Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím holky, jak se vám prosím projevovaly ureaplasma? Dělají stěry i z močové trubice? Mě je zjistili na gynekologii, myslíte, že by mohl provést stěry i urolog? Moc děkuji
@Gabka1765 priznaky jsem zadne nemela.. ani manzel. ![]()
Jinak nam bylo receno, ze stery se uz davno delat nemusi. Bylo nam to zjisteno z moci a po preleceni atb uz jen kontrola moci a krve. ![]()
@Mik.Martina děkuji, já mám právě bolesti podbřišku půl roku, tlak na močáku a pálení i v moč. trubici, v létě jsem měla pozitivní stěr na ureaplasma a byla přeléčena antibiotiky…brala jsem je však dohromady s furolinem od urologa, kontrolní stěry mi nikdo nedělal, tak nevím zda bolesti nejsou od toho…moc děkuji za odpověď ![]()
@Marie9982 píše:
Ahoj všem, také se potýkám s bakterií. již skoro rok mám obtíže, ale až cca před měsícem mi byla zjištěna přítomnost urea. Problémy mám i v krku, nejen v dolní části, zatím mám za sebou léčbu prvními atb, ale už ted vím a cítím, že to nepomohlo. Nicméně jako doplněk užívám colostrum (http://www. lr-czech. com/colostrum/c-2929/), které mi pomáhá, abych se cítila dobře. Mám sice obtíže, ale není mi blbě, jako když jsem colostrum nebrala. Tak přeji všem i sobě brzké uzdravení.
Ahoj Marie,
Prosím, zajímalo by mě, jak se ti projevují potíže v krku. Mám nového sexuálního partnera a také problémy. Našli mu ureoplasmu. V krku mám tlak, jakoby pocit cizího tělesa. Na webu jsem se dočetla, že to může způsobovat kapavka, syfilis. No.. samé lahůdky. O ureoplasme nic. Máte někdo podobné příznaky?
Už z toho začínám být trochu zoufalá.
Díky.
Zdravím všechny,
patřím také k těm, které s ureou dlouhodobě bojovaly.
Byly to příšerné 2 roky života, ve kterých až na krátkodobé výjimky, jsem pociťovala pálení, bolest atd. Běhala jsem z gynekologie na urologie, samá antibiotika, úprava jídelníčku, nepříjemné stěry a výsledek nula.
Byla jsem zoufalá, žádná úleva, žádná naděje, prostě hrůza ![]()
Dnes po dlouhých dvou letech, zaklepávám jak jen to jde, jsem se té mrchy zbavila a pevně doufám, že jednou pro vždy!
![]()
Holky rozhodně se obraťte na pana doktora Klubala, stojí to hříšné peníze, já bych za ty dva roky měla minimálně dovolenou na Kanárech, ale výsledek za to stojí!!! Půjde opět o kombinaci více léků min. na 3 měsíce, je to strašný, ale ví co má dělat.
Přeji pevné nervy, lečte to prosím
, ať to jednou nemají mezi sebou i naše děti a rozhodně neztrácejte naději ![]()
Ahoj holky, po ctvrt roce podivne otekleho podbrisku mi konecne prisli na to, ze mam ureaplasmu spp… mely jste take otok v podbrisku a nadymani ze zanetu zenskych organu panve? Mam azytromicin na 10 dni, ale zadnou ulevu napocituji… beru nyni 6. den… vubec se to nelepsi. Doktor Klubal tu byl zminen… O koho se jedna? Ma nekde webove stranky, kontakt?
Dobrý den mě zjistili ureaplasmu v 17 tt pak praskla plodová voda a na konec jsem souhlasila s potratem.
V nemocnici mi při propouštění byl předepsan amiksolav 500 mg stím že dávka bude 1g po obědě…vůbec sem netusila do vůbec jde.Dnes celý den čtu co to vlastně je za mrchu…
Své gynekolozce jsem otom neřekla…budu muset zavolat jsem v šestinedělí…nevím co a jak dál jestli i manžel by měl zajít k urologovi..Chceme se za pár měsíců opět snažit budu vděčná za každou radu dekuju ![]()
Podotýkám jednou,1g a pak nic kontrola prý u gyndařky. Ji sem volala ale nezmínila jsem se o ureaplasme v pátek byl potrat tak se stoho stále dostávám a vůbec mi to pořádne nemyslí
@Gabka1765 ahoj gabko vím že starý příspěvek a možná ani nebudeš číst ale chtěla jsem se tě zeptat zbavila jsi se toho? Byla to ta ureaplazma?
@Nufik1651 ahojky, já to řešila půl roku. Doktoři ze mě dělali už hypochondra, tak mi nezbylo než pátrat sama. A narazila jsem na Endometriózu. Tak jsem se objednala na vyšetření do Úpmd Podolí v Praze a tam mi navrhli diagnostickou laparoskopickou operaci. Šla jsem do toho, protože jsem měla problémy v kuse půl roku. No závěr ložisko endometriózy na su vazu, nebylo vidět na vyšetřeních a varixy ( křečové žíly) v pánvi a na děloze. Od toho též mohou být bolesti, pálení, problémy s močením. Ložisko odstranily a beru teď 4 x detralex denně. Zlepšilo se to asi po 2 měsících od operace a na občasné zlobení párkrát do roka mám klid. Teď momentálně jsem těhotná, tak uvidíme co bude po porodu. Jinak předtím opravdu všemožná vyšetření a všechny v pořádku ( Kolonoskopie, cytoskopie, hadice do krku, odběry, několikrát testy na moč, ct s kontrastem, magnetická rezonance, neurologie, stěry gynda, sedmery atb, urologická vyšetření atd…) a všichni tvrdili že mám vše ok. Hodně utrpěla psychika, protože jsem věděla, že zdravá nejsem. Tak snad ti to pomůže, přeji hodně štěstí 🍀
Ja som mala ureaplazmu, brala som antibiotika Doxycyklin (15 dni,) a uz je to prec, aspon myslim. V brusku mame totiz 34 tt chlapciatko. Doxycyklin bez předpisu - https://euhealth247.com/cs/
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.