Úřad práce - problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.8.18 14:35

Úřad práce - problém

Ahoj holky, mám takový menší problém a nevím si rady.
Asi měsíc jsem evidovaná na úřadu práce, protože jsme se s přítelem stěhovali do Prahy.
Sehnala jsem si práci a řekla paní úřednici že do 6. srpna ji pošlu pracovní smlouvu, jenže pan šéf z práce by mi dal smlouvu až tak za měsíc a jednal se mnou neskutečně hrozným přístupem, tak jsem se na to vykašlala a odešla.
Dnes jsem byla na pohovoru a paní mi řekla že musím podstoupit ještě v úterý 7/8 jeden pohovor a pak už budu zaměstnaná, protože o mě mají velký zájem.
Na pracáku jsem evidovaná v Krkonoších kde mám trvalé bydliště a tam se jen tak z Prahy nedostanu. Takže si nevím rady jestli paní úřednici zavolat, a budu u ní za blázna a vyhodí mě z pracáku, opravdu si nevím rady jak to udělat, paní z úřadu práce není moc příjemná a chápavá., takže pochybuji že pochopí můj problém. Bude mít řeči že jsem jí řekla že smlouvu jí do 6tého pošlu atd atd, ale bohužel situace se změnila. :think: :think:
Děkuji vám za zprávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
3.8.18 14:39

No tak se situace změnila, to se stává. Zvedni telefon, řekni, jak to je a zkus POPROSIT, jestli bys nemohla docházet na úřad do Prahy, než si práci najdeš.

• Citovat
  • Upravit
9880
3.8.18 14:41

Já bych řekla, že závazné- na vyhození, jsou jenom návštěvy.. Jako to, běžně se stává, že třeba zaměstnavatel něco slíbí a nebo posune.. Mě se to stalo snad 3 krát, že jsem někde byla poslaná, tak mi řekli, že za týden zavolají a , dali mi papír, že jsme tam byla, smlouvu, že donesu od 1 v měsíci, já to tam řekla, ona zapsala a pak mi volali, že bohužel..
nebo známá měla slíbenou práci ve školce, už měla podepsat smlouvu jakoby v pondělí a v pátek ji volali, že nech s enezlobí, že bohužel, zvali někoho jiného. Na up už to měli nahlášené a zapsané v papíře..
Prostě se stane.. Pokud tam někde opravdu! nastoupíš, tak bych zavolala na UP a prostě jim řekla, kde to je- klidně si můžou sami tam zavolat a že k tomu datumu ti napíší smlouvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.8.18 14:41

Normálně jí řekni, že tě chtěli zaměstnat na černo, tak jsi okamžitě odešla a od příštího týdne máš rozjednanou další práci. Co by jsi jí chtěla říct jinýho?

• Citovat
  • Upravit
19388
3.8.18 14:44

@barborahavlova115 nebuď jak malá. Zvedni telefon a vysvětli, tě dělali problémy se smlouvou. Fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.18 14:45

Máte pravdu, já s pracákem moc zkušeností nemam ale ta paní je tam opravdu nepříjemná.
Je pravda že ten šéf byl neskutečný zloděj a lhář, hned jsem odešla.
Já jí brnknu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.18 14:48

Ono když jednáte s někým fakt nepříjemným a hrubým, tak to už vůbec není přijemné pro vás. Tak bych byla ráda aby jste se zdržela komentářů že jsem jak malá, prosila jsem pouze o radu co by jste dělaly na mém místě, protože jsem se bála aby mě nevyhodila.
Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
3.8.18 15:05

Na nějaké její řeči se vykašli, řekni jí, že pán chtěl, abys pracovala bez smlouvy, což si odmítla. Vyhodit tě kvůli tomu z pracáku nemůže, ale na domluvenou schůzku se dostavit musíš. Buď příjemná a milá a pokud na tebe bude hnusná, tak jí řekni, že se teda radši domluvíš s jejím nadřízeným. Ona je tam kvůli tobě, ne ty kvůli ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
3.8.18 15:22

Hele, báby z pracáku měj víš kde. Já byla na pracáku jednou a stačilo mi to do konce života. Po měsíci se zeptala: „A vy ještě nemáte práci?“ A já, že bohužel. A ona:„A hledáte vůbec něco???“ No já myslela že mě trefí, přitom od šestnácti chodím na brigády, po škole jsem si našla práci hned, v zaměstnání si na mě nikdy nestěžovali, v současné práci budu dva a půl roku, na svoje náklady mám udělané dva kurzy a dodělávám si VŠ, takže žádný lempl. Podle mě mají v popisu práce chovat se jako diliny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
3.8.18 15:39

Je fakt takový problém zavolat přímo na ÚP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.8.18 16:14
@barborahavlova115 píše:
Ahoj holky, mám takový menší problém a nevím si rady.
Asi měsíc jsem evidovaná na úřadu práce, protože jsme se s přítelem stěhovali do Prahy.
Sehnala jsem si práci a řekla paní úřednici že do 6. srpna ji pošlu pracovní smlouvu, jenže pan šéf z práce by mi dal smlouvu až tak za měsíc a jednal se mnou neskutečně hrozným přístupem, tak jsem se na to vykašlala a odešla.
Dnes jsem byla na pohovoru a paní mi řekla že musím podstoupit ještě v úterý 7/8 jeden pohovor a pak už budu zaměstnaná, protože o mě mají velký zájem.
Na pracáku jsem evidovaná v Krkonoších kde mám trvalé bydliště a tam se jen tak z Prahy nedostanu. Takže si nevím rady jestli paní úřednici zavolat, a budu u ní za blázna a vyhodí mě z pracáku, opravdu si nevím rady jak to udělat, paní z úřadu práce není moc příjemná a chápavá., takže pochybuji že pochopí můj problém. Bude mít řeči že jsem jí řekla že smlouvu jí do 6tého pošlu atd atd, ale bohužel situace se změnila. :think: :think:
Děkuji vám za zprávy

https://www.socialnidialog.cz/…aleho-bydlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4192
3.8.18 16:27

@barborahavlova115 Na pracáku normální pracovnice vědí, že zaměstnavatelé jsou různí a ne vše vždycky klapne. Takže pokud jsi neměla na toto místo nastupovat přes doporučenku, ale ze své iniciativy, vyhodit tě určitě nemůže.
Závazný je ovšem termín schůzky na ÚP, na kterou se musíš dostavit (omluvou jsou pouze vážné důvody - lékař, pohovor - ty se musí doložit).
Takže napiš třeba e-mail, když s ní nechceš jednat po telefonu, a napiš, že pracovní poměr nevyšel kvůli jednání ze strany zaměstnavatele a že jdeš na další pohovor příští týden.

A že pokud nevyjde ani tento pohovor, dostavíš se na další termín na ÚP (ten asi stanovený máš) a budeš vzhledem ke změně bydliště žádat o převod na jinou pobočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.8.18 16:31

Zavolejte jí a vysvětlete situaci. Nic se neděje, navíc aktivně práci sháníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.8.18 18:11

@barborahavlova115 Když jsem já veden na ÚP, tak jeden inzerent nabídky zaměstnání mi rovnou řekl, že si jen dělá průzkum pracovního trhu a druhý mi opakovaně říkal, „zeptejte se za 14 dní“. Bylo to frustrující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.8.18 22:21

Pokud jsi nezmeškala termín nebo neodmítla doporučené zaměstnání, tak se nic neděje. Na další schůzce řekneš, že to neklaplo a jledáš dál. Jinak o převod na jiný UP musíš požádat osobně v Krkonoších, po telefonu to fakt nejde. Bože kdo to sem píše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat