Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
MÁTE NĚKDO ZKUŠENOST???
Ahoj holky.
Tak tohle mi zdělili v Caru, když mi udělali stěry.
Na jíné diskusi, jsem se dočetla, že některým ženám to způsobilo potrat a tak si myslím, že je to i u mě.
Otěhotněla jsem a za tři dny, když jsem šla pro svůj pocit na krev mi zdělili 0 HCG z 294 HCG.
Zítra dobíráme poslední léky, tak doufám, že bude vše ok. ![]()
ja je taky mela, prelecili nas antibiotiky a za dalsi dva mesice sem otehotnela. i kdyz to teda nedopadlo (ale to nebylo tim). pry je tim populace prolezla, jen nekomu to dela problemy prave s pocetim…
ahoj, mi je bohužel taky máme
, gyn. nám nasadila atb na 20-dní, snažíme se už delší dobu o mimi, tak snad nám to pomůže ![]()
Ale být tebou tak se moc nestresuji, některé těhulky to také prodělali a měli těhotenství i porod bez problémů
Pavlusko, taky mi tuhle baktérii našli v dubnu, když jsem byla na gyndě kvůli tomu, že se snažíme o mimi a furt to nejde. Takže jsem vyfasovala atb a jestli se to zlepšilo, to nevím, páč mně řekli, že na kontrolu není potřeba chodit. Každopádně se snažíme dál, tak uvidím, jestli to bude mít nějakej výsledek
A na gyndě mi taky řekli, že tohle má kde kdo a někdy právě tyhle zvýšený bakterie můžou bránit otěhotnění nebo popřípadně způsobovat potraty, tak nevím ![]()
ahoj Luci, koukám že to máme dost podobné, taky se snažíme od 8/09 a máme podobný problém, tak držím palce ať nám to brzy výjde ![]()
Jani, děkuju, taky držím palce, aby to vyšlo, co nejdřív. Já si teď dám v létě klídek a uvidíme na podzim, když to nevyjde, tak povalím k doktorovi a snad něco vymyslí ![]()
ahoj, mi jsme si taky řekli, že tomu do podzimu dáme volný průběh a pak možná budem přemýšlet o CARu, takže krásné léto a hodně sluníčka
![]()
Ahoj Holky! Omlouvám se ,že jsem vůbec nereagovala,ale nějak mi to tentikrát zazlobilo a já myslela, že na mou diskusi nikdo nereagoval.
Vůbec se mi neukazovalo oko. ![]()
Klídek, já ureaplasmu zjistila až po porodu krásného a zdravého chlapa, jen náhodou…protože kojím nemůžu se léčit…otěhotnění, těhotenství i porod naprosto bez problému…otěhotnění bylo spíš o psychice, když jsem moooc chtěla nešlo to, když mi to začlo být jedno nejednou jsem byla těhotná…Každopádně prý to má asi 80% sexuálně aktivní populace a většina gynekologů to vůbec neřeší…
Ahoj, s ureou se potýkám od svých 18ti a nemohu se jí zbavit, brala jsem na to už asi šestery antibiotika, resp. kdysi mi zabraly, ale po x letech se mi to údajně vrátilo a už rok se toho nemůžu za boha zbavit, už jsem zoufalá.. Otěhotnění se nedaří, je mi jasné proč, prý to způsobuje srůsty, když se to neléčí, nevím, proč se toho nemohu tedy zbavit ani po dobrání jakýchkoliv antibiotik, nyní na to neberu nic, protože mi řada atb způsobila chronickej zánět močáku:D co dodat no.. závist těm, kterým to nezpůsobuje žádné problémy a kterým zabrala hned první léčba.. ![]()
Ahoj všem, také se potýkám s bakterií. již skoro rok mám obtíže, ale až cca před měsícem mi byla zjištěna přítomnost urea. Problémy mám i v krku, nejen v dolní části, zatím mám za sebou léčbu prvními atb, ale už ted vím a cítím, že to nepomohlo. Nicméně jako doplněk užívám colostrum (http://www. lr-czech. com/colostrum/c-2929/), které mi pomáhá, abych se cítila dobře. Mám sice obtíže, ale není mi blbě, jako když jsem colostrum nebrala. Tak přeji všem i sobě brzké uzdravení.
Ahoj chytla jsem od pritele ureaplasmu on uz ji ma asi pres 2 roky a ja 5 mesicu v unoru jsme se prelecili oba antibiotiky a nepomohlo to mame ji porad a chtela bych se zeptat jestli se muze pres ureaplasmu otehotnet snazime se o mimi a porad nic snazime se teda zatim jen 2 mesice hlavne me zajima jestli muzeme mit mimi? dekuju za odpoved
Ahoj holky, taky mám ureopalsmu pozitivní ze stěru s moč, trubice, mívám časté záněty moč. měchýřě a i gyn, takže tak jsme na to přišli, podstoupila jsme vyšetření moč. cest kamerou a ta potvora bakterie mi poničila i stěnu moč. měchýře, takže jsme momentálně dostala ATB na 5 dnů, pač jedeme na dovolenou a v září se začínáme léčit i s manžele trojkombinací ATB po dobu 6 týdnů, léčba je sice drastická, ale pan doktor má s tím má dobré výsledky. Pro nás je to docela pěkná rána, pač už na dovolené jsme se chtěli začít snažit o miminko, ale díky tady této potvoře, můžeme začít až po Novém roce
Po dobrání ATB se máme začít snažit až po 3 měsících až budou ATB z těla. na internetu toho napsaného o této bakterii není, ale je to pěkná potvora, způsobuje neplodnost a potraty a někomu problémy dělá a někomu zase ne.
Verulajda: Jsou ženy co o ní ani neví, že ji mají, ale u někoho prostě problémy dělá, to je individuální, takže nejde říct, jestli to u Tebe problémy s otěhotněním dělat bude či ne moje kolegyně se snažili strašně dlouho až se přeléčeli a do půl roku byli těhotní, je to prostě jak u koho. Ale je známo, že ta bakterie způsobuje neuhnízdění vajíčka, potraty. verulajda:
Ahoj holky, chtela bych Vas poprosit o radu a Vase zkusenosti. S mantelem se snazime rok a pul o mimi, kdyz se to porad nedarilo, sli jsme do Car. Tam zjistili muzi azoospermii. Byli jsme z toho hrozne v soku, ale bohuzel nam nezbyva nic jineho nez bojovat. Delali nam zakladni vysetreni, jelikoz nam nezbyva nic jineho nez IVF a u me byla zjistena ureaplasma, dostali jsme oba antibiotika. cetla sem si o teto infekci a napadlo me, zda nemuze byt manzelova azoo zpusobena tou infekci? Myslite, ze po preleceni by se mohli spermie objevit? nebo to s tim nesouvisi? Co Vam pomohlo zbavit se teto nemoci?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.