Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem tedy u VOZP, ale hlasim zmeny pres e-mail (lze i poštou či osobně samožřejmě). Stahnu si prislusny formular, vyplnim, nascenuji a zaslu na prislusnou pobocku. Cekam na potvrzeni z jejich strany, ze zadost prijali.
VZP ma podminky zde - https://www.vzp.cz/…i-pojistovne
VZP je jediná pojišťovna, kam zařazení do evidence na úřadu práce oni sami z ÚP zasílají.
Takže nemusíš ohlašovat nic. Do 30ti dnů to ohlásí pracák sám.
@Ketris To teda je pravda, já byla na pracáku se nahlásit minulou středu, ptala jsem se na to a tohle mi řekli ![]()
@Blackyyy Já byla taky a jasně je tam napsáno - UPOZORNĚNÍ - Občan je povinen ohlásit příšlušné zdravotní pojišťovně začátek a ukončení evidence na ÚP
@Ketris Třeba se to týká ostatních pojišťoven, protože mě pracovnice u které jsem byla říkala, že jediné VZP to ohlásí sami. Tak pochybuju, že by mi kecala.
@Blackyyy Velice záleží na úřednici, u nás si to musí každý nahlásit sám, řekne dojděte si na VZP a má o práci míň…
Na úřednici to určitě nezáleží, nic takového v popisu práce nemají, je to povinnost každého uchazeče nahlásit si na pojišťovně změnu.
Zdravím,
chci se zeptat, když jsem se šla 2.9.2017 příhlasit na ÚP, tak ještě poté musím na VZP, ale je jedno kam na VZP půjdu a nebo musím přímo v tom okrese/městě?