Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn spadl před více jak 14ti dny na kole tak nešťastně, že si pohmoždil penis. Byly jsme na chirurgii kde ho vyšetřili, zkontrolovali močovou trubici i vše ostatní. Jak se mu to hojilo a mizel otok zjistili jsme, že nejde přetáhnout předkožka (dříve bez problémů). Dnes už na penisu není nic vidět, přetáhnout nejde. Byly jsme na chirurgii, a tam říkali, že se to po úrazu může stát, a že jedině obřízka a hned termín. Je to opravdu jediná možnost?
Zkuste ještě jiného odborníka a jeho názor. Klidně i třetího. Pokud se 3× shodnou asi jiná cesta není.
Jestli je to jediná možnost to netuším
ale já osobně bych zkusila konzultaci s dalším odborníkem zda to vidí stejně. Podle toho bych se rozhodla.
Pár týdnů po jakémkoliv úrazu mi přijde brzo hodnotit celkový výsledek hojení. Před jakýmkoliv zákrokem bych počkal aspoň 3 měsíce.
@maxadel píše:
Jestli je to jediná možnost to netušímale já osobně bych zkusila konzultaci s dalším odborníkem zda to vidí stejně. Podle toho bych se rozhodla.
Koukali na něj celkem dva doktoři. Sice v jedné nemocnici, ale oba dva se shodli, že když je to po úrazu tak se s tím nic jiného dělat nedá.
Jedna nemocnice = jeden doktor.
Stále platí co jsem napsala. Chirurgické zákroy jsou pro mě až poslední možnost, po vyčerpání jiných méně invazivních léčeb. (nejdená se o život ohrožující situace)
Ja bych teda pockala, pripadne se zeptala, zda tomu nejde pomoci treba tou kortikoidovou mastickou, masazi nejakym olejickem atd. Jestli se to bude resit ted nebo za rok mi prijde uz fuk a ten stav nyni nemusi byt finalni.
@Darulka píše:
Syn spadl před více jak 14ti dny na kole tak nešťastně, že si pohmoždil penis. Byly jsme na chirurgii kde ho vyšetřili, zkontrolovali močovou trubici i vše ostatní. Jak se mu to hojilo a mizel otok zjistili jsme, že nejde přetáhnout předkožka (dříve bez problémů). Dnes už na penisu není nic vidět, přetáhnout nejde. Byly jsme na chirurgii, a tam říkali, že se to po úrazu může stát, a že jedině obřízka a hned termín. Je to opravdu jediná možnost?
radím zkontaktovat androloga…nejprve zavolat, jestli by vzal dítě…
@Serehe píše:
radím zkontaktovat androloga…nejprve zavolat, jestli by vzal dítě…
Jsem si musela vyhledat co to je. Myslíš, že to patří do jeho oboru?
@Darulka píše:
Jsem si musela vyhledat co to je. Myslíš, že to patří do jeho oboru?
mno, za zeptání nic nedáš a minimálně ti poradí na koho se obrátit…
@Darulka píše:
Koukali na něj celkem dva doktoři. Sice v jedné nemocnici, ale oba dva se shodli, že když je to po úrazu tak se s tím nic jiného dělat nedá.
Já nějak nechápu co se mu teda vlastně stalo, jako že se úrazem zúžila předkožka nebo se znovu přilepila nebo se změnila velikost žaludu..? Vysvětlili vám to nějak, proč teda vlastně když to šlo, tak to teď nejde?
jinak souhlasím s tím, že názory 2 lidí z jedné nemocnice je většinou jako jeden názor.
@maxadel píše:
Já nějak nechápu co se mu teda vlastně stalo, jako že se úrazem zúžila předkožka nebo se znovu přilepila nebo se změnila velikost žaludu..? Vysvětlili vám to nějak, proč teda vlastně když to šlo, tak to teď nejde?
jinak souhlasím s tím, že názory 2 lidí z jedné nemocnice je většinou jako jeden názor.
Zhmoždil si penis o tyč kola (přimáčkl ho při pádu asi mezi stydkou kost a tyčku). Měl skoro celý penis modrý a oteklý. Doktor říkal, že se to stává, jak se ta předkožka zhmoždí tak jak se hojí tak se stáhne a ztratí pružnost. Já to taky moc nechápu, proč by po vstřebání modřiny by to nemělo být stejné jako předtím.
@Darulka mě se teda těch 14 dní na zhojení zdá taky málo. Dala bych tomu čas, šmiknout se to může i za pár měsíců. A zkusila bych ještě někoho jestli něco neporadí. A případně mazat a zkoušet přetahovat, tím se nic nezkazí.
Ona ta obřízka také není konec světa
ale snad se ta ztracená pružnost ještě nějak vrátí.
Jenže, když mu udělají obřízku radikální, tak přijde o 70% svých erotogenních zakončení, a některým potom nadměrně zkeratinizuje žalud a pak nemohou dosáhnout orgasmu. Teď mi zrovna psal maily jeden takto postižený 28 letý muž, který nemůže dosáhnout orgasmu kvůli radikální obřízce, kterou mu udělali, když mu bylo 9 let z důvodu zúžené předkožky. U některých se to dá zvrátit nošením předkožkové protézy SenSlip, napsal mi, že to vyzkouší. Někteří doktoři velice rádi obřezávají, někteří z toho důvodu, že patří ke zvláštnímu živočišnému druhu hraboš bodový, avšak až 95% všech obřízek z údajných zdravotních důvodů je zcela zbytečných.
Nejnovější verze předkožkové protézy SenSlip byla vyrobena pro muže, kteří mají nedostatek citlivosti penisu kvůli obřízce. Absence předkožky s níž jste se narodili a tím vzniklé chybění vysoce specializované tkáně, která byla odstraněna obřízkou, může vést k tomu, že je penis o 75% méně citlivý, než kdyby byl ponechán beze změny