Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky holky,mám takový dotázek.Jsem docela vystrašená. Jedná se o to že jsem těhotná,to samozřejmě jsme rádi a já šťastná,ale k věci. Poslední MS jsem měla 4.1.2010 v únoru jsem to už nedostala,tak jsem šla k doktorovi ale na UTZ nic neviděl,další den jsem si tedy udělala těhu test a vyšly ohromný dálnice snad do vteřinky,měla jsem přijít od UTZ za 14dní,což bylo včera,samozřejmě už tam byla vidět malá fazolička,ale doktor mě docela vylekal,protože říkal že mám raději přijít za 10dní znovu,že je opravdu ten zárodek strašně malinkatý.Nevim co si o tom mám myslet,řekl mi že podle včerejšího UTZ jsem asi ve 4tt a to mi přijde docela málo co myslíte?Protože po MS bych teď měla být asi v 7tt teda jestli to dobře počítám. prosím máte s tím některá zkušenost? Jsem totiž po dvouch potracích( ZP a samovolný) tak se bojim té první varianty. Jinak nešpiním,nic mi není,jen prsa mě bolí.Beru i utrogestan na udržení pro jistotu. Děkuju moc holky za radu.Verča
![]()
ahoj,
nemusí to vůbec nic znamenat. K oplodnění a uhnízdění vajíčka mohlo dojít později. Já jsem nyní ve 26tt dle UTZ, dle MS bych měla být už v 28tt. Takže mám 14denní odchylku, doktor se nad tím ani nepozastavil ![]()
Držím pěsti, aby to dobře dopadlo. ![]()
Jo, to odpovida, kdyz jsi pred 14ti dny nemela nic, tak to byl maximalne tak 5TT, v 6 TT uz byva dutinka - neni prece mozny cekat, ze kdyz tam jednou nemas nic, ze za 14 dni tam bude tricentimetrovy embryo. Normalne jsi mela ovulaci pozdeji.
Měla jsem to skoro stejné.V červenci 09 jsem očekávala MS a také přišlo,ale jen jeden den a to jen špinění,tak jsem počkala asi 5dní jestli bude něco víc,ale nic se nedělo,tak jsem si udělala test a po delší době se ukázali 2čárky.Jelikož už mám 2 kluky a s těhotenstvým jsem nějak nepočítali,tak jsme si řekli,že si mimi necháme a já začínala mít radost.Hned jsem se objednala k doktorovi a ten udělal ultrazvuk a viděl opravdu jen malinkatý váček ještě bez srdeční akce a za dalších 14 dní,už tam bylo vidět i srdíčko.Termín porodu bych podle té poslední měla mít 7.4 2010,ale ultrazvuk mezi 9-14týdnem ukázal,že jsem otěhotněla už v červnu 09 a ten jeden den krvácení,bylo již v těhotenstvý.Teď jsem již 37TT a termín mám 15.3,tak jsem sama zvědavá,kdy se mi mimi narodí!Myslím,že u Vás to bude v pořádku,hlavně brát ty léky,co jste dostala,já je měla také a budu Vám držet palečky,at je už příště vidět to malinké
Saša
Ahojky,
bohužel musím napsat i svoji zkušenost se stejným
poznáním, i když vůbec nikde není psáno, že to bude
i tvůj případ.
Také jsem šla k doktorovi na potvrtení těhotenství, podle
menstruace 7+2 tt, podle ultrazvuku sotva 4. týden těhotenství. Miminko se vyvíjelo ještě další 2 týdny - dokonce v 6+0 tt bilo krásně srdíčko, ale
už jsem ležela v nemocnici na udržení kvůli krvácení a špinění
Bohužel v 7+2 tt srdíčko miminku přestalo bít.....ale je
docela dost možné, že to bylo tím hematomem, takže určitě
neztrácej naději ![]()
Držím moc moc moc pěstičky, ať to dobře dopadne…
Veru já měla to samé. Když jsem byla na utz řekl mi konec 5 tt a podle ms jsem byla 6+4 tt za tři týdny jsem byla znova a už jsem byla 8+1tt a podle ms 9+4 tt. Byla jsem na velkém utz v nemocnici. Dělala mi vnitřní utz a podle toho mi řekla že jsem 10+3 tt podle ms 10+4 tt. Může to být třeba i tím, že jsi neměla ovulaci přesně v půlce cyklu a nebo nemá tak kvalitní ultrazvuk. Ale neboj, všechno bude v pořádku
Mimí doroste tak jak má ![]()
Ahoj holky, taky budu otravovat. Zvladnete mi nekdo vypočítat tyden 14+0?Potřebuju se zaregistrovat k porodu a zapomela jsem se zeptat ktery den to presne bude. 9.9. jsem byla 12+5 a 12.9. 13+1.Chodím navíc do dvou nemocnic a všude to počítak jinak.Dik mooc ![]()
Ahoj
Chtěla bych se připojit a zeptat zda doktor si je jistý podle utz jak je staré těhotenství.?
Pokaždé když jdu na kontrolu my ubere pár dní nebo sníží týden já už to nechápu.
Poslední MS jsem měla 1.6. až 5.6.
Po té ovulace další MŠ měla přijít 28.6. ale už nepřišla test jsem si dělala až 8.8. a vyšel pozitivní týden po testu jsem šla na kontrolu byla jsem v 8 týdnů.
A tet pokaždé kontrole my snižuje dny termín bych měla mít 9.4. a to mě nevychází na 9 ale 10 měsíců 🤦
Děkuji za odpovědi :smiling_face_with3_hearts:
Co když sem gynekologovi udála špatně poslední MS.
Kvůli aktualizaci menstruačního kalendáře. Je možné že gynekolog zjistí podle utz správně staři těhotenství.