimo z toho statu a systemu a nebo nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Freudstein Jak tady čtu Vaše příspěvky, tak Vám bude práce zřejmě hodně smrdět.
Chodit denně do práce se Vám nechce, zřejmě je ta Vaše lachtaní nemoc již v pokročilém stádiu a zvládnete tak max. 1× za měsíc dojít pro dávky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka
Tak nějak taky cítím, že @Freudstein prostě dělat nechce. Opět se tu ukazuje, že systém dávek je špatný. ![]()
A nemáš-li praxi, buď rád za jakoukoliv praci. S nějakou praxí už se hledá lépe.
Jinak třeba ve Slatině je spousta výrobních podniků, kde stále někoho hledení. I na HPP nebo DPP s přestupem na HPP.
Další podobné podniky jsou v okolí Brna, mnohdy je doprava z Brna zdarma zajištěna.
Jenže ano, budeš muset něco dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sojkka: nekdo zavidi ![]()
zvidavajanca: praxi mam ale neni to jen tak, staci vodbocka na jinou kolej a je to problem
Vyrobni podnik to tezko u cloveka s jistou nemoci
Delal jsem kdysi ve 3-4 zavodech, normy jsem nedokazal stihnout i bez pauzy na obed = propusteni do mesice ![]()
A tady ti to pisou, to by byl ideal…
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit