Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nie je to dobrý chlap. Dobrý chlap by bol, keby sa k tebe správal slušne. Za mňa je kazový a taký tovar sa reklamuje a vymieňa za nepoškodený ![]()
Teď tě " jenom" uráží, jinak je starostlivý a dobrý chlap - to jsi napsala ty. Až tě bude mít jistou (svatba, dítě), bude tě nejen urážet, ale už se ani nebude starat o tvé potřeby a ukáže svoji pravou stránku… Můžeš ho omlouvat tím, že je to chlap a chlapi nejsou tak empatičtí a spousta věcí jim nedochází a berou to jinak a bla bla bla… Ale tady bych si dala otázku, jestli se s někým takovým chci trápit. A ne, měřítkem by pro mě nebylo to, že mojí bývalí byli ještě horší než on. Naopak bych se vybičovala tím, že bych si řekla, že si zasloužím ještě někoho lepšího a že si na něho počkám.
@Anonymní píše: Více
Je vidět, že to máš v hlavě hodně pomotane, jelikož jinak není možný napsat o chlapovi, co tě uráží, že je to dobrý chlap. To prostě v žádném případě není!! A že sis předtím byla schopna vybrat ještě větší hovada, tak na tom nic nemění.
@Cenarius píše: Více
Přesně tak, uráží ji až na půdu ale je to dobrý chlap
zakl má sebevědomí hooodně nízko
Tak mu řekni: „buď rád, že máš mě, tebe by stejně žádná hezčí nechtěla“
nechápu, že se s takovým primitivem chodíš
Dobrý chlap? Starostlivý? Zajímá se o tebe?
A pak ti řekne něco hnusného, co tě zraní. Ubližuje ti, je sprostý… Nechápu tvůj pojem „dobrý chlap“.
Každopádně - řekla jsi mu, jak ti jeho slova ubližují? Proč si to necháš líbit?
A ty si to necháš líbit, skloníš hlavu, sklopíš, oči a po tajnu si popláčeš a nic mu na to neřekneš?
Dělal to vždycky?
Jestli je tlustej a nevzhlednej, tak má mindrak a doufá, že když tobě sebere sebevědomí, že jeho bude vyšší, nebo, že mu neutečeš, protože už budeš věřit, že by tě nikdo nechtěl.
Vracej mu to. Že je tlustej, hnusnej, hloupej, že by ho nikdo nechtěl, jak se bude tvářit.
No ale teda při představě, že se vzájemně ponižujete, mi to přijde jako parodie na vztah.
Z jakého důvodu bys je měla přehlížet? Proč se na to vlastně ptáš? Jedním uchem tam, druhým ven? To ti přijde v pořádku? Dochází ti, že si na tobě zvyšuje svoje ubohý sebevědomí? Tohle není partner ale deb@L.
@Zeoli píše: Více
Docela mě pobavila představa, jak na sebe budou štěkat a vyčítat si nedokonalosti ![]()
Mám v rodině podobný případ. Takové chování vykazují zakomplexovaní ubožáci, kteří si potřebují honit svoje ego na partnerce. Bič a pryč.
@arinecka píše: Více
Mně na tom nic k pobavení nepřijde. Je to hrozný, ale bránit se musí, nemůže si to nechat líbit. No a pak by se na to měli vykašlat a jít od sebe.
Tak jasně, už jen ta otázka, jestli to má trpět je špatně. Bránit se musí, ale nesnižovat se na jeho úrovenˇ. Tady bude nejlepší rozchod.
No to bude pak krásný vztah - navzájem se budou urážet jak je ten druhý nedokonalý. Raději bych byla sama než mít takový “vztah”
@Lorre ak to znamená dieťa, tak neplánujeme