Úřad práce, nebo OSVČ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Úplně odbočím. Měla jsi smlouvu na dobu určitou? Jinak by Ti museli držet místo, i když jsi šla z jedné rodičovské na druhou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, že na dobu určitou a ta mi uplynula už při mateřské s první holkou.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, no udělej si jednoduchej výpočet - pracák znamená 2,5 příjem, OSVČ znamená začít platit miminální zálohy (sociální 1.836,– bez nemocenského a zdravotní 1.697,–)- tzn 3.533 výdej. Záleží na tom jak budeš mít smlovu na obch. zástupce postavenou - jestli pojedeš jen na provize nebo budeš mít i nějaký malý pevný základ (který by ti třeba zaplatil aspoň tyhle odvody).
Netuším taky kde bydlíš a jak by bylo obtížné najít práci třeba na kratší úvazek (zaměstnanecký poměr), i když taková práce se asi hledá špatně všude.
Takže pokud zvládnete to, že vám měsíčně v rozpočtu bude chybět asi 6 tis (nebude příjem 2,5 a bude navíc výdaj 3,5), tak to jdi zkusit. A stanov si nějakou hranici, třeba půl roku, že když se to do tý doby nerozjede, tak půjdeš dělat něco jiného, nebo pozastavíš živnost a půjdeš na pracák. U obchodní činnosti vždycky chvíli trvá než zjistíš jak na to, než budeš umět prodávat a získáš nějaké klienty, takže to může chvíli trvat. Na druhou stranu máš časovou volnost a vždycky se i při tom můžeš rozhlížet po jiném zaměstnání a chodit na pohovory.
Pak už je to jen o nátuře, já bych třeba obchod dělat nemohla, protože na to nemám povahu.
Takže prober pro a proti a držím palce ať se rozhodneš dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud máš žaludek na to přemlouvat lidi a dost známých na rozjezd, tak do toho jdi. Jen, ty se budeš snažit, aby oni uzavřeli, takže co se týče času, tak se budeš muset potřídit zájemcům a ne oni tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Něco našetřeno mám, takže hlady by jsme určitě neumřeli, mám ještě rozjednaný úklid rodinn.domu,to bych měla jen jako brigádku n pár hodin o víkendu. Jinak Oter nikoho přemlouvat nebudu, lidi si volají sami, ani nebudu pojišťovák, abych nikomu klepala na dveře, ale to je jedno, mě se jen nechce na ÚP, když vidím mé kamarádky, taky maminy, jsou tam třeba už dva roky, peníze žádné, nikdo jim práci neshání, úřednice nepříjemné, tak si říkám, co to nezkusit, po půl roce bych v tom při nejhorším sekla a hledala něco jiného, ale aspoň už bych měla nějaký záznam v životopise, minimálně snaha se cení, oni ti zaměstnavatelé taky na ty z pracáku občas koukají, jak na socky, je to hrůza ta dnešní doba. Chtěla bych se narodit jako muž. ![]()
- Citovat
- Upravit
Říkám, jestli na to máš, jdi do toho. Já mluvím jen ze své zkušenosti - dělala jsem finančního poradce, koordinátora půjček a pak i odlužování, takže proto jsem reagovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nevíte, jak by to bylo, kdybych to tedy zkusila, po půl roce zjistila, že na to nemám nebo že mi to málo vydělává a šla se přihlásit na ÚP, tk z čeho by mi pak počítali tu podporu, jestli bych vůbec na nějakou měla nárok.
- Citovat
- Upravit
Popravde tusim o jakou spolecnost jde. A nesla bych do toho. Delala to kamaradka a nevyplati se to.Ani kdyz by jsi byla pro zdravotni pojistovnu hlasena jako osoba pecujici o dite do 7 v tvem pripade do 15let ale nesmelo by dite navstevovat skolku dyl jak 4 hodiny denne. pokud nejsi na rd tak se to nevyplati…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem si taky říkala, že kdybych to věděla už dříve, začala bych při RD a rozjela si to, ale bohužel mi za 3 týdny končí. A to jde, být OSVČ a být přihlášená na zdrav. pojišťovně? A jaké podmínky musím splnit, aby mě takhle přihlásili, krom těch dětí ve školce, třeba, že mám malé výdělky?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To jsem si taky říkala, že kdybych to věděla už dříve, začala bych při RD a rozjela si to, ale bohužel mi za 3 týdny končí. A to jde, být OSVČ a být přihlášená na zdrav. pojišťovně? A jaké podmínky musím splnit, aby mě takhle přihlásili, krom těch dětí ve školce, třeba, že mám malé výdělky?
Ne nahlasis jako osoba pecujici a hotovo........tak je dulezite to ze pecujes o deti do 15let…-
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jinak tam opravdu nic nerozjizdis.Vsak mas jeste mesic tak to zkus ale necekej velke vydelky…a pokud tak by ses musela hodne otacet…a mit hodne klientu ale opravdu hodne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže je nebude zajímat, že jsem OSVČ a nebudou mě hnát na pracák nebo tak? V tomhle se teda nevyznám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže je nebude zajímat, že jsem OSVČ a nebudou mě hnát na pracák nebo tak? V tomhle se teda nevyznám.
ne.Zkus pohledat vim ze jsem resila neco podobneho a bylo mi napsano ze to jde udelat i takhle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy, potřebuji poradit, mám teď takové dilema, končím druhou rodičovskou dovolenou s mladší dcerou a vzhledem k tomu, že jsem šla z rodičovské na 2 rodičovskou, tak už mi v práci místo nedrží. Dostala jsem teď nabídku dělat u jedné nebankovní společnosti ( nechci říkat jakou, aby se diskuze nezvrtla někam jinam) obchod. zástupce, byla by to práce samozřejmě na ŽL a byla bych placena z provizí, tak teď řeším, jestli to risknout a zkusit to-mám strach, abych nevydělávala jen na zdrav. a socku a nebo jít na úřad práce, kde teda budu mít těch 5 měsíců cca 2,5 tis. Manžel mě v té práci podporuje, protože mám v životopise 7 letou pauzu, kdy jsem byla s dětmi doma, navíc si práci budu moci organizovat sama, což já potřebuji, protože mám 0 hlídání a co se týče vyzvedávání dětí, prázdniny atd.-to je vše na mě.