Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mně tohleto úročení kauce přijde směšné v kontextu toho, že pronajímatel dává nájemníkovi k dispozici majetek v řádu několika milionů, které buď musel mít k dispozici hned nebo si je půjčil za podstatně vyšší úrok.
Někdo tu operoval tím, že dával kauci ve výši tří nájmů - no, O. K. Tři nájmy jsou asi tak jedno procento z toho, co do bytu investoval pronajímatel.
@Torph píše: Více
Takhle může psát jen někdo, kdo v životě žádný byt nepronajímal.
@Roxy ivka Ano, máte pravdu a ani nikdy nebudu i kdybych měl volné miliony. Investoval bych je jinak, tak jak to dělám teď.
Oni si to totiž pronajímatelé představují jako Hurvínek válku
závist ti uplně zatemnuje mozek kr. t.ne; ![]()
každý, i ty, si muže koupit invest.byt a začít pronajímat, ale to neni žádný pasivní příjem, nic pro netáhla, která v lepsím případě se po příchodu domů z práce už jen věnují gaičingu. Ty evidentně dstis jen jedovate sliny, proč ho jestě vlastně nemáš? ![]()
A Zapiš si za svá špinavá ušiška, že nikdo nemá nárok na VLASTNÍ bydlení, toho a ještě víc -poskytnout bydlení nájemníkům, dosáhnou jen ti nejschopnější.
klídek, to máš jen vlhké sny, to tvoje BYCH
![]()
@Ahep Nač hned ty invektivy, osobo? A co přesně podle vás pronajímatelům závidím, ty starosti s nájemníky? To opravdu ne.
Je pravdou, ze miliony nemám. Zatím. Pohybuji se momentálně ve statisících, již 2. rokem se vzdělávám v oblasti investic a jsem majitelem akciového portfolia, které postupně rozšiřuji. Baví mě to, vynáší to a nemám starosti s otravnými nájemníky. Mohu vřele doporučit, i méně bystří mohou investovat - pasivně, tedy klasické DCA s měsíčním vkladem například.
Ahoj, jsem právník a je to následovně:
Jistý návod k tomu, jak určit výši obvyklého úroku, poskytuje Česká národní banka, a to zde:
@Suzume-chan píše: Více
Ja jsem krom investora taky pravnik - to jsou sama prava stran najemnika, ale co jeho povinnosti?! Ty jsou v OZ zminovany jen velmi vagne.
Kdy uz konecne bude moznost najemnika bez skrupuli vyhodit z bytu - prestal-li platit najem anebo kdyz byt neudrzuje a dela z nej postupne vybydleny squot?!
@Ahep píše: Více
Tak prostě uzavírej smlouvy na dobu určitou 1 roku s notářským zápisem s přímou vykonatelností. Víc v tuto chvíli nelze udělat.
A stěžuj si zákonodárci a ne na emiminu, lol.
@Ahep Investor investuje na burze. Odírání chudších spoluobčanů není investování, ale vykořisťování. To byste měla vědět, Vy právnico. Kdoví jao to vubec je s Vašimi povinnostmi, jak si je plníte, zdali je vše v souladu s občanským zákoníkem.