Ureaplasma - zkušenost

Anonymní
28.6.23 08:52

Ureaplasma zkušenost

Ahoj chci se zeptat zda máte někdo zkušenost. Dlouho mě už trápí gynekolocke potíže a neustálé záněty močáku přesto, že kultivace je ok. Už jsem byla testovaná na kde co a vše ok. Kromě ureaplasmy. Na té byl teď partner protože já mám MS. Předpokládám, že bychom ji měli oba. Já jiného předchozího partnera neměla. A od porodu se to se mnou táhne pořád. Nicméně na venerologii mu řekli že je podle bych zbytečný mu dělat stěry na ureu když on problémy nemá. Může to tak být? Že problémy bych měls jen já a on ne a přesto by byl pozitivní?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1210
28.6.23 09:25

Ahoj, loni mi zjistili ureaplasmu a na testy šel i můj manžel. Ten ureaplasmu neměl, ale našli mu zase jinou bakterii, kterou měl on a já ne. Oba jsme se přeléčili antibiotiky, výsledky pak byly dobré a poté jsem hned otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.23 09:30

Nemusí ji mít. Moje gynekoložka říkala, že to je dost časté.

• Citovat
  • Upravit
6381
28.6.23 09:32

My jsme se jednou přeléčovali oba, bylo to automaticky na popud mé gynekoložky. Bez otestování muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.23 09:58

Ty jo tak já už nevím 😀 říkám si kde bych k tomu přišla když to byl můj první sexuální partner. Samozřejmě nemůžu říct že to mám na 100% ale fakt to sedí tím co mě trápí. Ale on je úplně bez problémů. Na ty stěry šel právě jen on, protože já mám MS. Dnes by měli být výsledky tak uvidím a popřípadě půjdu teda ještě i já kdyby to měl negativní

• Citovat
  • Upravit
1210
28.6.23 10:45
@Anonymní píše:
Ty jo tak já už nevím 😀 říkám si kde bych k tomu přišla když to byl můj první sexuální partner. Samozřejmě nemůžu říct že to mám na 100% ale fakt to sedí tím co mě trápí. Ale on je úplně bez problémů. Na ty stěry šel právě jen on, protože já mám MS. Dnes by měli být výsledky tak uvidím a popřípadě půjdu teda ještě i já kdyby to měl negativní

Mně bylo na urologii řečeno, že hodně ženských má spodek náchylný na koupání v bazénu, hlavně různé wellness a tak. Bylo mi doporučeno se těmto zařízením vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
28.6.23 11:18

Já jsem také měla ureaplasma a to mi hned dělali kultivaci a přítel se měl objednat na venerologii. Já byla pozitivní on negativní.
I po nasazení různých antibiotik jsem se toho bohužel nezbavila tak jsem stále pozitivní a on negativní :zed: Preventivně teď chodí každý půl rok na kontroly.
Teď jsme ve 22. týdnu těhotenství a stále to samé. I přes další léčbu ATB jsem pozitivní a přítel negativní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.23 11:22

Sakra tak to abych šla na ty stěry taky pokud bude negativní. Pro jistotu ať to můžu vyloučit. Já už jsem z toho opravdu zoufalá

• Citovat
  • Upravit
1210
28.6.23 12:19
@Black Flower píše:
Já jsem také měla ureaplasma a to mi hned dělali kultivaci a přítel se měl objednat na venerologii. Já byla pozitivní on negativní.
I po nasazení různých antibiotik jsem se toho bohužel nezbavila tak jsem stále pozitivní a on negativní :zed: Preventivně teď chodí každý půl rok na kontroly.
Teď jsme ve 22. týdnu těhotenství a stále to samé. I přes další léčbu ATB jsem pozitivní a přítel negativní :lol:

Nemáte v těhotenství s tou urea nějaké problémy? Mně na to tenkrát přišli hned po svatbě, když jsme se chtěli začít snažit a bylo mi to nedoporučeno, že by mohli být v těhotenství problémy. Snad to máte OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
28.6.23 12:20
@Anonymní píše:
Sakra tak to abych šla na ty stěry taky pokud bude negativní. Pro jistotu ať to můžu vyloučit. Já už jsem z toho opravdu zoufalá

Ona je to pěkná sr*čka. Je to věc kterou má mnoho lidí ani o tom neví, ale jakmile na to někomu přijdou, tak je docela komplikované se toho zbavit, protože ta urea je dosti odolná na ATB. Ale není to nemožné, mně se to nakonec podařilo porazit hned po první dávce ATB a mojí kamarádce taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
28.6.23 14:58

@majuska852 Já už to mám nějaké dva roky a problémy s tím nemám. Otěhotněla jsem normálně, komplikace nemám, ale samozřejmě jsou fámy o tom, že by to mohlo způsobit předčasný porod. Ale co jsem četla i jiné diskuze, 60% žen s tím rodí úplně normálně, tak nevím. Já se jen modlím, aby jsme patřily mezi ty procenta :palec:
Každopádně další léčbu s ATB jsme zkusily ve 13. týdnu, takže pokud by jste otěhotněla, určitě Vás taky zkusí ještě přeléčit :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.7.23 02:23

@Black Flower, mne bohužel z ničeho nic praskla plodová voda ve 29+4, okamžitě jsem byla hospitalizována v nemocnici a dcera se narodila ve 30+3. Příčinou byla ureaplasma. Vyšla z testů z plodové vody. Do té doby jsem o tom, že existuje neměla tušení. Do dneška (2,5 roku po porodu) jsem se jí nezbavila po x přeléčeních. Pozitivní ze stěrů a z krve stále. Partnera mám přes 15 let stejného. Jsme si věrni. A ještě sex pouze s kondomem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
2.7.23 04:28

@KaculetaK To mě mrzí, bohužel je ale chyba i na straně gynekologa, že Vám neudělal kultivaci ještě v těhotenství a při pozitivních výsledcích ještě neposlal vyšetřit i partnera na venerologii :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí