Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@vroninka82 ahojky
prosím, jaká atb a v jakém dávkování vám je pan doktor rozepsal? já jsem po 2é denní léčbě, asi jsem to zachytila dost v začátku, protože jinak jsem zdravá a dříve příznaky nebyly… Tak jen chci vědět, jeslti to pro mě bylo dost nebo jestli mám doktorku donutit k předepsání podobné kůry
Ano, je to svinstvo a je to na dlouho, ale jde nám o to se jich zbavit
Kujííí!
Ahoj holky. Ani nevim kde zacit. Uz pres rok se snazime o mimco a nic. Takze jsme byli oba na testech ( brezen 2017) - pry vse ok. Pan dr. ale mel nazor, ze jsme mlady a neni kam chvatat. Tak mi pred 2 tydny ruplo v bedne. A bezela jsem k dr. Dal mi zadanku na laparoskopii a ze jeste bude tak laskav a udela stery. Vysledky pozitivni na stafylokoka a na ureaplasmu. Ale ze chlamydie jsou negativni. A na ureaplasmu, se davaji antibiotika, ale ze by to zatim neresil a mam se objednat na tu laparku.. Asi jsem prastena, nevdecna nebo cokoliv, ale nechci do sebe nechat rezat, kdyz neni vyresene tohle. Holky a co ted? Zmenit dr? Navic neni zadne jine vystreni? Ultrazvuk, ci tak neco? Omlouvam se za tak dlouhy prispevek a mozna stupidni otazky. Ale uz jsem zoufala ![]()
@Kata29 ahoj ureaplasma neni zase takova sranda a muze zpusobit sterilitu nehlede na to, ze cim dyl ji mas v organismu kde nema byt tim spis bude rezistentni na atb. Ja si tim prosla a take bez chlamydie, delalo mi to paseku a prelecit se musi i partner. My brali oba atb tri tydny. Urcite to prokonzultuj s obvodakem pripadne jinym gyn, ale urcite to nenechavej byt.
![]()
@Kata29 apropo proc rovnou laparku??? Mas hormonální profil? A pritel spermio?
![]()
@kalitka pritel spermio ma a me nejaka vysetreni take delal, z krve. Ale tak nejak me v tom dr. nechava plavat. Nic mi poradne nevysvetli a co si neprectu na internetu, tak nevim. ![]()
@kalitka dekuji moc. Me se to take nezdalo.. A kord kdyz vi, ze se pres rok snazime a pak se prijde na tohle. A on to uplne prehlizi.. Jakoby nic. Nejvic me rozsekal vetou " tak jste se meli zacit snazit driv" ![]()
@Kata29 coze? Snazit driv? Mohu se zeptat kolik vam je let? Nam obema 28 a ted mam poprve pozitivni test…a modlim se za
urcite to tak nenechej. Muze ti to postupne zacit delat fakt neplechu..ja si uzila az az. Cykly mas ok?
@kalitka No presne to mi rekl. Citila jsem se hrozne ponizene, cestou domu jsem musela zastavit, pres slzy, jsem nevidela na cestu. Je mi 25 pritel 29. Je to je krasne, tak drzim pesti.
plus minus 4-5 dny, na to mi dr rekl, ze je to vporadku ![]()
Měla jsem časté záněty močaku. Na ureopl.jsem byla testována, diky bohu negativní. Jinak je to zákeřná bakterie. Musí se léčit i partner.
@linda755 a jak se ti projevoval? Ja chodim na wc, pomerne casto, ale nic me nepali, neboli.. ![]()
@Kata29 bohužel i bezpriznakově. Ale jinak když už byl silný, tak nesnesitelné pálení, močit bylo utrpení.
Dodrželi jste celibát nebo jste měli s ochranou anální nebo orální sex?
Dobrý den/Ahoj.
Snažíme se s manželem přes 2 roky.
Nyní procházíme všemi možnými testy.
Manželovi zjistili, že má málo spermií
i málo pohyblivé. A teď nám zjistili, že máme ureoplazmu. Nasadili nám antibiotika.
Myslíte, že to může být tou ureoplazmou, že spermiogram nevyšel úplně dobře?
A že po vyléčení by mohlo jít počít přirozeně?
Po spermiogramu nám totiž tvrdili, že to nejspíše bude na umělé oplodnění.
Děkuji.
Hezký den.
@Marie9982 píše:
Ahoj všem, také se potýkám s bakterií. již skoro rok mám obtíže, ale až cca před měsícem mi byla zjištěna přítomnost urea. Problémy mám i v krku, nejen v dolní části, zatím mám za sebou léčbu prvními atb, ale už ted vím a cítím, že to nepomohlo. Nicméně jako doplněk užívám colostrum (http://www. lr-czech. com/colostrum/c-2929/), které mi pomáhá, abych se cítila dobře. Mám sice obtíže, ale není mi blbě, jako když jsem colostrum nebrala. Tak přeji všem i sobě brzké uzdravení.
Ahoj Marie, jak se ti projevovali potíže v krku? Můžeš mi případně napsat soukromou zprávu. Díky! ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den/Ahoj.
Snažíme se s manželem přes 2 roky.
Nyní procházíme všemi možnými testy.
Manželovi zjistili, že má málo spermií
i málo pohyblivé. A teď nám zjistili, že máme ureoplazmu. Nasadili nám antibiotika.
Myslíte, že to může být tou ureoplazmou, že spermiogram nevyšel úplně dobře?
A že po vyléčení by mohlo jít počít přirozeně?
Po spermiogramu nám totiž tvrdili, že to nejspíše bude na umělé oplodnění.
Děkuji.
Hezký den.
Nevim zda to bude i Vas pripad, ale u meho manzela sileny az tragicky spermiogram. Prelecena ureoplasma atb a samozrejme uz pres 2 roky bere vitaminy, ale vysledky jsou ted v norme. Ukazkovy spermiogram
![]()
Drzim pesti. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.