Úraz a socialka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
23.1.22 19:03

@Iv2427 Tak bez předání zdravotní pojišťovně by nedostali tu vaši návštěvu zaplacenou.
Ale volat tam ještě jednou v nedeli vecer, to fakt považují už za haluz.
Pokud máš svědomí čisté, tak čeho se bojis? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.1.22 19:04

@Iv2427 tak jasně, že musí na pojišťovnu ten úraz nahlásit, někdo jim to ošetření musí zaplatit. A jinak jo, když řekneš do telefonu na pohotovost, poradí to, abyste přijeli. Nemůžou si dovolit ti říct, ať to neřešíš, i když se jedná o banalitu. Jen by ses to měla jako máma naučit rozlišovat, jinak se za půl roku zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.22 19:07
@Svistice píše:
@Iv2427 Tak bez předání zdravotní pojišťovně by nedostali tu vaši návštěvu zaplacenou.
Ale volat tam ještě jednou v nedeli vecer, to fakt považují už za haluz.
Pokud máš svědomí čisté, tak čeho se bojis? :nevim:

Já se nebojím, zkontrolovat si nás mohou přijít kdykoliv. Syn má naprosto všechno a věnujeme se mu. Jen mi tento postup přišel zvláštní, tak jsem se na to zeptala. Myslela jsem, že tento portál je k tomu určený. :palec: Zřejmě asi spíše došlo k záměně pojmu socialka a pojišťovna. Nejde o to, že by to nebylo zaplaceno. Vyšetření tam samozřejmě posílají, ale posílají i ohlášení o úrazu a to jsem třeba nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.22 19:09
@Aduš8 píše:
@Iv2427 tak jasně, že musí na pojišťovnu ten úraz nahlásit, někdo jim to ošetření musí zaplatit. A jinak jo, když řekneš do telefonu na pohotovost, poradí to, abyste přijeli. Nemůžou si dovolit ti říct, ať to neřešíš, i když se jedná o banalitu. Jen by ses to měla jako máma naučit rozlišovat, jinak se za půl roku zblázníš.

Tak jasně, je to naše první dítě, tak si myslím, ze je lepší tam jednou zajet než to podcenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8777
23.1.22 19:09

Mne to přijde celý nějaký divný. Pominu to, že bylo nejspíš úplně zbytečný někam volat a jezdit..tak to, že to hlásí na pojišťovnu, většinou lidem nerikaj, i to je snad jasný, to dělají vždy.. musí. Že ti předtím řekli, že to budou hlásit hlásit socialku a teď to zamluvil, že říkali pojišťovnu… No bud se paní na telefonu nechtelo dohledávat info, tak tě zaplacla nějakou všeobecnou odpovědí, anebo ti nechtěli říct pravý důvod, proč to chtěli hlásit. Pád mimina z kolinek důvod fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.22 19:20
@Midaku píše:
Mne to přijde celý nějaký divný. Pominu to, že bylo nejspíš úplně zbytečný někam volat a jezdit..tak to, že to hlásí na pojišťovnu, většinou lidem nerikaj, i to je snad jasný, to dělají vždy.. musí. Že ti předtím řekli, že to budou hlásit hlásit socialku a teď to zamluvil, že říkali pojišťovnu… No bud se paní na telefonu nechtelo dohledávat info, tak tě zaplacla nějakou všeobecnou odpovědí, anebo ti nechtěli říct pravý důvod, proč to chtěli hlásit. Pád mimina z kolinek důvod fakt není.

Taky to prave nechápu. Asi to jen moc řeším, ale jen mě to zarazilo, ze proste tento postup neznám. Mám první dítě, tak jsem v tomhle holt nováček. Co jsem tady četla, tak si z padu na hlavu nikdo nic moc nedělá. Nechali jsme syna pro jistotu zkontrolovat, nic víc se nestalo. Jen jsem se ptala, zda s tím má někdo zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
23.1.22 19:25

To sem neslyšela, že by se to muselo hlásit na sociálku. Leda by se na vás Dr něco nezdálo už od pohledu :nevim: já skončila se synem na pohotovosti 2× v jednom týdnu a nikdo nikam nic nehlásil a nic se neřešilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.22 19:27
@Kriss Tina píše:
To sem neslyšela, že by se to muselo hlásit na sociálku. Leda by se na vás Dr něco nezdálo už od pohledu :nevim: já skončila se synem na pohotovosti 2× v jednom týdnu a nikdo nikam nic nehlásil a nic se neřešilo :think:

To vůbec ne, nic takového nerikala, ještě říkala, ze je dobře, ze jsme přijeli a byla úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
23.1.22 19:28
@Iv2427 píše:
To vůbec ne, nic takového nerikala, ještě říkala, ze je dobře, ze jsme přijeli a byla úplně v pohodě.

Tak bych to neřešila, kdyby měla sociálka řešit každého, kdo si zajde s dítětem na pohotovost, tak nedělají nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.22 19:31
@Kriss Tina píše:
Tak bych to neřešila, kdyby měla sociálka řešit každého, kdo si zajde s dítětem na pohotovost, tak nedělají nic jiného.

Díky, už nebudu. Rozhodne si myslím, ze kdyby se doktorce něco nezdálo, tak na nás není příjemná a nevtipkuje s námi a určitě by se doptávala dále. Jen mě to proste zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8777
23.1.22 19:38

@Iv2427 no fakt asi dvě možnosti…buď se doktor prerekl a myslel pojišťovnu. Pak nechápu, proč vám to oznamoval, když to se dělá vždy automaticky…anebo myslel fakt socialku, necocse mu asi nezdálo, těžko říct, co. Pokud je u vás vše ok, tak to neřeš, přijdou, podívají se, že je vše ok, a odejdou. Ono je lepší, když takhle k někomu vlezpu zbytečně, než kdyby nepomohli někomu, kdo to potřebuje. Třeba to byl jen aktivní doktor nebo měl zrovna čerstvou špatnou zkušenost, nikdy nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.1.22 19:44
@Midaku píše:
@Iv2427 no fakt asi dvě možnosti…buď se doktor prerekl a myslel pojišťovnu. Pak nechápu, proč vám to oznamoval, když to se dělá vždy automaticky…anebo myslel fakt socialku, necocse mu asi nezdálo, těžko říct, co. Pokud je u vás vše ok, tak to neřeš, přijdou, podívají se, že je vše ok, a odejdou. Ono je lepší, když takhle k někomu vlezpu zbytečně, než kdyby nepomohli někomu, kdo to potřebuje. Třeba to byl jen aktivní doktor nebo měl zrovna čerstvou špatnou zkušenost, nikdy nevíš…

Jako ona už i ta doktorka říkala, ze je to běžný postup a není to, ze by nás někam hlásila. Jen mě to jako dost vyděsilo. ;) Snad si ale opravdu jen spletla pojem, protože sestřička si nás hned pamatovala a říkala, ze se jedna o pojišťovnu a ne o socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.1.22 19:47

@Iv2427 čéče,ve 4 měsících nejstaršímu sletěl malý z gauče, byli jsme taky ve špitále, páč měl sedřené čelo-vzal to o stěnu, a žádná sociálka ani nic neříkali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
23.1.22 19:47

TAk třeba u půlročních dítek nepředpokládají, že si může narazit hlavu při lezení. Tak jsou obezřetní. I když můj syn v 6 měsících lezl, v sedmi si začal stoupat a padal dozadu na hlavu pořád. Ale na pohotovost jsme tedy nejezdili. Až když si rozsekl hlavu o stůl v roce, tak to jsme tedy jeli, ale to už nikdo neřešil, udělali mu jeden steh a jelo se domů. Ale u ročníko kluka se už asi tak nějak předpokládá, že už běhá a může narazit. I když jsme se snažili zabránit úrazu, venku u stolu, který měl ve výšce očí, jsme zabrousili rohy. No, on si tu hlavu rozsekl o stolek v obýváku, který mu byl do pasu :mrgreen: Pak půl rok nato na sebe strhl botník, tak se na pohotovosti zeptali, jestli už jsme tam byli a co měl za úraz, no mladej už tam řádil, jak bolavá noha, tak to dál taky nikdo neřešil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
23.1.22 20:00
@Iv2427 píše:
Já se nebojím, zkontrolovat si nás mohou přijít kdykoliv. Syn má naprosto všechno a věnujeme se mu. Jen mi tento postup přišel zvláštní, tak jsem se na to zeptala. Myslela jsem, že tento portál je k tomu určený. :palec: Zřejmě asi spíše došlo k záměně pojmu socialka a pojišťovna. Nejde o to, že by to nebylo zaplaceno. Vyšetření tam samozřejmě posílají, ale posílají i ohlášení o úrazu a to jsem třeba nevěděla.

Kdyby ses toho nebala, tak nezakládás diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí