Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jestli už jsi těhotná,tak takhle darovat embryo určitě nejde.....
To urcite nejde.
Nejdriv si zjisti, jestli jsi skutecne tehotna … ![]()
ahoj anonyme, můžeš darovat pouze vajíčka.ale je to dost složité a celkem i riskantní procedura. Jinak ti bohužel nezbyde nic jiného než potrat,ale zvžuj dobře, aby jsi jednou nelitovala , dítě je dar a mělo by swe k tomu i tak přistupovat, já souhlasím s potraty,ale po rozumném uvážení , chápu pokud nemáš vhodného partnera a zázemí,ale třeba nechtít dítě kvůli tomju že nebudu moc jet na dovolenou je pak sobecké ![]()
Jak psaly holky, to opravdu nejde. Nejdřív si zjisti, jestli jsi opravdu těhotná nebo ne. Přemýšlela jsi o možnosti dítě donosit a dát k adopci?
cinkxa píše:
já souhlasím s potraty,ale po rozumném uvážení , chápu pokud nemáš vhodného partnera a zázemí,ale třeba nechtít dítě kvůli tomju že nebudu moc jet na dovolenou je pak sobecké
Teda to jsi uvedla příklad s tou dovolenou ![]()
Anonymní, klidně můžeš „darovat“ dítě a ne pouze embryo. Myslím to tak, že ho donosíš, porodíš a dáš k adopci. Je spousta neplodných párů čekajících na miminko i několik let, takže bych se nebála, že se zdravé miminko nedostane k milujícím náhradním rodičům.
Gina108 píše:
Anonymní, klidně můžeš „darovat“ dítě a ne pouze embryo. Myslím to tak, že ho donosíš, porodíš a dáš k adopci. Je spousta neplodných párů čekajících na miminko i několik let, takže bych se nebála, že se zdravé miminko nedostane k milujícím náhradním rodičům.
podepisuji se
Na gynekologii půjdu hned v pondělí, zatím to je necelý týden, co jsem to měla dostat. Předtím jsem měla ATB a jelikož beru antikoncepci, tak si stejně myslím, že to mám jen rozhozené. Ale pro jistotu řeším všechny možnosti.
Jako studentka SŠ s maturitou na krku si vážně nemůžu dovolit dítě donosit. Dětsko si představuji tak za deset let ve třiceti, až budu i finančně zajištěná. Přítele mám sice stálého již pár let, ale i tak prostě dítě nechci.
Vím, že vůči ženám zde, které dítě mít nemůžou, nebo mají problémy, je to blbé říct slovo „potrat“, proto mě právě zajímalo, zda je možné embryo darovat.
Děkuji za informace.
Myslím že ta SŠ s maturitou na krku u tebe asi nebude ten největší problém viď? No když ho nechceš, tak nechceš, ale rozmysli si to dobře, může to být rozhodnutí, které ti poznamená celý život. Když nevíš jestli jsi těhotná, udělej si test..
ahoj anonymní,měla by ses naučit,že dokud nepřeskočíš,neříkej hop,tudíž neřeš těhotenství,dokud nevíš,zda jsi opravdu těhotná,a k tvému dotazu: embryo ,které je zavrtané v matčině sliznici v děloze opravdu nelze darovat,dáse ukončit těhotenství interupcí,ale to embryo je po vysátí neživé,darovat embryo lze jen při umělém oplodnění,neboli IVF,kdy se oplodní vajíčko a embryo je kultivováno v roztokuv tzv.petriho misce,ale to už je jiné téma,přeji ti,ať těhotná nejsi,a úspěšně odmaturuješ
Ahoj holky ja nevim jestli to jde nebo ne ale prijde me to i nekdy nespravedlive. Nektera se snazi otehotnet a porad nic ale nekdo se ani neanazi a takhle to dopada. Jen tim chci rict bud stastna ze budes maminkou nekdo takove stesti nema ![]()
@martulka.com píše:
Ahoj holky ja nevim jestli to jde nebo ne ale prijde me to i nekdy nespravedlive. Nektera se snazi otehotnet a porad nic ale nekdo se ani neanazi a takhle to dopada. Jen tim chci rict bud stastna ze budes maminkou nekdo takove stesti nema
svatá pravda…
@Gina108 píše:
naprosto souhlasím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, řeším, že jsem možná těhotná, ale dítě nechci, na to jsem moc mladá. Chtěla jsem darovat vajíčka, a tak by mě zajímalo, zda jde darovat takto i embryo. Je to předčasné, ale raději hledám všechny možnosti, než se rozhodnu pro potrat (dítě teď vážně nechci, v tom jsem pevně rozhodnutá). Třeba by moje „neštěstí“ mohlo být pro někoho „štěstí“.